Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam a mame to spíš jako doplnek, syn se budí stejne a my mame sny take stejne. On by mel byt lapac delany primo na miru dane osobě, aby správně fungoval. My je mame z ebaye, tak proto asi nemaji tu spravnou funkci ![]()
Já si ho koupila, protože se mi strašně líbil a cosi na mě vyzařoval. Ale není ze spec. obchodu nebo třeba od šamana
Je z pouti
Mám ho asi 15 let.
Mám ho v ložnici, jen takový malý. A já noční můry nemám. A když mám blbý sen, tak jsem se před spaním najedla ![]()
@modrasek13 píše:
Mam a mame to spíš jako doplnek, syn se budí stejne a my mame sny take stejne. On by mel byt lapac delany primo na miru dane osobě, aby správně fungoval. My je mame z ebaye, tak proto asi nemaji tu spravnou funkci
To si taky logicky myslím. Ale proč ho nemít jako doplněk bytu. Lidi mají doma věci, o kterých netuší, že můžou mít nějakou moc. Nám se takové věci líbí.
Ano mame, hned vedle rovnaku na ohejbak a nahradnich bublin do vodovahy… ![]()
Ano, mám, od šamana a mého přítele, vyráběl ho přímo pro mě. Některé věci mají význam, obzvlášť jestli věříš ve věci které nejsou vidět…
@JayLee Tak si ho vyrob a to už třeba na tebe může nějak působit?
Já tomu teda nevěřím, ale vyrobit se dají fakt hezké. Dělám v obchodě s takovýma všelijakýma blbinkama na tvoření a vyrábění a zrovna součástky na lapače si kupuje hodně lidí.
@JayLee myslim, že na tom je to, co na tom „chces“ mit, resp čemu věříš
já nějakou hrubou představu měla, pak loni ja dovolený jeden večer se vyráběl jakože hotelová zábava, tak jsme s mužem každý jeden dceři udělali
ve finále moc pěkný, barevný, má je v pokoji a jestli to má nějaky vliv nevím, noční můry nemá a já mám klid
ale jen tak bych ho asi nekoupila…takže tak ![]()
Já sama lapače vyrábím, váže se k nim legenda že je indiánky pletly pro svá dítka, když nemohla spát, symbolická představa funguje tak, že noční můry se zachytí vpavučině, denní světlo je pak spálí a ty dobré sny sklouznou po peříčkách přímo ke spícímu ![]()
@Thrsdky193 Já slyšela jinou legendu.
V tepee se usadil pavouk a pletl krásné pavučiny. Žena ho tam nechala žít a on jí na oplátku prozradil tajemství pavučiny a rady, aby mohla lapač vyrobit - kruh jako vesmír/svět kolem nás, střed jako člověk (já). Do pavučiny se zachytí všechny sny, ty dobré a prospěšné sklouznou dolů po peříčkách, ty špatné zůstanou zachycené a denní světlo je zničí. Indiánky věřily, že díky lapačům budou děti klidně a spokojeně spát.
Zná někdo nějaký další takový předmět, o kterém kolují legendy?