Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Co takhle pinč? Je to vlastně taková zmenšenina dobrmana (cca 50 cm). Je to srdečný a inteligentní psík,u kterého není problém s výcvikem a díky své povaze je to velice dobrý společník.
Já Rhodézského ridgebacka mám a je ÚÚÚÚÚÚÚŽASNÝ. Jinýho psa nikdy nechci, kdyby byla možnost tak by sme si pořídili celou smečku
podle mě je to jeden z nejchytřejších a nejučenlivějších pejsků, je to jedinečný pes! Také jsme si říkali že je moc velký, ale to je jen zdání, náš má 47 kg a bez problémů se s náma vyspí i v posteli a nevíme o něm. Jezdí s náma na výlety, na dovolené k moři i do zoo a vždy je jedinečný a suprový. Není náročný. takže žádné dlouhé procházky nepotřebuje, v létě ho občas vytáhnu sebou na brusle a po pár kilometrech už se musíme vrátit domů, protože už sotva plete nehoma. Neustále by jenom spal
Na cvičák jsme s ním chodili od jeho 4 měsíců asi do 8 měsíců a postoupili jsme ze Štěnátek do dospělých psů, kde jsme se naučili ještě některé kousky během pár dní a od té doby není potřeba abychom tam chodili
Je velmi vychovaný a nekonfliktní
A ještě Typ jakého psa rozhodně ne! Z vlastní skušenosti bych nikdy nepořídila Boxera (Našeho nerouška dva boxeři na cvičáku zcela bez důvodně, a to si jich v té době muj pěti měsíční pejsek nevšiml, napadli. Měli nasazený železné košíky, ale i tak mu dali co proto, boxerce bylo 5 a boxerovy tak 3 roky) Dále bych nebrala staforda a pitbula feny, jsou to velmi dominantní psy a bez vícviku nezvladatelní
Meredit píše:
Americký staford
Přesně tak
Ale zakladatelka nechtěla nic velkýho, tak bych jí možná poradila stafordšírskýho bulteriera, ty jsou taky úžasní. ![]()
Jaké plemeno můžeme mít v bytě bez toho aby rozkousal všechno co vidí ale nebyl to
gaučák jako Shit-zu? Aby si uměl hrát?
Neradila bych teriéra. A jaké velikosti ? Co francouzký buldoček nebo Border kolie? To ho chceš pro sebe ? Hodně záleží, jaké aktivity jsi schopna pejskovi nabídnout, podle toho vybírej vhodné plemeno.
Pejsek ale není na hraní, nedá se pak odhodit do kouta jako panenka, až tě přestane bavit. Je to živý tvoreček, který má jen tebe a je na tobě plně závislý - staneš se jeho nejdůležitějším člověkem v psím světě,a jsi za jeho život a výchovu zodpovědná. A každé štěnátko si rádo hraje, at je to čivava nebo doga, ale o tom hraní to není - je to pouze příjemná součást výchovy a třešinka na dortu
To, co do štěnátka dáš - ti v dospělosti tisíckrát vrátí. Ale bohužel vrátí i to, co mu nedáš…
Já pejsky miluji a nikdy bych se na ně nevykašlala. Můj táta učil psy na cvičáku.
My máme krásného Labradora a jeto velmi přítulný pes. Já si se psy hraji tak že by to jiný pes nevydržel a kousl by mě. Třeba se s nimi peru atd. Cilku (našeho labradora) to baví. ![]()
Aha, já to nemyslela špatně
tak vaši mají labradora a ty chceš pro sebe ještě psa zvlášt ?
jako aby byl jen tvůj, nebo jak ?
Moji rodiče se rozvedli. Mamka si chce vzít alergika. Asi před 4 roky jsme si ho koupili. Po roce se zjistilo že i na něj má alergii, takže letěl k tátovi. Teď se z
toho ten alergik léčí a zřejmě se uzdraví. Ale labradora mít v bytě nemůžeme. ![]()
Můj taťka má ale 2 psy. Ten druhý je pudl. Kdo viděl ve správách jak v roce 2011 hodili zápalnou láhev do bytu cikánům, tak si dokáže pomyslet, jak vypadal jejich pes. Šíleně hubený,bojí se a neměl žádný přístřešek. Kdyby jsme ho nezachránily ležel by u plotu mrtví. On byl celý svůj život venku. Jmenuje se Jenny a jsou jí podle nás 3 roky.Asi pudl s jorkšírem. Pokud jste to v tv viděli tak jste určitě viděli i starou paní s pejskem. To byla moje babička
. Tv hvězda.
10 letá holčička píše:Tak jestli to dobře chápu, ten alergik je maminky přítel ? Ale to by měl i na tvého pejska alergii, a kdyby ano, to by také " letěl " k tátovi
Můj taťka má ale 2 psy. Ten druhý je pudl. Kdo viděl ve správách jak v roce 2011 hodili zápalnou láhev do bytu cikánům, tak si dokáže pomyslet, jak vypadal jejich pes. Šíleně hubený,bojí se a neměl žádný přístřešek. Kdyby jsme ho nezachránily ležel by u plotu mrtví. On byl celý svůj život venku. Jmenuje se Jenny a jsou jí podle nás 3 roky.Asi pudl s jorkšírem. Pokud jste to v tv viděli tak jste určitě viděli i starou paní s pejskem. To byla moje babička![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. Tv hvězda.