Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechceš-li dlouhosrstýho, tak krátkosrstýmu bude v zimě na zahradě ouvej. Já kdybych si vybírala pejska k dětem, volila bych zlatýho retrívra, labrouše nebo borderku. U mě je problém v tom, že já bych pejska na zahradě nenechala. Takže z praktických důvodů by přicházela v úvahu jen ta borderka
.
Míša8808 píše:
Nechceš-li dlouhosrstýho, tak krátkosrstýmu bude v zimě na zahradě ouvej. Já kdybych si vybírala pejska k dětem, volila bych zlatýho retrívra, labrouše nebo borderku. U mě je problém v tom, že já bych pejska na zahradě nenechala. Takže z praktických důvodů by přicházela v úvahu jen ta borderka.
nas ridgeback je kratkosrsty a takto ho vzdy naobliekame na zimu ![]()
ma to rad, to len na tej fotke sa tvari utrpne ![]()
No hlavně si rozmyslete kolik času mu budete chtít věnovat
RR i borderky jsou plemena, která potřebují zaměstnat to vlastně potřebuje i pudl
Denně dlouhé procházky a nejlépe cvičák a kontakt s jinými psy, abys pak doma neměla neřízenou nezvladatelnou střelu, se kterou si nevíš rady. Přeji šťastnou ruku při výběru ![]()
Crystal87 píše:
No pokud v budoucnu plánujete děti tak bych brala ohled i na to.Takže žádnou tu bojovou rasu,ani NO.Já nemít doma maltézáčka tak bych chtěla afhgánského chrta jenže to je dlouhosrsté…tak co třeba dalmatin?:)Nebo se mi staršně líbí hasky:)modrooký:)
dovolím si reagovat.. máme stafordšírského bulteriéra, je to mazel, je malý, velikostně po kolena a je to vazoun skoro 20 kg. je to miláček rodiny, k dětem je výborný,tato rasa se používá i ke canisterapii.
Tebou uvedené druhy-jako dalmatín a hasky nejsou zrovna vhodné typy k dětem. jsou to náročné plemena.
Alt píše:
No hlavně si rozmyslete kolik času mu budete chtít věnovatRR i borderky jsou plemena, která potřebují zaměstnat to vlastně potřebuje i pudl
Denně dlouhé procházky a nejlépe cvičák a kontakt s jinými psy, abys pak doma neměla neřízenou nezvladatelnou střelu, se kterou si nevíš rady. Přeji šťastnou ruku při výběru
dovolim si nesuhlasit. ridgeback urcite nepotrebuje dennodenne dlhe prechadzky, mali sme troch ridgebackov, ani jeden to nevyzadoval. praveze su to psy zname tym, ze s nimi netreba chodit na dlhe prechadzky. s nasim chodime ked mame cas. ked nemame je doma, ziadno tym netrpi. a dlhe prechadzky moc nemusi. ma ovela radsej, ked ho len tak pustime na luku a on sa vybeha a vyjasi aj sam ![]()
a nacvicak sme chodili asi tri mesiace, potom ho vsetky mensie psy a hlavne vlciaci zacali napadat ![]()
tak naše Mášenka má k dispozici zahradu, takže pohyb má 24 hod. denně. Ráda nahání auta kolem plotu a štěká občas na ně
a na zahradě má plno pískacích hraček… ráda aportuje, miluje procházky a ani jízda autem jí nevadí.
Co trošku nezvládá je pohyb ve městě, kde ji občas brávám, at si zvyká. Ono přece jen ta zahrada je pro ni lepší.
