Když umře pes

15319
4.1.11 13:51

Když umře pes

Máme doma stárnoucího pejska a tak by mě zajímalo, co budeme muset udělat, až jednoho dne umře. Nevím o tom zhola nic, je to náš první pes. Zároveň bych moc ráda, aby to bylo pro něj i pro děti důstojné rozloučení, jde to vůbec nějak zařídit, když jde „jen“ o zvíře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
QQQQ
4.1.11 13:56

Když nám umřel pejsek, tak jsme si ho zakopali na zahradu pod strom a zašli ho na úřad odhlásit. Toť vše. „Pohřeb“ mu uďelat můžete doma sami. Pokud máš děti ať mu dají kytičku na hrobeček, nebo na onom místě zasadí květinku. My jsme takto v září pohřbívali morčátko a doteď se na něho chodí děti dívat a nosí mu květinky. Ale jak je to v bytě, netuším. Zakopat do lesa? Smí se to? :think:

• Citovat
  • Upravit
11408
4.1.11 14:00

nasi kdyz museli nechat uspat naseho psa kdysi, tak ho mohli nechat na veterine.. detaily nevim, byla jsem mala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
4.1.11 14:00

No já teda nevím jak to přesně je, ale mám pocit, že oficiálně se zakopávat nemůže. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
4.1.11 14:03

Může - ale na vlastním pozemku, s potvrzením z veteriny, že nešlo o nebezpečnou nakažlivou nemoc a čestným prohlášením, že je hrobeček dost daleko od zdrojů pitné vody (studny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
4.1.11 14:04

Ani na vlastní zahradě? My už tam máme 3 pejsky, 10 morčat, x bílých myšek, x křečků, slepice, 1 krůtu a několik koček :think: Takový soukromý zvířecí hřbitov

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
4.1.11 14:05
JVP píše:
Může - ale na vlastním pozemku, s potvrzením z veteriny, že nešlo o nebezpečnou nakažlivou nemoc a čestným prohlášením, že je hrobeček dost daleko od zdrojů pitné vody (studny).

Aha tak na vlastní jo. UF. Ale nevzpomínám si, že by jsme někdy měli nějaké potvrzení :think:

• Citovat
  • Upravit
51750
4.1.11 14:06
JVP píše:

Aha, tak že v tom případě když umře např. pes, tak jet s nim na veterinu, tam si nechat vystavit potvrzení a pak můžu zakopat nazahradě? Chápu to dobře? Když toto potvrzení mít nebudu, tak co se pak stane, když to někdo napráská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.1.11 14:10

Já měla taky dojem že se musí odvážet na veterinu, dokonce snad i kočky by se tak měly dávat (ale to jsme udělali jednou, když jsme ji tam rovnou nechali po srážce s autem - vnitřní zranění).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
4.1.11 14:11

Neliso zalezi na tom, jak pejsek umre. Nechte mu koukat treba jenom hlavu, detem vysvetlete, ze pejsek uz byl moc stary a musel odejit za duhovej most, kde na ne bude celej jejich zivot cekat a jednou se zase potkaji. At ho pohladi, vy ho pak odneste, zakopejte na zahrade a pak zavolejte deti, aby mu tam dali treba kyticku nebo pejskovu oblibenou hracku, pr. odvezte na veterinu, at ho daji na kafilerku. Dulezity je, aby taky dozil dustojne i ten „jenom“ pes… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.1.11 14:14

Citace:

"(4) Chovatel výjimečně může sám neškodně odstranit kadáver nebo kadávery do celkové hmotnosti 30 kg, pokud nepocházejí ze zvířat nemocných nebo podezřelých z nebezpečné nákazy. Neškodným odstraněním se v tomto případě rozumí spálení anebo zakopání na místě vhodném z hlediska ochrany zdraví lidí a zvířat a ochrany životního prostředí, a to do hloubky nejméně 80 cm s použitím dezinfekčních prostředků.

Takže myš nakaženou vzteklinou není možné zakopat na zahradě a nad 30 kg ani „zdravé“ zvíře. Předem se přiznávám, že tento zákon o pár kilo nedodržím."

Takže buď zakopat na vl. zahradě nebo odvézt do kafilerie.
A ohlásit na úřadě.

Nedávno jsme tak pohřbívali na zahradě dvě fenky Něm. ovčáka během jednoho týdne… :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
4.1.11 14:19

my jsme tedy naší fenku odvezli utratit. Byla už v tak zuboženém stavu, že i veterinář nám řekl, že jsme měli přijet dřív. Byla nemocná, zkroucená, nemohla už ani skoro vstát. Tohle bylo vysvobození. Dal jí tři injekce, jednu narkozovou, pak smrtící a ještě do srdíčka na zastavení. Nechal si jí tam a mě nalil panáka vodky. Bylo to hrozné, ale jsem ráda, že už se netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.1.11 14:20

Já mám jednoho pejska u rodičů na zahradě. Je to pod strání, v blízkosti žádná voda. Psík měl cca 45 kg.
Druhého uspávali na veterině a už tam zůstal :-(
Raději jsem nezjišťovala, co tam s ním udělají.

Zrovna minulý týden toto téma řešila švagrová. Má osmiletého psa, téměř zdravého (ale už jí překáží - má dítě, na psa není čas :zed: :cert: ). Tak prohlásila, že „až pes chcípne, tak ho hodím někam do strouhy“ :zed: :cert: :zed:
Takové je myšlení třicetileté inženýrky chemie :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.1.11 14:24

Tterka, nezlob se, ale ta Tvá švagrová je teda pěkně šváclá po kebuli.

Tohle by si měla dát někam na oči:

PSÍ DESATERO
1. Můj život trvá 10-15let. Každé odloučení od tebe mi působí smutek. Pamatuj: ty sis mě pořídil!
2. Dej mi čas, abych pochopil, co ode mne chceš.
3. Důvěřuj mi. Nikdy tě úmyslně nezklamu.
4. Nehněvej se na mě dlouho a za trest mě nezavírej.
Ty máš své přátele a zábavu, já mám jenom tebe!
5. Povídej si se mnou, i když tvým slovům úplně nerozumím. Stačí mi, když slyším tvůj hlas.

6. Uvědom si, že když mě biješ, mohl bych tě hravě kousnout, ale já to neudělám.
7. Jestli jsem někdy při práci špatný, dělám chyby nebo jsem líný, uvažuj, že mi třeba není dobře, nebo že jsem unavený. I pejsci mají své dny.....
8. Starej se o mne, jsem-li starý, i ty jednou zestárneš.
9. Buď v mých těžkých chvílích vždycky se mnou, s tebou je pro mne všechno lepší.

10. Až se můj čas naplní, nenech mě trpět. V případě nutnosti skonči mé trápení včas. Jen tě prosím – zůstaň v téhle chvíli se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.11 14:26

Nevím, sama mám taky doma velkého psa, kterého miluju a netěším se až přijde jeho chvilka. Ale nějak si nedokážu představit, že ho budu mít zakopaného na naší zahradě :-(
Nikdo nikdy neví co tam bude chtít dělat, stavět, pěstovat a podobně a mě už teď je z toho docela šoufl, že bychom měli kopat do hrobu nějakého zvířete. Asi bych volila tu veterinu, nebo když bych byla ve městě a měla dost peněz, tak zpopelnit a rozprášit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný