Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Doctus no teď tedy zůstává otázkou zda je lepší vyčkávat po takové době ještě zda se na spg někdy něco neobjeví a nebo to tím můžeme nevědomky jen něco zhoršit…už jsem toho přečetla tolik že mi to spíš zamotalo hlavu.
@Terry1991
Pokud vás netlačí čas, tak bych asi zvolil první operaci. Pokud vás čas tlačí, tak mikrochirurgické metody odběru.
@luci.jejeje nese to velmi statečně. Srovnal se s tím. Ale pravda je že sám říkal že když tam jde na spg tak se cítí divně. Jako jeden z milionů.,,Tady se zavřete, udělejte si dobře, odevzdejte vzorek a běžte domů. Už vás tu nepotřebujeme" Takže to pro něj není zrovna pohodlné a příjemné v tu konkrétní chvíli. Kdyby to udělal doma tak to zase tam nestihne zavést včas. Mimo tohle je ale opravdu úžasný jak to zvládá
také máte azoo?
@Doctus čas nás věkově netlačí, ale na druhou stranu jsou to už tři roky a člověk je občas zoufalí…Teď musíme vydržet do Února kdy jdeme opět na kontrolní spg a potom hned konzultace. Návrh naposledy zněl že pokud by teď našli alespoň něco tak to dají zamrazit a budeme si prý,,hrát" jak řekl doktor dál zda se to nezlepší…
@Terry1991
No to bych se podíval, aby tam nebyl ani jeden pulčík. Pro začátek nejsou nutné miliony…
@Terry1991 … musí to být pro ty muže dost deprimující si myslím, ale i to je život no… azoo nemáme… měli jsme špatnou pohyblivost, počet i morfologii (snažení cca rok bez úspěchu).. koncem listopadu 2016 podsoupil muž oboustrannou operaci varikokely a teď čekáme na první spg koncem února… doufáme, věříme, modlíme se, že se i na nás usměje štěstí a dočkáme se brzy zdravého miminka ![]()
@Doctus Tak na to že tam na začátku pár bylo tak poslední půl rok ani jeden
teď už to bereme oba dva s klidem, ale ani tak to není příjemné když se to táhne tak dlouho. Takže mám pocit že ve vzduchu zní takové to že tam zase nic nenajdou. Nechceme takhle přemýšlet, ale nejde se tomu už ubránit.
@luci.jejeje tak to moc držím palce ať to vyjde. S námi se to celé táhne tři roky to snažení. Kdyby aspoň nějaké našli i u nás, bylo by to super. Dneska už je dokáží rozpohybovat, takže úžasný. ![]()
@Terry1991 … já se těch Carů celkem děsím, abych řekla pravdu (zatím mám zkušenost jen jednu jedinou a nebyla nic moc… nechali jsme si tam dělat spg a po špatných výsledcích okamžitě tlačenka do IVF - žádná snaha zjišťovat, proč je spg špatný… museli jsme sami, z vlastní iniciativy)… ale je to o tom, na koho člověk na razí, tak jako všude je to o lidech… držím palce na únor, dej pak vědět
… a podnikli jste i něco z hlediska životního stylu? a vitamíny bere? jaké?
@luci.jejeje je to možná zvláštní, ale jestli to půjde uměle mi nevadí. Jen se modlím aby vyšlo z našich spermijek. Jinak bral Nosifol, Fertilman a teď bere každý ten vitamín zvlášť. Takže je horší než babička když vytáhne denní léky
Změny jsme nijak moc nedělali. Je pravda že kouří, ale to teda kvůli tomu alespoň omezil. Alkohol pijeme jen když se slaví narozeniny nebo tak něco, takže velmi zřídka. Snažíme se jen aby nosil volnější věci. Jinak mi před nedávnem holky tady poradili Korolen (výtažky z bylinek) který je přírodní, tak teď ho má asi druhý týden teprve.No a od doktora má Anastrozol což už je chemie no. Večer když mu to připravuju tak je to hrůza ![]()
@Terry1991 … jo to znám, taky máme doma úplnou lékárnu, snad to tomu taky pomůže… taky večer chystám na další den
… kolik vykouří denně? můj se taky snaží omezovat kouření…
@luci.jejeje byly časy kdy vykouřil dvě krabičky až dvě a půl denně. Dnes mu stačí už jedna na den. A snaží se to omezovat ještě víc. Bohužel i jeho máma vykouří minimálně dvě za den, nevím jak to dělá
tak mu to nepřišlo zase tak hrozný. Ale za ta léta se mi povedlo i takových pár dobrých změn. ![]()
@Terry1991 … tak aspoň že tak… ten můj to stáhl ze 7 cig. denně na 3… snad v tom snižování bude pokračovat
… ale nechci moc tlačit ![]()
@luci.jejeje já jsem teda hrozná a občas s tím prudim
pořád je to hodně.