Laparoskopie - drilling ovarií

471
15.10.15 18:24

Laparoskopie- drilling ovarií

Ahoj holky, :mavam:

chtěla jsem se zeptat, za 14 dní jdu na laparoskopii - drilling vaječníků. Chtěla jsem se zeptat, jak operace probíhá, jak jste se po ní cítili a za jak dlouho se Vám zadařilo?
Je tu spoustu takových témat, ale většinou se starším datem, tak jsem chtěla založit něco aktuálního.

Děkuji za odpovědi! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
947
15.10.15 19:07

@Niki.F. Ahoj, byla jsem na tom minulý rok. Probíhalo to tak, že jsem ráno dorazila nalačno do nemocnice, tam mi dali před operací nějakou tabletku, myslím, že to byl nějaký oblbovák a pak mě odvezli na sál, kde mi napíchli kanylu a uspali mě. Po operaci mi dali kapačku proti bolesti a probrala jsem se s drénem a 3 dírkama v břiše, ale nevím, jestli drén dávají vždy, možná ho ani nebudeš mít ;) Po 3 dnech mi to vytáhli a šla jsem domů. Viděla jsem za týden i video z operace, docela zajímavé pokoukání :lol: Našli mi tam i endometriózu, takže nam pomohlo až IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.10.15 19:13

@Danďuška

Moc děkuji za zkušenost, já tam mám nástup v pondělí a v úterý mám operaci, takže tam pobudu. Drén, když se vyndává bolí asi nejvíce z celé operace, ne? :D
Endomentrioza je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
15.10.15 19:34

@Niki.F. Nejtěžší byl ten první týden po operaci, pak to bylo už jenon lepší, po necelých 14-ti dnech jsem byla zpět v práci :kytka: Endometrioza je když se odloupnutá sliznice z dělohy dostane do dutiny břišní, tam se přichytí a zásobuje se krví. Při ní se obtížně otěhotní přirozeně, ale spoustě holkám se to povedlo :palec: Na vytáhnutí drénu jsem se těšila celé 3 dny, není to nic příjemného, ale dá se to v pohodě vydržet. Vytáhnutí ani nějak nebolí, spíše je to takové nepříjemné, sestřička to vytáhla na jeden zátah, tak to bylo rychlé, pak přišla velká úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.10.15 19:39

Tak to je dobře, že jsi to takhle zvládla :palec:, je to super číst takové zprávy, hned se cítím lépe a tolik se nebojím. :kytka:
Endomentrioza… jéé… tak já doufám, že mě to mine, ale spousty ženám se povedlo otěhotnět i s PCO, kdy dr. nedávali žádné šance, matka příroda je prostě skvělá… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
15.10.15 19:48

@Niki.F. určitě ti budou zkoušet i průchodnost vejcovodů, tak jak se to propláchne tou tekutinou, tak to taky pomáhá. Přeji ti, ať to zabere a otěhotníš po tom co nejdříve :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
15.10.15 20:08

Ještě jenom dodám, že ikdyž jsem otěhotněla až po IVF, tak po drillingu jsem začala mít pravidelnou menstruaci, před tím mi chodila jen po injekci nebo po tabletkách, tak mi to přišlo, jako malý zázrak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
16.10.15 00:00

Ja mela stejny prubeh jako @Danďuška, take dren, ale vytahli mi ho hned druhy den rano a propustili domu. Bricho bolelo jen v den operace a pak dva dny po ni a pak uz v pohode. Za 10dni jsem sla do prace (zdr. sestra na Jip), ale jeste asi 14 dni jsem nedelala nic tezkeho (zvedani pacientu atd). Nebylo to nic strasneho. Stehy mi vytahl doktor za tyden. Hned jak prisla prvni ms, tak jsem nasadila Clostibegyt a dokonce se vytvoril i jeden folikul. Nakonec se zadarilo na druhy cyklus. :-) Drzim pesti! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
16.10.15 08:18

@Danďuška

Danduško, průchod vejcovodů mi taky budou dělat, to mi pan Dr. říkal, že to tam všechno zkontrolují a udělají, co bude v jejích silách :dance:
Já mám MS taky jenom po injekci, tak se těším, že konečně budu mít pravidelniu MS. :potlesk:
Děkuju moc za podporu!!! Snad k náím to mimi co nejdříve přijde.

@alcar
Alcar, jůůů no, tak to je paráda!!! Tak snad to budu mít jako ty. Tak to je jasný, že to nebude bez bolesti, něco pro toho mimíska musíme vydržet.
Proč se nasazuje clostík hned po drillingu? Kvůli tomu, aby to tu ovulaci ještě podpořilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí