Laminátor - v čem se vlastně liší?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Laminátor - v čem se vlastně liší?
Ahoj, je tady někdo, kdo se vyzná v laminátorech? Když potřebuju zalaminovat větší množství papírů velkých asi jako fotka, podle čeho mám vlastně vybírat? Stačí mi laminátor do 1000,–?
Co jsou to mikrony?
A jaká značka je kvalitní a co je naopak šunt???
Nač je studená a teplá laminace?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
ja mam uplne obycejny laminator z Tesca. Stal necelych 300 kc. Laminatuju tak 10+A4 tydne.
Po roce laminatuje porad dobre, jen obcas nechava po okrajich bublinky, tak to musim nechat projek znovu. Ze by mi neco vylozene znicil, to ne.
Priste bych sla asi do lepsiho kvuli tem bublinam, ktere dela, jinak jsem spokojena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leni, děkuju za odpověď
, taky ho nebudu využívat ve velkém, takže se mi nechce investovat. Po tvé zkušenosti asi koupím tak za 500,– - 600,–, tisícovka je horní mez, ale už je to asi zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mikrony udávají tloušťku folie - čím větší číslo, tém větší výsledná tuhost - třeba 80mc je hodně málo (výsledek je trochu tužší než kartonová čtvrtka) - záleží na použití. U laminátorů bývá uvedené, kolika mikronovou folii jsou schopny zvládnout.
Používám v práci docela hodně „teplou“ laminovačku - stála okolo 800,– Kč a vpohodě jede, a to už na ní za ty 4 roky projelo tak 3.000 papírů A4. Laminuju hlavně osmdesátkou a 100mc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žižo, díky moc
, ta tloušťka je tedy podstatná, protože kartičky budou hodně používané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám jeden dotaz, čím se stříhá ta fólie? Předpokládám, že obyč nůžkama ne, to by nebylo jako když střelí a asi by to bylo lehce pokroucené. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eviah píše:
Ještě mám jeden dotaz, čím se stříhá ta fólie? Předpokládám, že obyč nůžkama ne, to by nebylo jako když střelí a asi by to bylo lehce pokroucené.
My to v práci buď řežeme podle pravítka nožem na koberce nebo v řezačce na papír. Řezačkou to vypadá líp, ale zas je to krám na víc. Nůž na koberce mám i doma i užiju ho víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, krám navíc mi moc neva, dám ho pak třeba do sklepa, my zas nemáme skoro žádné koberce, takže nůž by tu jen ležel. ![]()
Už jsem mrkla na ceny a ty nejlevnější (kolečkové) řezačky nestojí zas tak moc, takže jdu do toho. ![]()
Díky za cenné rady!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás ten nůž není na koberce, ale prostě na řezání třeba kabelů, když se něco předělává na elektrice nebo tak. Jinak koberce taky nemáme, ale nůž využijem tak minimálně 1× za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, no tak to ho budu muset omrknout „na živo“.
Třeba by se taky hodil - i manželovi nekutilovi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přemýšlím nad laminovačkou, chci dceři vytvořit obrázkové kartičky a ráda bych i pomůcku ke kreslení ale nevím jestli se na to dá kreslit stíratelnou fixou. Co myslíte? Máme doma nějaké stíratelné sešity, netuším ale jestli je na nich stejná folie jako by byla z laminovačky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakou kdo používáte laminovačku? Doporučíte konkrétní typ/značku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
a jakou gramaz laminace si predstavujes? 80 nebo 100 nebo 120? A4 nebo mensi formaty ci A3? A lamikovat chces fotky nebo obycejny papir? Laminuju teplou
Určitě chci laminaci teplou, ráda bych, aby to zvládalo laminaci do 125 a stačí mi do formátu A4, budu laminovat ale většinou menší formáty (kartičky, A6 a A5). Většinou spíš obyč. papír, fotopapír spíš jen výjimečně, možná se bez i něj i obejdu. Ale potřebovala bych kvalitní laminaci - ráda bych, aby to aspoň pár let používání vydrželo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
tak to doporucim znacku Peach kteoru mam i v praci na tyhle potreby uz cca 2 roky uzrcite a to ji pouzivame hodne castouz ji sezenes kolem 500.- kc cca ale neni to zadny šunt a zvlada v pohode vse co pises a za me je i pomerne rychle nahrata
A fakt se jí vyplatí vzít? Píšeš, že jí máte i v práci, takže asi nároky na ní máte relativně vysoké - opravdu to vydrží aspoň těch pár let zalaminované? Neodlepuje se to? Nemohla bys mi zjistit kdyžtak i konkrétní typ, který máte? Už jsem o ní hodně četla, ale bojím se, že ty pod tisícovku nebudou nic moc. Ale samozřejmě by to bylo supr se do takové částky vejít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Určitě chci laminaci teplou, ráda bych, aby to zvládalo laminaci do 125 a stačí mi do formátu A4, budu laminovat ale většinou menší formáty (kartičky, A6 a A5). Většinou spíš obyč. papír, fotopapír spíš jen výjimečně, možná se bez i něj i obejdu. Ale potřebovala bych kvalitní laminaci - ráda bych, aby to aspoň pár let používání vydrželo.
Máme Tracer, max. A4. Jsme spokojení a na to domácí použití bohatě stačí. Sem tam, když laminuju něco silnějšího, tak se to nespojí úplně, tak to projedu ještě jednou. Ale stává se to vyjímečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit