Laparotomie- myom

17310
4.12.14 21:22

Laparotomie- myom

Ahoj holky.

Měl někdo tuhle operaci? Jak byl vedený řez? Jak dlouho jste byly v nemocnici? Jdu za měsíc a už teď se bojím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
260
4.12.14 21:27

Ahoj, já jsem byla v září. Naštěstí se jim ho podařilo vytáhnout laparoskopicky. Myom jsem měla velký skoro 10cm. Mám čtyři jizvy, dvě malé a dvě cca 3cm. Krásně se hojí a je už všechno v pořádku. Proč nemůžeš laparoskopií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 21:34

Je blbě umístěný, blbě by se jim stavělo krvácení, v okolí samé velké cévy…já ho mám ve stěně a roste ven. A chtějí pořádně zašít dělohu…má 7 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
4.12.14 21:39

Neboj to bude dobrý. Mně hrozilo, že pokud se jim nepodaří vytáhnout, tak musí být taky laparotomie. Slibovali tenkrát jizvu jako po císaři na hranici ochlupení. Jinak jsem v nemocnici byla čtyři dny, z toho jeden den na jip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 21:42
@Kedlonra píše:
Neboj to bude dobrý. Mně hrozilo, že pokud se jim nepodaří vytáhnout, tak musí být taky laparotomie. Slibovali tenkrát jizvu jako po císaři na hranici ochlupení. Jinak jsem v nemocnici byla čtyři dny, z toho jeden den na jip.

chci taky jizvu alá bikiny, nechci od pupíku dolů :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
4.12.14 22:00

@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován, navíc jeho estetický výsledek je velice uspokojivý, ani u 2dílných plavek nikdo nic nepozná. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 22:01
@Doctus píše:
@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.
:dance: :dance: díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 22:02
@Doctus píše:
@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován, navíc jeho estetický výsledek je velice uspokojivý, ani u 2dílných plavek nikdo nic nepozná. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.

já chci totiž spinál a když bude DSL tak mi ho nechtějí dát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
4.12.14 22:04

@Mia82
Tak hlavně ať nasměrují osvětlení tak, aby dobře viděli do operačního pole a zároveň se operační pole nezrcadlilo, aby to pacientka viděla. Staly se i případy, kdy dotyčná ztratila vědomí. Ale to jsou jen takové historky z natáčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 22:07
@Doctus píše:
@Mia82
Tak hlavně ať nasměrují osvětlení tak, aby dobře viděli do operačního pole a zároveň se operační pole nezrcadlilo, aby to pacientka viděla. Staly se i případy, kdy dotyčná ztratila vědomí. Ale to jsou jen takové historky z natáčení.

Takhle to viděla moje máma :D Mě by to nevadilo, jsem sestra ;) Hele, ty asi rozumíš věci…jak dlouho bych +- mohla být v nemocnici…po operaci na jip 24h a pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
4.12.14 22:12

@Mia82
Klíčové bude, zda se jizva nezanítí, tedy jestli bude hojení per primam. Bohužel je to v nepříliš štastné lokalizaci (horší už je snad jen perineum), takže asepse musí být maximální. Po týdnu by se mohlp zvážit ukončení hospitalizace, někteří ranaři to zkoušejí již za 5 dnů, ale v případě second-looku už jim hřebínek pěkně spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 22:15
@Doctus píše:
@Mia82
Klíčové bude, zda se jizva nezanítí, tedy jestli bude hojení per primam. Bohužel je to v nepříliš štastné lokalizaci (horší už je snad jen perineum), takže asepse musí být maximální. Po týdnu by se mohlp zvážit ukončení hospitalizace, někteří ranaři to zkoušejí již za 5 dnů, ale v případě second-looku už jim moc hřebínek nestojí.

second-look? bože chraň :roll: By tady doma nebyl kámen na kameni :zed: No když jsem jejich tak si snad dají záležet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
4.12.14 22:18

@Mia82
Tak musí, jinak bude defenestrace a proktoskopie špičatou botou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.14 22:21