Když umře pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michel66
16.8.13 14:58

@Maculinka
To máš za sebou taky hrozně ošklivý zážitek, a ještě, když jsi zůstala s pejskem sama doma. :,( :hug: Já bych to taky nedovedla, zabít ho, i kdybych věděla, že mu tím pomůžu. Mě ještě hrozně dostalo to, že jsem 7 let chodila ke stejné veterinářce, byla to naše známá a když jsem přišla s problémem, jen řekla, že to nic není, že počkáme. Za 2 dny jsem volala, že je to horší, dostal jen injekci a tím to skončilo. Pak nám asi za týden taky začal krvácet z čumáku a na to mi doktorka řekla, že mám počkat do druhého dne a uvidíme. Dala nám jen prášky a řekla, že se mám každý den ozvat, ale už mi telefon vůbec nebrala, přestože jsem měla její soukromé číslo na mobil!!! :cert: :cert: Asi mě měla za hysterku! :nevim: Našla jsem jiného veterináře, ten doslova mezi dveřmi prohlásil, že má asi něco s játry, dostali jsme zase injekci a šli domů. Až mi pak sestřenice doporučila veterinu, kde mě pan doktor konečně vyslechl a udělal vyšetření. Do půl dne jsme měli jasno. :,( Chtěla jsem tam umřít s ním. Bylo to opravdu hrozný, takže si dovedu představit, jak jsi to prožívala ty. :hug: :srdce:. Nejhorší snad bylo, když jsem viděla, jak se hrozně bojí. Chtěla jsem si ho pak vzít domů, ale bylo to v zimě a byli velké mrazy, nedalo se vykopat hrob, takže jsem ho tam musela nechat. :,( :,( :,( Máme na zahradě aspoň pomníček.

• Citovat
  • Upravit
3165
16.8.13 15:11

Veterináři jsou někteří na facku, bych některým dala na frak. No jo, nejde o člověka, jde o ho*no - aspoň tak mi to někdy přijde, že to někteří veterináři berou :cert: :cert:
Nejpodstatnější je, že už ty naše robátka nic nebolí, netíží a je jim dobře ve psím nebíčku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel66
16.8.13 15:20
@Maculinka píše:
Veterináři jsou někteří na facku, bych některým dala na frak. No jo, nejde o člověka, jde o ho*no - aspoň tak mi to někdy přijde, že to někteří veterináři berou :cert: :cert:
Nejpodstatnější je, že už ty naše robátka nic nebolí, netíží a je jim dobře ve psím nebíčku :hug:

No, hlavně, že si to nechají dobře zaplatit, že? :cert: :cert: Já taky doufám, že už se nikde netrápí a je jim tam nahoře líp. :kytka: A jiného pejska jsi si už nepořídila?

• Citovat
  • Upravit
korko
16.8.13 15:59
@Maculinka píše:
A jako bonus jsem z toho byla tak psychicky mimo, že ještě několik týdnů jsem po nocích měla sluchové halucinace a slyšela jak si ťapká po dlaždičkách.. to jeho zadrhávání drápků, jak si to lenošil vždy a jednou mě probudil jeho štěkot. Psychika člověka je zvláštní věc. Teď to vyzní hloupě, ale vážně ti závidím, že jsi měla tu možnost fenečce pomoci a ulevit ji. :kytka:

no já ji včera večer taky sylšela jak tady chodí.. ležela jsem a plakala dneska ráno jsem vstala zase jsem se rozbrečela protože jsem zjistila že jí tady nemám a nepujdu jí už nikdy venčit.. přišla jsem domů a nikdo mě nevítal.. je to hrozné :-( :,(

• Citovat
  • Upravit
3165
16.8.13 18:07
@Michel66 píše:
No, hlavně, že si to nechají dobře zaplatit, že? :cert: :cert: Já taky doufám, že už se nikde netrápí a je jim tam nahoře líp. :kytka: A jiného pejska jsi si už nepořídila?

Naši si psa pořídili, jenže ten můj bobeček byl pro mě jedinečný a po tom zážitku jsem v sobě nějak své srdce uzamkla pro pejsky. Nepřipouštím si je moc citově k sobě. Neříkám, že nové psy jsem neměla ráda, ale už jsem k nim nenašla odvahu cítit to, co ke svému bývalému psovi a přesedlala jsem na kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.8.13 18:10
@korko píše:
no já ji včera večer taky sylšela jak tady chodí.. ležela jsem a plakala dneska ráno jsem vstala zase jsem se rozbrečela protože jsem zjistila že jí tady nemám a nepujdu jí už nikdy venčit.. přišla jsem domů a nikdo mě nevítal.. je to hrozné :-( :,(
Čas tu bolest zahojí. :hug: Každopádně je to zvláštní slyšet chodit pejska, i když tam není. Každopádně to tak měla i kamarádka, které umřel hafík. Je to zajímavé. Jestli si to ten náš mozek takto přeje, těžko říct.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel66
16.8.13 19:37

@Maculinka
My jsme se po tom, co nám umřel pejsek, nastěhovali na nějaký čas k mamce. Nemohla jsem tady být, pořád jsem ho tady všude vnímala a hledala. Jeho hračky, misky na jídlo, vodítko…vše jsem s pláčem rychle naházela do pytle a odnesla do sklepa. Byla jsem to schopná vytáhnout až po roce. I když naši novou fenku hrozně miluji a myslela jsem si, že mi to pomůže rychleji zapomenout a vyrovnat se s tím, nestalo se tak. Holky, přeji vám hodně sil. :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
876
16.8.13 19:49

Na Silvestra to budou 3 roky co mám při autonehodě umřel pejsek- 400 km od domova. Takže žádny hrobeček, rozloučení nic. sanitky odváželi nás-měli jsme roční holčičku.
Pak až jsme se vrátili domů vše na nás dolehlo- tchýně byt připravila- Deníčkove věci uklidila- ale stejně jsem to pak odklízela to bylo strašný. Byl jak moje mimino- měla jsem ho před dětma. Byli mu 3 když odešel.
Bolí to pořád- i teď. U mně se navíc přidalo trauma z autonehody.
Pořídili jsme si za měsíc štendo a před rokem jsem mu pořídili kámošku- fenečku z nožírny. Jsou to moje lásky a moc mi pomohli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 19:56

@Maculinka Loni v říjnu jsme museli nechat uspat našeho pudlíka, měl skoro 18 let, kdysi ho dostala naše starší dcera :? Zařekla jsem se, že už psa nechci, ale bez mazlíka jsme vydrželi jen tři týdny, pořídili jsme si kočičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.8.13 15:22

Ježiš holky, to je smutný :hug:
My přišli o pejska před třemi měsíci, takže je to ještě pořád čerství - byla jsem v 5 měs. těhotenství :oops:
Naší kettynce selhaly ledviny :,( Postupně zvracela, někdy 1× za týden, pak i třeba 2× za den, někdy jen náznak na zvracení a jak už ledviny nepracovaly, nečistily jí tělíčko od toxinů, tak se jí k tomu přidal ošklivý výtok z nosu-žlutozelenej :oops: Skončila na kapačkách a když nám jí dali domu, myslela jsem, že tu s náma ještě nějaký čas pobude, ale nechtěla jíst, tak jsem jí vše mixovala a krmila i dávala pít stříkačkou. druhý den už ani nepolykala a vše jí teklo ven. Rozhodli jsme se s těžkým srdcem pro eutanaii u nás doma, nechtěla jsem aby trpěla a nechtěla jsem jí vidět umírat, zasloužila si důstojný odchod. Dvě následující noci nás probudilo její kručící bříško-už nejedla a nepila dva dny. Umřela příteli v náručí a já u ní klečela a prosila jí za odpuštění. Ještě teď, po třech měsících se mi po tvářích kutálí slzy.
Jinak mám tady na emiminu i její album :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
19.8.13 20:06
@mahdalka píše:
Ježiš holky, to je smutný :hug:
My přišli o pejska před třemi měsíci, takže je to ještě pořád čerství - byla jsem v 5 měs. těhotenství :oops:
Naší kettynce selhaly ledviny :,( Postupně zvracela, někdy 1× za týden, pak i třeba 2× za den, někdy jen náznak na zvracení a jak už ledviny nepracovaly, nečistily jí tělíčko od toxinů, tak se jí k tomu přidal ošklivý výtok z nosu-žlutozelenej :oops: Skončila na kapačkách a když nám jí dali domu, myslela jsem, že tu s náma ještě nějaký čas pobude, ale nechtěla jíst, tak jsem jí vše mixovala a krmila i dávala pít stříkačkou. druhý den už ani nepolykala a vše jí teklo ven. Rozhodli jsme se s těžkým srdcem pro eutanaii u nás doma, nechtěla jsem aby trpěla a nechtěla jsem jí vidět umírat, zasloužila si důstojný odchod. Dvě následující noci nás probudilo její kručící bříško-už nejedla a nepila dva dny. Umřela příteli v náručí a já u ní klečela a prosila jí za odpuštění. Ještě teď, po třech měsících se mi po tvářích kutálí slzy.
Jinak mám tady na emiminu i její album :srdce:

Ahojky
to je smutný. :hug: Ale myslím že to bylo to nejlepší. Dala Vám hodně lásky tak si zasloužila odejít a víc netrpět. Aspoň jste se rozloučili.
Bolet to bude dlouho- u mně to bude v :srdce: navždy. Ale těš se na mimi. Bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vaera
19.8.13 20:31

Vždy to velmi bolí

Ahoj, já už jsem ve svým životě pohřbila 3 pejsky a 1 kocourka.ted máme doma zrovna opět nové, už 8 měsíční štěně. Je to vždy velká ztráta a to hlavně proto, že pokud je pejsek členem domácnosti-rodiny, je to smutné, ale někdy pro nás znamená víc, než člověk. Bohužel, psí život je kratší než ten náš lidský a tak bychom se s tím měli naučit vyrovnat už v momentu, kdy si pejska pořizujeme. Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší náplast na bolest ze ztráty pejska je pořídit si nového a to co nejdříve. Na toho minulého nikdy nezapomeneš, ale ten nový mladý Ti dá zase novou radost a otupí tu bolest ze ztráty. Minule jsme měli pauzu 1 měsíc a strašně jsme tesknili. Ted naposledy pouhých 14 dní a určitě jsme to zvládli lépe. Není to, že by člověk na toho bývalého zapoměl, má ho v srdci stále, ale tolik netrpí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16557
20.8.13 09:13

@critline :hug: Ketty budeme mít v :srdce: navždy. Moc nás mrzí, že se nedočkala miminka, ale péče o ní už byla náročná, nosila už i plenky a i přes ně obča počurala koberec - takže bych péči o ní a o novorozence asi sama nezvládla. nejhorší bylo, když jsem jí doma musela do žíly dávat každý 2 hod. kapačku - přes stříkačku :,(
Ten pohled na ní už byl smutnej, zoufalej a ke konci už jen spala, veta říkala, že ná už ai stejně moc nevnímala. Byla to naše lásska, naše psí děťátko :srdce: a nikdy na ní nezapomeneme. Mimochodem, ty její drápky na linu jsem slyšela ještě dlouho potom co odešla :,( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel66
20.8.13 13:29

@mahdalka @critline a Vaera je mi moc líto vašich pejsků. :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1980
20.8.13 17:33

@mahdalka Dlouho jsem tě tu neviděla a nedávno jsem si na tebe vzpomněla, že nepíšeš nic o Kettynce… drž se, měla se u tebe krásně a udělala jsi pro ní všechno, co šlo.. už jí nic nebolí a netrápí se :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný