Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nevím zda tu již podobná diskuze není, ale nenašla jsem, proto zakládám novou. Z prvního IVF máme 3letého syna, nyní by jsme chtěli sourozence a čeká mě třetí a poslední KET (dva předešlé bohužel nevyšli
). Chtěla bych se zeptat jestli některá nemáte zkušenosti s nějakýma bylinkama, vitamínama, přípravkama apod., kterými bych mohla podpořit úspěšný KET
předem díky za Vaše tipy a rady ![]()
Ahoj, já jsem zrovna 4 dny po 2.KETu a zcela upřímně si myslím, že je to celé hlavně o kvalitě embrya a sliznice. Ale určitě můžeš vyzkoušet v den ET (KET) a následující 4 dny jíst ananas (včetně toho tvrdého jádra). Více o tom si můžeš přečíst třeba tady .
Taky je dobrá akupunktura den před KET a den po. Já jsem byla tady
Také si dávám každý den deci červeného vína, to má být dobré na sliznici. Ale podle mě je to dobré spíš na nervy ![]()
Z bylinek nic nevím, v těch se moc nevyznám. Z vitamínů si dávám každý den naštěpenou kyselinu listovou (Femibion), železo (kvůli mé anémii) a hořčík.
Jinak moc držím pěsti, ať KET vyjde! ![]()
Radu nemam, ale taky se me to tyka a rada si prectu nejake tipy
Vtirnu se jeste s dotazem, jestli jste byli po Ket doma nebo chodili do normalne do prace? Po Et jsem litala ve dne v noci do prace a nevyslo to.. Tak ted premyslim, jestli nebyt radeji v klidu doma ![]()
@Pajka89 já jsem momentálně na mateřské, takže tak jako tak budu doma, ale v prosinci bych měla nastoupit do práce a to už snad budu vědět, zda KET vyšel nebo ne…
@petulinka17 ahoj ja jsem dva dny pred a dva dny ko KET pila cerveny vino (kazdy vecer tak decko)
@Pajka89 ja jsem byla celkem pet dni doma od stredy do nedele pak jsem uz normalne nastoupila
preji at to vyjde
Ketů jsem měla 7
a po každém jsem dělala něco jiného…vyšel jen první, ale jen do 7.týdne
pak ani jeden…vždy krásné embryo, krásná sliznice ![]()
@kačka121 já se toho pití červeného vína bojím protože jsem zase četla, že může způsobit potrat, že podporuje krvácivost
asi je jasný, že záleží jaké množství se vypije, ale i tak z toho mám respekt..
@Petra Z to je mi líto, 7× KET to je tedy něco ![]()
@petulinka17 no jo no
To je život. mam syna z prvního ivf ale to že bude jedináček a Já nebudu Mít další Dítě mě bude mrzet pořád
@Pajka89 Já jsem byla při 1.IVF po trasnferu doma a ležela jsem a nevyšlo to. Při 1.KET jsem byla doma asi 4 dny po a také to nevyšlo. Při tomhle jsem byla doma 3 dny po KET a ode dneška chodím normálně do práce, jen nezvedám nic těžkého a snažím se šetřit.
Jinak @petulinka17 ještě se po transferu obecně doporučuje nekoupat se, ale pouze sprchovat a nechodit do bazénu a už vůbec ne třeba do vířivky nebo se koupat v horké vodě. Takže se vždycky po transferu jen sprchuju, což je pro mě utrpení, protože já miluju koupele v horké vodě ![]()
@petulinka17 na dobrou sliznici mi léčitel doporučil čaj: měsíček, kopřiva řebříček v poměru 3:2:1 - polévkovou lžíci do 0,25 litru, pít 3× denně. Na mě to funguje po cca měsíci pití. Pila jsem ho před posledními 2 KETy a obě embrya se chytla.
@Petra Z úplně Tě chápu, taky se moc bojím, že se poslední KET nepovede
a já už pak pravděpodobně nebudu mít další mimi ![]()
@Simona_Black my máme doma jen sprchový kout, takže koupele nehrozí
u druhého KETu jsem měla pozitivní těhotenský test, ale druhý den (15. den po KET) jsem začala krvácet, pravděpodobně to bohužel zavinily ty koupele, jak píšeš, protože jsem v tu dobu byla na dovče v termálních lázních ![]()
@konilka děkuji za tip na bylinky…jen už to nestíhám pít měsíc před
a ještě se zeptám to se pije pořád? I po transferu?
@petulinka17 jen do transferu, pak uz bys mela byt na bylinky velmi opatrna.
Ahoj holky, chodíte sem ještě některá? Nevím jak to tu funguje
jestli si někdo všimne. Ráda bych se zeptala. Jak je to s klidovým režimem po Ket (ET) Má se ležet, nemá? Nebo je to jedno ![]()
Jdu tento cyklus na Ket. Máme deset pětidenních embryjek. Dnes jsem 2 DC a začínám brát estrofem a prednison.
A který den cyklu se chodí na transfer?
U nas v caru se po ET (KET) lezi asi hodinu. Na dni transferu zalezi na tom, ktery den cyklu mas ovulaci. Od toho se to odviji. Kdyz mas peitidenni embrya, tak to bude den ovulace + pet nebo sest dni. Aby co nejvic odpovidalo prirozenemu poceti.
@Pajka89 Aha moc Ti děkuju. A ještě se zeptám já jsem vyčetla, že se má ležet po transferu třeba ještě dva dny
No asi počkám co řekne doktor, názory na diskuzích se liší… Já jsem třeba teď měla ovu až 35 DC. Obvykle jí mívam 18 dc. A právě, že teĎ beru ten prednison a estrofem, a bez léků mám sliznici po ovu 9-11 mm. Tak těmi léky to asi dr sichrují
No jsem z toho všeho úplně nervozní. ![]()