Lapač snů - máte doma?

9166
17.5.16 21:19

Nemám a sny mám krásné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13749
17.5.16 21:23

Ne nemáme, není to můj styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.5.16 21:24
@pannda píše:
Nemám a sny mám krásné…
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
1043
17.5.16 21:24

Mam a mame to spíš jako doplnek, syn se budí stejne a my mame sny take stejne. On by mel byt lapac delany primo na miru dane osobě, aby správně fungoval. My je mame z ebaye, tak proto asi nemaji tu spravnou funkci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
17.5.16 21:27

Tusim, ze jo :D ale uz mame tri a asi jeste objednam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
17.5.16 21:41

Já si ho koupila, protože se mi strašně líbil a cosi na mě vyzařoval. Ale není ze spec. obchodu nebo třeba od šamana :D Je z pouti :D Mám ho asi 15 let.
Mám ho v ložnici, jen takový malý. A já noční můry nemám. A když mám blbý sen, tak jsem se před spaním najedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
17.5.16 21:43
@modrasek13 píše:
Mam a mame to spíš jako doplnek, syn se budí stejne a my mame sny take stejne. On by mel byt lapac delany primo na miru dane osobě, aby správně fungoval. My je mame z ebaye, tak proto asi nemaji tu spravnou funkci :mrgreen:

To si taky logicky myslím. Ale proč ho nemít jako doplněk bytu. Lidi mají doma věci, o kterých netuší, že můžou mít nějakou moc. Nám se takové věci líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.5.16 21:46

Ano mame, hned vedle rovnaku na ohejbak a nahradnich bublin do vodovahy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
17.5.16 22:17

Ano, mám, od šamana a mého přítele, vyráběl ho přímo pro mě. Některé věci mají význam, obzvlášť jestli věříš ve věci které nejsou vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.16 22:43

Hehe, je to lapač prachu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.5.16 07:57

@JayLee Tak si ho vyrob a to už třeba na tebe může nějak působit?
Já tomu teda nevěřím, ale vyrobit se dají fakt hezké. Dělám v obchodě s takovýma všelijakýma blbinkama na tvoření a vyrábění a zrovna součástky na lapače si kupuje hodně lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
18.5.16 10:49

@JayLee myslim, že na tom je to, co na tom „chces“ mit, resp čemu věříš ;) já nějakou hrubou představu měla, pak loni ja dovolený jeden večer se vyráběl jakože hotelová zábava, tak jsme s mužem každý jeden dceři udělali 8) ve finále moc pěkný, barevný, má je v pokoji a jestli to má nějaky vliv nevím, noční můry nemá a já mám klid ;) ale jen tak bych ho asi nekoupila…takže tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.19 11:49

KOUZELNÉ LAPAČE

:kytka: Já sama lapače vyrábím, váže se k nim legenda že je indiánky pletly pro svá dítka, když nemohla spát, symbolická představa funguje tak, že noční můry se zachytí vpavučině, denní světlo je pak spálí a ty dobré sny sklouznou po peříčkách přímo ke spícímu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.2.22 23:01

@Thrsdky193 Já slyšela jinou legendu.

V tepee se usadil pavouk a pletl krásné pavučiny. Žena ho tam nechala žít a on jí na oplátku prozradil tajemství pavučiny a rady, aby mohla lapač vyrobit - kruh jako vesmír/svět kolem nás, střed jako člověk (já). Do pavučiny se zachytí všechny sny, ty dobré a prospěšné sklouznou dolů po peříčkách, ty špatné zůstanou zachycené a denní světlo je zničí. Indiánky věřily, že díky lapačům budou děti klidně a spokojeně spát.

Zná někdo nějaký další takový předmět, o kterém kolují legendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová