Když umře pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sao
1831
20.8.13 18:14

Já jsem přišla o svouji fenečku z dětství, už je to pár let, ale když to tady tak čtu, zase brečím :,( Jmenovala se Deny, měla teprve 10 let. Měla nádory v celém těle, všude. Léčit se to nijak nedalo, dalo se to pouze „udržovat“ drahými léky… Veterinářka říkala, že jí po dvoře běhá fenka se stejným problémem, jako měla ta moje, a že už tak žije mnoho let, nic ji netrápí, dá se s tím prý žít. Tak jsem věřila, že s tím prostě budeme nějak žít… V té době už jsem bydlela se svým manželem a měli jsme první dítě, a Deny bydlela u mých rodičů, kam jsem za ní dojížděla, brala ji k veterinářce atd. Jednou, když jsme od našich odjížděli, byla Deny jakási smutná, sotva chodila, pořád pila, a podle bříška vypadala, jakoby čekala štěňátka (to by nebylo poprvé). Vůbec mě nenapadlo, že by ji mohlo něco trápit a když jsem se jí naposledy podívala do těch smutných očí, dělala jsem si z ní srandu, že už zase čeká štěňata. Ten její pohled dodnes nezapomenu… Druhý den mi došla smska, že Deny umírá :,( Nemohla jsem tomu uvěřit, volala jsem mamce, a ta mi ubrečená řekla, že právě odchází od veterináře, kde ji musela nechat uspat :,( Prý už ráno ani nevylezla z boudy, a tekla jí krev ze všech otvorů na těle. Položili ji do auta a vezli k doktorovi, a už věděli, co je čeká :,( Mamka prý byla celou dobu s ní, hladila ji, dokud neusnula na vždy. Jsem ráda, že tam byla s ní. Ale mrzí mě to, že jsem se nestihla ani rozloučit… Dnes mám dva psy, ale jsou to darebáci, mou fenečku Deny mi žádný nevynahradí, byla nejhodnější. Ona prostě vždycky byla a bude můj nejlepší pes, nejlepší kamarád, kterého jsem měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.8.13 18:14

@Shreya :hug: Děkuju. Když kettynka odešla, udělala jsem jí tu album, prostě jsem musela. Končí jejím hrobečkem :,(
Pořád na ní myslím a mám jí v srdíčku, ale jsem ráda, že se už netrápí a že je za duhovým mostem, chtěla jsem jí dopřát důstojný odchod.Moc mi chybí a vždycky bude :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.8.13 18:17

@sao :,( To je smutný :,(
Taky to tak cítím, psa žádnýho nechci, páč mojí chlupatou berušku mi nemůže nikdo, žádnej jinej pes vynahradit, ona prostě byla, je a bude jedinečná. Miluju jí a vždycky budu :srdce: Mluvíš mi z duše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.8.13 18:50

@mahdalka Viděla jsem.. :srdce: to je jasný, že nikdy nezapomeneš, ale časem budeš vzpomínat s úsměvem na to, jak byla skvělá, drž se, bude to časem dobré :hug:.Ale dala jsi jí to nej, vím, jak jsi se o ní starala, to by,,pro psa,, udělal málokdo, klobou dolů před tebou :kytka:. :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.8.13 23:13

Holky to je tak smutný to vše číst :,(
Ani ja už nechtěla dalšího pejska ale ten pohled tehdy na naši roční holčičku jak ho hledala po bytě byl tak smutný. Tak přišel k nám Monty.
Stále to ale nebylo ono. A hlavně jsem měla pořád pocit že něco dlužím. Tak jme vykoupili Koletku z množírny - ve zbídačeném stavu.
Na deníka myslím pořád- když se procházim na Jižňáku parkem mám ho před očima jak tam líta. Kolem paneláku kde jsme dřív bydleli ani nechodím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.8.13 07:19
@Shreya píše:
@mahdalka Viděla jsem.. :srdce: to je jasný, že nikdy nezapomeneš, ale časem budeš vzpomínat s úsměvem na to, jak byla skvělá, drž se, bude to časem dobré :hug:.Ale dala jsi jí to nej, vím, jak jsi se o ní starala, to by,,pro psa,, udělal málokdo, klobou dolů před tebou :kytka:. :hug:.

Děkuju :hug: Snažila jsem se, moc jsem chtěla aby se dožila našeho miminka, ale péče o ní už byla náročná, tak nevím jak bych to skloubila.Ale bála jsem se, že si lidi v baráku a kolem řeknou, že jsem jí dala pryč kvůli miminku :,( Když jedeme na chalupu, chodím čato k jejímu hrobečku :srdce: Ona pro mě prostě navždy zůstane jedinečná a vyjímečná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
21.8.13 07:23

@critline To je pěkný, vzít si pejska z množírny nebo útulku - taky jsme jednu jezevčici měli z Troje.
Jsem taky z Jižňáku, z Hájů a čato jsem s Ketty chodila do centrálního parku. Já se zas dodnes vyhýbám veterině kde byla chudák ketty už jako doma a vidět tu její doktorku… :,( to bych nedala, páč mi jí hodně připomíná-starala se o ní ai 7 let a já jí s ní mám spojenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.6.14 10:46

Nechali jsme uspat naseho pejska a dali na zahradu a ja se chci zeptat az si ppridime noveho pejska tak jestli bude chtit chodit na tu zahradu. A jestli ho nebude chtit packama vyhrabat? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
17.6.14 11:51

@Biki Záleží, jestli jste ho pochovali v pytli (který by z hygienického hlediska měl být samozřejmostí, to by vás měl informovat veterinář), který by měl alespoň trošku zabránit rozšíření pachu a taky záleží, jak hluboko jste pejska zakopali. Nám osobně veterinář nechtěl vydat kocourka, dokud jsem neslíbila, že vykopeme hlubší díru (přes 80cm).
Strýc také pochovával zvíře, a zakopal ho jen 20cm do hloubky. Má 4 psiska a ti kočku zatím nevykopali, nejevili zájem o to místo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.15 16:22

Nejvernejsi pritelkyne

Vcera mi volala moje mamka, ze nechala uspat nasi fenecku, ktera s nami zila 15 let. Mela nadory a nejak spatnou sedou kuru mozkovou. Byla s tim dlouho a drzela se. Porad behala, vitala nas a vypravela pribehy. Proste vesely kokricek. Ale ze ctvrtka na patek se uz v noci pry pocuravala a pry hajala zkroucena (asi hrozne bolesti) Tak ji mamka rano vzala k veterinari a ukoncili ji trapeni. Ja jsem to bohuzel nevedela a nestihla jsem se s ni rozloucit :,( :,( :,( :,( A mamka ji tam nechala. Bydli v panelaku a nemela ji kam pohrbit.

Vecer jsem se s protelem domluvila, ze ji pohrbime u nas. Tak jsme pro ni rano jely, vyndali jsme si ji z te popelnice :,( a uz ji mame pohrbenou a uz i mne je lip, ze neskonci nekde v popelnice, prdelka nase. Dostala do hrobecku piskotky a andilka. Myslim, ze je stastna, ze po te dobe, co jsme spolu zazili neni nekde vyhozena a ze ji muzeme nosit kyticky a chodit si s ni povidat… Ale je to tezky, porad jen brecim a brecim. Hlavne, ze uz ji je dobre prdelce

• Citovat
  • Upravit
2990
29.8.15 18:05

My máme už několik pejsků pohřbených na naší zahradě (je hodně velká). Teď máme 2 jezevčíčky - 8 let, je chudák přes týden po operaci a pořád to není úplně v pořádku. No a pak máme babičku, které bude v prosinci 14 let, tam se už také bojím situace, až nastane chvíle, kdy budeme muset rozhodnout o uspání. Ale jasno máme v tom - pejsky pohřbíme zase na zahrádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.3.16 21:44

Moje láska

Měla jsem pejska-Oskárka. Byl to ten nejlepsi pes na světe. Jack russel teriér. Vzdycky mel hrozne moc energie.Jen,kdyz jsem si ho vzala do náruče a říkala mu, ze je moje miminko, tak se celej vyklidnil. Lezel mi v náruči a ani se nepohnul, jen priviral oči. V létě mi ho někdo zastřelil. V nasi ulici. Utekl z domu o tři domy dal, kde se harala fena. Prinesla nám ho sousedka v náruči. Ja jsem se zrovna vracela z prace.Kdyz mi volala segra, at hned prijedu, ze někdo postřelil Oskara.Byla jsem uz jen par ulic od domova. Slapla jsem na plyn.Kdyz jsem přijela a sehnula jsem se k němu v slzách, akorát umřel. Naposledy jsem mu septala, ze je moje miminko, na jeho cestu do nebe.
Volali jsme Policii.Na nic nepřišli, i kdyz pachatel byl jasnej jeden soused.
Doteď to moc boli.Rana v srdci se nezacelila, pouze se pokryla ochrannou vrstvou, připravena krvacet sebemenším dotykem. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
23.3.16 22:01

@Janik-28 To je mi moc líto :srdce: jako by nestačilo, že naši chlupáčkové mají svoje nemoci, ještě takový haj. l :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
8.7.16 13:42

Prosim o radu.Mame 12ti letou fenecku zlateho retrivra, ktere bohuzel uz nezbyva moc casu. Premyslime s mamkou, co potom. Nechat spalit nebo zakopat na zahrade. Jenze, spalovnu mame hodne daleko, zahradu mame, ale budeme se stehovat. Premyslela jsem, ze ji zakopeme na nove zahrade, jenze tam teprve budeme stavet a nevim, kde se vsude bude kopat. A hlavne, zakopat ji na zahrade, kde nestravila zadny cas? Neni to blbe? Moc dekuji za rady.Uz ted je mi do breku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
8.7.16 14:00

Tak slovo spalovna zní hrozně :( Je to krematorium, stejně jako pro lidi. Za mě a po vlastní zkušenosti - prvního pejska jsme pohřbili na chalupě (moc to tam miloval) a nad něj zasadili zakrslou jedličku a ta už tam roste 15 let. Tehdy ještě v Brně nebylo psí krematorium. Loni v říjnu nám odešel náš druhý pejsek :,( a rozhodnutí bylo jasné - kremace. Ještě v den úmrtí večer jsme ho odvezli do psího krematoria a druhý den jsem si vyzvedla urničku s popelem. Rozloučení a ani sledování kremace jsme nechtěli, na to jsme neměli sílu :( Ale jednání pracovníků krematoria bylo na úrovni a musím jim za to moc poděkovat. Zvlášť pro moji mámu to bylo těžké a jejich jednání bylo velice ohleduplné a příjemné.
@marketa0211 U tebe, pokud nechceš kremaci, bych asi volila pohřbít na nové zahradě - nevadí, že to tam fenka nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný