Laparoskopie - mám velký strach

14
5.11.23 06:57

Laparoskopie - mám velký strach

Ahojky, zítra nastupuji na laparoskopii a hysteroskopii vše za účelem se podívat. Mám už několik let problémy s dolestmi a silným krvácením, bolesti mi šli až do žeber a do stehen při menstruací a vždy mi bylo řečeno že je to vlastně normální a proč si jako stěžuje. Teď je to rok zpět se vlastně zjistili že mám asi endometriozu delohu mám velkou jako bych byla ve 3 měsíci těhotenství a to těhotná nejsem, děloha je nakloněna fo prave strany a je prosakla a hrbolata a já na tohle všechno dostala jen antikoncepci a teď po už i permanentní bolesti při chuzi a pod. Jdu na laparoskopii a hysteroskopii aby se jako podívali… mám hrozný strach z anestezie a moc nevím co si z toho mám vzít… bojím se že mi řeknu to stejné co už vím, několik doktorů mi naznačilo že by bylo dobré dělohu odebrat ale lékař na predoperacnim mě doslova serval že k tomu není důvod a že jsem mladá že toho budu akorát litovat, je mi přes 20 let.. prosím o vaše názory na situaci a zkušenosti s vyšetřením, hodně se bojím… že umřu v anestezii :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
5.11.23 06:59

Omluva

Omlouvám se, mám nový telefon a jsem s ním levá tak píšu jako idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
5.11.23 07:20

Zatim si ve fázy, že se jenom podívají a pak se uvidí, zkus se na to dívat pozitivně, že konecně s tebou někdo něco dělá a pomůže od bolesti, držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
5.11.23 08:37

Tys nikdy neměla anestezii ještě? Jestli si zdravá, tak to přežiješ, neboj. Já měla anestezii už minimálně 7× a žiju. Pokud by zjistili, že máš tu endometriózu, tak se jen nepodívají, ale pokusí se zároveň odstranit co nejvíce ložisek, rozrušit srůsty apod. Pooperační stav nic moc, ale pořád lepší, než zažívat ty bolesti, co popisuješ. Akorát teda pokud ti někdo zmiňoval možnost odebrání dělohy, to by tedy s tebou měli dostatečně dopředu zkonzultovat, to je poměrně podstatný zásah a ne že budou jen něco naznačovat. V tvém věku, bez dětí zřejmě, to by museli mít tvůj výslovný souhlas k odebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
5.11.23 09:20

@Ellija ber to pozitivně - máš velkou šanci, že zjistí, co je za problém a možná ho i odstraní (endometriózu). Odstranění dělohy ve tvém věku je samozřejmě hloupost, ale teď jde jenom o vyšetření. Ta narkóza nebude nijak dlouhá. Byla jsem v narkóze min. 10× (už to raději nepočítám) a mám za sebou i císaře. Vše byly operace břicha nebo vyšetření. Byla jsem na úplně stejné operaci jako ty - laparoskopie a hysteroskopie. Zjistili mi polyp v děloze a endometriózu a po operaci moje problémy zmizeli. Je to navíc plánovaná operace a umí narkózu namíchat tak, že ti nebude špatně. A hlavně, když tě to po operaci bude bolet, tak to řekni, dají ti léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.23 15:40

Velký strach je zbytečný, není to tak hrozné. Taky jsem se před první narkózou hrozně bála a jela jsem na sál a brečela. Člověk se vždycky nejvíc bojí, když neví, do čeho jde. Oni se laparoskopicky podívají, co se vlastně vevnitř děje a případná ložiska endometriózy odstraní, případně zkontrolují, co by tam mohlo dalšího být. Po narkóze je člověk takový oblblý, ale nic, co by se nedalo přežít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
6.11.23 21:36

Já jdu taky na laparoskopii, jdu na chromopertubaci (zjištění průchodnost pomocí kontrastní látky) a podle potřeby i na drilling ovárií (nařezání vaječníků, to by mělo pomoci k návratu ovulace, kterou nemám), bojím se jak operace tak i narkózy, ale věřím, že to dobře dopadne, tak posílám sílu i Tobě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí