Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
bola som na LSK, výsledok je priechodné vajcovody, ale záver je:
„adhesiones periadnexalis 1.sin- adhesiolysis“
Neviete mi prosím niekto povedať čo to znamená? Ďakujem
Nevím jestli je to úplně přesný, ale znamená to rozrušení srůstů vaječníků, to 1. sin ale nevím. Zbytek je z lékařskýho latinský slovníku, tak by to snad mohla být pravda… ![]()
Doslovný překlad je:
srůsty adnexa (mezi vaječníkem a vejcovodem) vlevo - rozrušení
adhesiones = srůst
periadnexalis = vedle adnex
Sin = vlevo
adhesiolysis = rozrušení srůstu
Co to ale pro tebe znamená, co s tebou budou dělat, to se musíš optat doktorů.
Takhle těžko říct.
Hodně štěstí!
Ďakujem, my sa o mimi snažíme už 3,5 roka, chystám sa koncom týždňa k dr tak sa spýtam, ale som z toho nervózna už teraz ![]()
„rozrušenie zrastov“ - to znamená že tam nejaké zrasty boli a oni to odstránili? dobre to chápem?
Ešte raz ďakujem
Lucia
Blaninaa ďakujem, aj ja ti držim palčeky nech to rýchlo dopadne a potom sa môžme stretnúť v niektorom tehulkovskom denníčku ![]()
Ako dlho sa snažíte o druhé? Už si bola u dr?
Ja ked pôjdem k mojej dr. si vypítam Clomhexal na ovuláciu, muž berie vitamín E na spermie a hned ďalší cyklus sa do toho vážne pustíme.
Ked som teraz ležala v nemocnici bola so mnou na izbe mamička, ktorá tiež do mesiaca po LSK otehotnela - brala Clostilbegyt (keď čítala príbalový leták bolo medzi nepriaz. účinkami písané viacnásobné tehotenstvo), no a v ten deň ked mi robili laparku porodila dvojičky, takže mi symbolicky predala „štafetu“.
Takže ešte raz ďakujem a nech sa nám to podarí ![]()
tak snáď pomôže laparka a čoskoro sa dočkáte ![]()
robili ti aj hormonálny profil?
mne to robili, mala som zvýšený prolaktín (hormon na tvorbu materského mlieka - spôsobovalo mi to anovulačné cykly, a ked aj ovulácia bola tak to aj tak nevyšlo - možno kvôli tým zrastom).
Ale ešte nič nie je stratené, ked si bola teraz na IUI, prsia bolievajú aj ked si tehotná, takže treba len dúfať ![]()
ja si myslím že to vyšlo, a ty by si mala tiež tomu veriť, podľa mňa budeš milo prekvapená.
No a pokiaľ by to nevyšlo tak nech ťa pošlu na tú laparoskopiu - ale to možno nebude treba.
Držím palce
veľmi rada, v snažilkach v denníčku? zajtra sa k vám pozriem, dnes už asi nie, mám trochu teplotu, asi po tej laparke.
v piatok mi to robili a dnes ma prepustili, pôvodne som mala ísť domov v nedelu ale mala som teploty
Ahojte,
ako ste boli na tom s krvácaním po laparoskopii,
mne ju robili v piatok a do nedele večer som krvácala, ku koncu len špinila. Včera ma prepustili domov - okolo obeda som začala ružovo-červeno špiniť, potom to prestalo…
Dnes opäť krvácam - asi od 10 hod, najskôr len jemno červeno, potom chvíľku nič a teraz tiež na jemno červeno, ale zdá sa mi že to nie je už len slabé špinenie ale že začínam trošku krvácať…
t.j. ružovo-cerv. krv nemám len ked idem na wc na toal. papieri, ale už dosť aj na vložke.
LSK mi robili 18 DC, dnes som 24 deň cyklu - neviem či je to normálne, na menses sa mi to zdá skoro.
Ďakujem