Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslím, že to desatero platí a k té smrti zvlášt. Nezáleží na tom, kde pes po smrti skončí, jestli pod zemí, nebo ho odvezou spálit. To je už jedno. Důležité je aby když odchází byl jeho páníček s ním. Já naší fenku držela dokud nebyla mrtvá a myslím, že odešla klidná.
Holky, tady je ještě jakási kynologická diskuze:
http://www.cz-pes.cz/…7_153_0.html
Kdyby někdo ještě chtěl přečíst.
Takže na veterinu… a pak uvidíme. Máme větší zahradu (1000m2) a pejska 36kg. Pejsek má 7 let, ale je trochu nemocný, tak člověk nikdy neví, chci to mít vyřešené dopředu, ať pak nezmatkujeme (hlavně kvůli dětem). I když popravdě mě napadá spousta otázek, třeba - co když bude víkend - nechat ho dva dny někde ležet, než budu moct na veterinu???
To je dost hrozná představa.
Co to vlastně je kafilerie? Slovo znám, jeho význam příliš ne, jen vím, že je možné tam odvézt mrtvé zvíře.
Anonymní píše:
Nevím, sama mám taky doma velkého psa, kterého miluju a netěším se až přijde jeho chvilka. Ale nějak si nedokážu představit, že ho budu mít zakopaného na naší zahradě
Nikdo nikdy neví co tam bude chtít dělat, stavět, pěstovat a podobně a mě už teď je z toho docela šoufl, že bychom měli kopat do hrobu nějakého zvířete. Asi bych volila tu veterinu, nebo když bych byla ve městě a měla dost peněz, tak zpopelnit a rozprášit.
Zpopelnit a rozprášit kde? To se smí?
Nelisa - http://cs.wikipedia.org/…fil%C3%A9rie. Tam bych nejela. Brrrrr.
A veterináře jsme taky nevolali
. Obě úmrtí nám vyšla na volno - st. svátek (17. listopad) a druhé na víkend.
Takže jsme dali pejsky do pytle, manžel vykopal hrob a ......
ahojky..tak podám pár informací
kremace zvířat se v ČR provádí na jediném místě a to v Brně http://www.krematoriumzvirat.cz/
Kafilérie je v podstatě spalovna ( vozí se tam veškerá zvířata ) Z popela se pak dělají hnojiva…bohužel to je tvrdá realita . ![]()
nejlepší je skutečně pohřbít na vlastním pozemku , jako desinfekce se doporučuje zasypat vápnem.
Kafilerie je vlastne spalovna zvirat. Pocinaje fomacich mazlicku, koni, konce hospodarskymi zviraty neurcenymi k jidlu…
Koukam, ze jsi z Brna, tam budete mit urcite nejakou nonstop veterinarni pohotovost, takze bych to zkusila tam…
ahoj, my museli před dvěma roky nechat psa uspat, měl 17let, měl bloklou páteř a už se nemohl zvednout na zadní nohy, jinak byl úplně zdravej, dostal injekce a pak ho moji rodiče zakopali na chate blízko lesa (na našem pozemku). Sice je mě pokaždé do breku když tam jsem ale zase si nedokážu představit že by ho na veterine hodili na hromadu k dalším zvířatum pak na nákladák a spálili.
Díky všem za informace, úplně zírám, že je zrovna v Brně možnost kremace, pak třeba vsyp na vlastní zahradě, to mi zatím přijde jako nejlepší nápad, i třeba proto, že můžeme jednou dům prodat, tak ať s pejskem někdo nezachází jinak, než bychom si přáli. Nebo rozptýlit do řeky - smí se to? Času na rozmyšlenou máme habaděj, aspoň doufám. ![]()
Ahoj, já mám docela čerstvou zkušenost
asi před měsícem jsem musela nechat uspat psa, byl u nás doma veterinář a dal mu injekci (umřel mi v náručí), no a máme ho na zahradě, sice nemáme vyloženě hrob, ale víme kde je. Před dvěma lety jsem musela řešit to samé, ale to byl partner na veterině a nenechal ji tam právě proto, co by s ní v kafilérce udělali
takže jsou oba dva na zahradě! To je to poslední co jsem pro ně mohla udělat!
V Brně je zvířecí krematorium a hřbitov včertě rozptylové louky. Platí se od kg zvířete. Není to levné, ale je to velice hezké a takové důstojné.
No my sme několikrát pohřbívali pejsky.Nikdy bych hje tam nenechala .On si zaslouží být na klidném místečku.Máme je v přírodě na klidném místečku už dva vedle sebe .Pokud tě nikdo nevidí tak se nic nestalo.Ale na hrobeček chodíme dávat kytičku a zapalovat svíčku že sme nezapoměli.Zaslouží si to ![]()
Neliso, nám před 8 lety umíral pejsek, kokříček. Selhávalo mu srdíčko V sobotu, kdy už byla na tom hodně špatně, neudržel se na nohách, vyl ze spaní, plakal a škubal sebou jsme ho vzali na beterinu.Nejdříve ho uspali a na tom bych si trvala, pokud neusne ve spánku doma a pak teprve dali poslední injekci. Na uspání bych trvala. Je to prý pro pejska jako usnutí, kdežto klasická poslední injekce ne. Buď si ho tam pak nechají nebo si ho můžete vzít domu.M si ho vzali a pohřbili u tety na chalupě na zahradě, kde to měl rád. Ale bylo to strašné. Bylo mi 18 a brčela jsem šíleně. Držím palce at to zvládnete. Pro nás to byl člen domácnosti.
Caty - no ale normální veterinář ho takhle uspává snad vždykcy ne? Nejdřív mu dá narkózu a on usne a potom mu teprve píchne do žíly tu poslední injekci, jinak to snad ani nejde, to by bylo týrání!
mne přejelo auto psa a ten řidič ani nezastavil deny začal knučet a točit se v kruhu vzala sem ho do ruky a uplne zatakl břicho a pak už nevydechl zakopali sme ho u tety na zahradě mela sem z toho zachvat
![]()