Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Veterináři jsou někteří na facku, bych některým dala na frak. No jo, nejde o člověka, jde o ho*no - aspoň tak mi to někdy přijde, že to někteří veterináři berou
![]()
Nejpodstatnější je, že už ty naše robátka nic nebolí, netíží a je jim dobře ve psím nebíčku ![]()
@Maculinka píše:
Veterináři jsou někteří na facku, bych některým dala na frak. No jo, nejde o člověka, jde o ho*no - aspoň tak mi to někdy přijde, že to někteří veterináři berou![]()
Nejpodstatnější je, že už ty naše robátka nic nebolí, netíží a je jim dobře ve psím nebíčku
No, hlavně, že si to nechají dobře zaplatit, že?
Já taky doufám, že už se nikde netrápí a je jim tam nahoře líp.
A jiného pejska jsi si už nepořídila?
@Maculinka píše:
A jako bonus jsem z toho byla tak psychicky mimo, že ještě několik týdnů jsem po nocích měla sluchové halucinace a slyšela jak si ťapká po dlaždičkách.. to jeho zadrhávání drápků, jak si to lenošil vždy a jednou mě probudil jeho štěkot. Psychika člověka je zvláštní věc. Teď to vyzní hloupě, ale vážně ti závidím, že jsi měla tu možnost fenečce pomoci a ulevit ji.
no já ji včera večer taky sylšela jak tady chodí.. ležela jsem a plakala dneska ráno jsem vstala zase jsem se rozbrečela protože jsem zjistila že jí tady nemám a nepujdu jí už nikdy venčit.. přišla jsem domů a nikdo mě nevítal.. je to hrozné
![]()
@Michel66 píše:
No, hlavně, že si to nechají dobře zaplatit, že?![]()
Já taky doufám, že už se nikde netrápí a je jim tam nahoře líp.
A jiného pejska jsi si už nepořídila?
Naši si psa pořídili, jenže ten můj bobeček byl pro mě jedinečný a po tom zážitku jsem v sobě nějak své srdce uzamkla pro pejsky. Nepřipouštím si je moc citově k sobě. Neříkám, že nové psy jsem neměla ráda, ale už jsem k nim nenašla odvahu cítit to, co ke svému bývalému psovi a přesedlala jsem na kočky.
@korko píše:Čas tu bolest zahojí.
no já ji včera večer taky sylšela jak tady chodí.. ležela jsem a plakala dneska ráno jsem vstala zase jsem se rozbrečela protože jsem zjistila že jí tady nemám a nepujdu jí už nikdy venčit.. přišla jsem domů a nikdo mě nevítal.. je to hrozné![]()
@Maculinka
My jsme se po tom, co nám umřel pejsek, nastěhovali na nějaký čas k mamce. Nemohla jsem tady být, pořád jsem ho tady všude vnímala a hledala. Jeho hračky, misky na jídlo, vodítko…vše jsem s pláčem rychle naházela do pytle a odnesla do sklepa. Byla jsem to schopná vytáhnout až po roce. I když naši novou fenku hrozně miluji a myslela jsem si, že mi to pomůže rychleji zapomenout a vyrovnat se s tím, nestalo se tak. Holky, přeji vám hodně sil.
![]()
Na Silvestra to budou 3 roky co mám při autonehodě umřel pejsek- 400 km od domova. Takže žádny hrobeček, rozloučení nic. sanitky odváželi nás-měli jsme roční holčičku.
Pak až jsme se vrátili domů vše na nás dolehlo- tchýně byt připravila- Deníčkove věci uklidila- ale stejně jsem to pak odklízela to bylo strašný. Byl jak moje mimino- měla jsem ho před dětma. Byli mu 3 když odešel.
Bolí to pořád- i teď. U mně se navíc přidalo trauma z autonehody.
Pořídili jsme si za měsíc štendo a před rokem jsem mu pořídili kámošku- fenečku z nožírny. Jsou to moje lásky a moc mi pomohli ![]()
@Maculinka Loni v říjnu jsme museli nechat uspat našeho pudlíka, měl skoro 18 let, kdysi ho dostala naše starší dcera
Zařekla jsem se, že už psa nechci, ale bez mazlíka jsme vydrželi jen tři týdny, pořídili jsme si kočičku ![]()
Ježiš holky, to je smutný ![]()
My přišli o pejska před třemi měsíci, takže je to ještě pořád čerství - byla jsem v 5 měs. těhotenství ![]()
Naší kettynce selhaly ledviny
Postupně zvracela, někdy 1× za týden, pak i třeba 2× za den, někdy jen náznak na zvracení a jak už ledviny nepracovaly, nečistily jí tělíčko od toxinů, tak se jí k tomu přidal ošklivý výtok z nosu-žlutozelenej
Skončila na kapačkách a když nám jí dali domu, myslela jsem, že tu s náma ještě nějaký čas pobude, ale nechtěla jíst, tak jsem jí vše mixovala a krmila i dávala pít stříkačkou. druhý den už ani nepolykala a vše jí teklo ven. Rozhodli jsme se s těžkým srdcem pro eutanaii u nás doma, nechtěla jsem aby trpěla a nechtěla jsem jí vidět umírat, zasloužila si důstojný odchod. Dvě následující noci nás probudilo její kručící bříško-už nejedla a nepila dva dny. Umřela příteli v náručí a já u ní klečela a prosila jí za odpuštění. Ještě teď, po třech měsících se mi po tvářích kutálí slzy.
