Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, manzel ma tezkou oboustranou varikokelu. V prosinci jde na operaci, nechavame si zamrazit spermie, jinak nemohla jsem otehotnet tak sel muz na spermio a vysledky hrozny.jen 10 spermii, ne milionu nebo tisic jen 10
pristi rok uvidime zda se to zlepsi, ale jinak IVF. treba ste to podchytili vcas, muz to ma dlouho, ale myslel si ze je to normalni ![]()
@Vasule86 Aha, já nevím, jak dlouho to měl, zjistil to až díky bolesti a zvětšení varlete, k lékaři šel okamžitě. Vím, že je předčasné se tím teď zabývat, když se ještě ani nesnažíme, ale vidím na něm, jakou z toho má hrůzu, je mi ho líto ![]()
Tak, ať se zadaří ![]()
@Vasule86 … ahoj, můžu se prosím zeptat, jestli se tvému muži po operaci varikokely zlepšil spermiogram (na normu)??? řešíme teď to stejné… děkuju za odpověď ![]()
@luci.jejeje ahoj, na kontrolnim spermiogramu jsme byli po trech mesicich a zlepsil se nekolika nasobne ale jen na 1,5 milionu, takze porad bida, pak jsme sli na ivf a dalsi spg uz nebyl, ale mozna se to dal zlepsuje.ale operaci doporucuju, zlepsi to i tu kvalitu tech spermii coz se taky hodi
@Vasule86 … operace bude asi nutná, to máš pravdu… a varikokelu měl III. stupně??? a oboustrannou nebo jen vlevo, jak typicky bývá??? moc děkuju ![]()
@luci.jejeje mel oboustranou, vlevo tretiho stupne a vpravo o neco lehci formu, jako slo to videt docela dost, ale ten muj si myslel, ze to tak ma byt
jinak operace se bat nemusi, jeden den ho operovali a druhy sel domu, hojeni bylo taky dobry.
Pritel mel oboustranou varikokelu a uz asi delsi dobu myslel si ze je to normalni. Nemohla sem ale otehotnet tak sel na spermiogram a spermie ani jedna. Bohuzel ani po operaci se stav nezlepsil. Cekame ted mimi ze sperma od darce.
@Vasule86 … no ten můj měl tahavé bolesti varlete už asi dva roky a říkal si, že to je pracovní stres
… pak dva spermiogramy s šílenýma hodnotama a už asi víme, kde je zakopanej pes… ještě se zeptám, byl muž po operaci na neschopence? přip. jak dloho? je to něco s těma chlapama, já tomu mýmu schovala činky, páč posilování to taky zhoršuje… ![]()
@Anonymní píše:
Pritel mel oboustranou varikokelu a uz asi delsi dobu myslel si ze je to normalni. Nemohla sem ale otehotnet tak sel na spermiogram a spermie ani jedna. Bohuzel ani po operaci se stav nezlepsil. Cekame ted mimi ze sperma od darce.
to je naprd teda, ale mimi bude
… obdivuju všechny, kdo do toho jdou s dárcovstvím (ať už spermie či vajíčka)…
@luci.jejeje na neschopence byl, ale v ty dobe ji mel na uraz se zadama, taky v tom byly cinky
ale jinak by ji dostal na tu operaci a myslim tak na mesic dlouhou by ji urcite mel na rekonvalescenci.
@Vasule86 … se picnu, fakt taky posiloval??? a posiloval i po operaci??? doktorka na urologii tvrdila, že posilování nevádí, ale tomu já nevěřím, páč to zvyšuje nitrobřišní tlak a to je to blbý… tak jsem tu činku pečlivě schovala
![]()
Muj byl na neschopence tak tri mesice, ale fyzicky narocnou praci a taha tezky veci. Ono kdyz se to pak prehani tak se to muze udelat behem chvile znovu.
@luci.jejeje posiloval a porad posiluje, ale po operaci to chce klid a nic netahat aby se to nevratilo, jako cvici ale tak tezky cinky uz nezveda i kvuli zadum.ted zase i chodi do sauny, coz by taky nemel. jinak ji ma dedicnou.
Ahoj holky, už dlouho brouzdám po internetu a hledám informace o tomto problému, ale nedalo mi to a ráda bych se zeptala, jestli tu někdo nemá nějakou konkrétní, osobní zkušenost.
Manželovi se objevila křečová žíla ve varleti, lékaři šel hned, jak jsme na to přišli - bylo to především velmi bolestivé. Do dvou měsíců byl odoperován a upozorněn na možnou ztrátu plodnosti.
Děti ještě nemáme, ale chtěli bychom se v blízké době začít snažit a trochu nás to oba straší v hlavě.
Na internetu jsme četli spoustu článků, které nás celkem uklidnily - prý by se po včasném zákroku mělo vše za nějakou dobu postupně vracet do normálu. Ale nějak pořád slyším toho lékaře, ten moc optimisticky nezněl, nicméně žádné vyšetření plodnosti manžel nepodstupoval.
Máte někdo muže s takovým problémem? Možná je to hloupý dotaz, samozřejmě by nám nejlépe odpovědělo nějaké vyšetření, ale tam manžela nedostanu a snažit se začneme zřejmě příští rok, pořád to ve mně hlodá
Původně jsem nechtěla, ale kvůli manželovi bych ráda požádala o zachování anonymity, aby mi nezakroutil krkem.