Sice je naše psice tchánova, ale poslechne nás všechny, můžu jí pustit, drží se max. do 20m od nás, pak se vrací a hlídá si nás, abychom jí neutekli. Miluje vodu, běhá v dešti a ted si užívá i sníh. I když má zateplenou boudu na spaní nebo starý gauč v kryté části u domů (budoucí přístavba), stejně v těch mrazech spí u dveří na zemi. Tchýňka jí tam dala velký proutěný koš, deky a koberce … vše vytahala na zem, zmuchlala a spí zase na zemi. ![]()
Ale co se poslušnosti týká, tak od 4 měsíců chodí bez vodítka, donese hračky, poslechne na základní povely a miluje každého kdo příjde - což je maličko nevýhoda.
alvapinka, suhlasim, dalmatin a husky urcite nie su plemena vhodne k detom.
a staffordi su uzasni ![]()
alvapinka píše:Crystal87 píše:
No pokud v budoucnu plánujete děti tak bych brala ohled i na to.Takže žádnou tu bojovou rasu,ani NO.Já nemít doma maltézáčka tak bych chtěla afhgánského chrta jenže to je dlouhosrsté…tak co třeba dalmatin?:)Nebo se mi staršně líbí hasky:)modrooký:)dovolím si reagovat.. máme stafordšírského bulteriéra, je to mazel, je malý, velikostně po kolena a je to vazoun skoro 20 kg. je to miláček rodiny, k dětem je výborný,tato rasa se používá i ke canisterapii.
Tebou uvedené druhy-jako dalmatín a hasky nejsou zrovna vhodné typy k dětem. jsou to náročné plemena.
Naprostý souhlas s alvapinkou.
Staforšírský bulteriéry mám dva. K tomu 2 děti a doufám, že bude ještě jedno.
Ale ta border kolie není špatný nápad. Je pravda, že byla viděná v talentaminii takže bude chvíli in.
Každopádně stejně hodně záleží na vás a vaší výchově.
Přeju šťastnou ruku při výběru!!! ![]()
Děkuji moc holky ![]()
Soldi a to máš fenečku nebo psíka? je takový menší, ve skutečnosti jsem ho viděla o mnoho větší. A kolik toho sní? ![]()
linda, ahoj, ![]()
mam psika, nie je az taky malicky, ale v poslednej dobe su rr dost prerasteni. ja ho mam z chovnej stanice z ostravy, stal ma 185 eur - to aby si vedela, kde hladat, keby si ho chcela, lebo ma naozaj super povahu a idealne miery ![]()
meria 70 cm v kohutiku a vazi 45 kg a je tak striedmo. my mu teda davame len granule, nic ine a priemerne zje za den 400-500 gramov. ale cez leto este o cosi menej.
soldi píše:
linda, ahoj,![]()
mam psika, nie je az taky malicky, ale v poslednej dobe su rr dost prerasteni. ja ho mam z chovnej stanice z ostravy, stal ma 185 eur - to aby si vedela, kde hladat, keby si ho chcela, lebo ma naozaj super povahu a idealne miery
meria 70 cm v kohutiku a vazi 45 kg a je tak striedmo. my mu teda davame len granule, nic ine a priemerne zje za den 400-500 gramov. ale cez leto este o cosi menej.
mě se tak strašně líbí ![]()
Ještě jsem si říkala tosu inu, ale nevím no ![]()
linda, aj mne sa rr velmi pacia, proste mi 100% vyhovuju povahovo, vyzoro, proste po kazdej stranke. tosa je este vacsia nez rr a je to vyslovene bojove plemeno, to by som asi moc nechcela.
ukecaj draheho na ridgebacka, skutocne sa daju kupit aj takyto mensi, staci si pozriet rodicov a hned budete vediet na com si.
mne sa velmi pacili ti z tej ostravy, Gore (tak sa vola) je nazivo uplne nadherny, ma krasny ridge a nadherny kukuc, takyto bol ked sme si ho priniesli.
je neskutocne inteligentny, spolocensky, absolutne nie je agresivny, ked ho napadne iny pes, nerad to vracia, vacsinou mu len ukaze, ze on je ten silnejsi, ale neublizi.
super cvicitelny, aaaaa, by som vedela pisat niekolko hodin ![]()
Soldi a to jde vybrat u rr menší plemeno? To je nějak rozdělené? ![]()
linda, no, original ridgeback by mal mat velkost ako moj, ma presne tabulkove miery, tie velke ridgbacky su uz prilis preslachtene.
staci, ked budete vyberat steniatko, tak sa pytat na velkost rodicov.
je pravda, ze fenky su mensie, ale tiez to nie je pravidlom, skutocne zalezi na tom, aki velki su rodicia.