Jinak mám tady na emiminu i její album ![]()
@mahdalka píše:
Ježiš holky, to je smutný
My přišli o pejska před třemi měsíci, takže je to ještě pořád čerství - byla jsem v 5 měs. těhotenství
Naší kettynce selhaly ledvinyPostupně zvracela, někdy 1× za týden, pak i třeba 2× za den, někdy jen náznak na zvracení a jak už ledviny nepracovaly, nečistily jí tělíčko od toxinů, tak se jí k tomu přidal ošklivý výtok z nosu-žlutozelenej
Skončila na kapačkách a když nám jí dali domu, myslela jsem, že tu s náma ještě nějaký čas pobude, ale nechtěla jíst, tak jsem jí vše mixovala a krmila i dávala pít stříkačkou. druhý den už ani nepolykala a vše jí teklo ven. Rozhodli jsme se s těžkým srdcem pro eutanaii u nás doma, nechtěla jsem aby trpěla a nechtěla jsem jí vidět umírat, zasloužila si důstojný odchod. Dvě následující noci nás probudilo její kručící bříško-už nejedla a nepila dva dny. Umřela příteli v náručí a já u ní klečela a prosila jí za odpuštění. Ještě teď, po třech měsících se mi po tvářích kutálí slzy.
Jinak mám tady na emiminu i její album
Ahojky
to je smutný.
Ale myslím že to bylo to nejlepší. Dala Vám hodně lásky tak si zasloužila odejít a víc netrpět. Aspoň jste se rozloučili.
Bolet to bude dlouho- u mně to bude v
navždy. Ale těš se na mimi. Bude líp.
Ahoj, já už jsem ve svým životě pohřbila 3 pejsky a 1 kocourka.ted máme doma zrovna opět nové, už 8 měsíční štěně. Je to vždy velká ztráta a to hlavně proto, že pokud je pejsek členem domácnosti-rodiny, je to smutné, ale někdy pro nás znamená víc, než člověk. Bohužel, psí život je kratší než ten náš lidský a tak bychom se s tím měli naučit vyrovnat už v momentu, kdy si pejska pořizujeme. Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší náplast na bolest ze ztráty pejska je pořídit si nového a to co nejdříve. Na toho minulého nikdy nezapomeneš, ale ten nový mladý Ti dá zase novou radost a otupí tu bolest ze ztráty. Minule jsme měli pauzu 1 měsíc a strašně jsme tesknili. Ted naposledy pouhých 14 dní a určitě jsme to zvládli lépe. Není to, že by člověk na toho bývalého zapoměl, má ho v srdci stále, ale tolik netrpí ![]()
@critline
Ketty budeme mít v
navždy. Moc nás mrzí, že se nedočkala miminka, ale péče o ní už byla náročná, nosila už i plenky a i přes ně obča počurala koberec - takže bych péči o ní a o novorozence asi sama nezvládla. nejhorší bylo, když jsem jí doma musela do žíly dávat každý 2 hod. kapačku - přes stříkačku ![]()
Ten pohled na ní už byl smutnej, zoufalej a ke konci už jen spala, veta říkala, že ná už ai stejně moc nevnímala. Byla to naše lásska, naše psí děťátko
a nikdy na ní nezapomeneme. Mimochodem, ty její drápky na linu jsem slyšela ještě dlouho potom co odešla
![]()
@mahdalka Dlouho jsem tě tu neviděla a nedávno jsem si na tebe vzpomněla, že nepíšeš nic o Kettynce… drž se, měla se u tebe krásně a udělala jsi pro ní všechno, co šlo.. už jí nic nebolí a netrápí se
![]()
@Maculinka
Já bych to taky nedovedla, zabít ho, i kdybych věděla, že mu tím pomůžu. Mě ještě hrozně dostalo to, že jsem 7 let chodila ke stejné veterinářce, byla to naše známá a když jsem přišla s problémem, jen řekla, že to nic není, že počkáme. Za 2 dny jsem volala, že je to horší, dostal jen injekci a tím to skončilo. Pak nám asi za týden taky začal krvácet z čumáku a na to mi doktorka řekla, že mám počkat do druhého dne a uvidíme. Dala nám jen prášky a řekla, že se mám každý den ozvat, ale už mi telefon vůbec nebrala, přestože jsem měla její soukromé číslo na mobil!!!
Asi mě měla za hysterku!
Našla jsem jiného veterináře, ten doslova mezi dveřmi prohlásil, že má asi něco s játry, dostali jsme zase injekci a šli domů. Až mi pak sestřenice doporučila veterinu, kde mě pan doktor konečně vyslechl a udělal vyšetření. Do půl dne jsme měli jasno.
Chtěla jsem tam umřít s ním. Bylo to opravdu hrozný, takže si dovedu představit, jak jsi to prožívala ty.
. Nejhorší snad bylo, když jsem viděla, jak se hrozně bojí. Chtěla jsem si ho pak vzít domů, ale bylo to v zimě a byli velké mrazy, nedalo se vykopat hrob, takže jsem ho tam musela nechat.
Máme na zahradě aspoň pomníček.
To máš za sebou taky hrozně ošklivý zážitek, a ještě, když jsi zůstala s pejskem sama doma.