Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky.
Měl někdo tuhle operaci? Jak byl vedený řez? Jak dlouho jste byly v nemocnici? Jdu za měsíc a už teď se bojím ![]()
Ahoj, já jsem byla v září. Naštěstí se jim ho podařilo vytáhnout laparoskopicky. Myom jsem měla velký skoro 10cm. Mám čtyři jizvy, dvě malé a dvě cca 3cm. Krásně se hojí a je už všechno v pořádku. Proč nemůžeš laparoskopií?
Je blbě umístěný, blbě by se jim stavělo krvácení, v okolí samé velké cévy…já ho mám ve stěně a roste ven. A chtějí pořádně zašít dělohu…má 7 cm
Neboj to bude dobrý. Mně hrozilo, že pokud se jim nepodaří vytáhnout, tak musí být taky laparotomie. Slibovali tenkrát jizvu jako po císaři na hranici ochlupení. Jinak jsem v nemocnici byla čtyři dny, z toho jeden den na jip.
@Kedlonra píše:
Neboj to bude dobrý. Mně hrozilo, že pokud se jim nepodaří vytáhnout, tak musí být taky laparotomie. Slibovali tenkrát jizvu jako po císaři na hranici ochlupení. Jinak jsem v nemocnici byla čtyři dny, z toho jeden den na jip.
chci taky jizvu alá bikiny, nechci od pupíku dolů ![]()
@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován, navíc jeho estetický výsledek je velice uspokojivý, ani u 2dílných plavek nikdo nic nepozná. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.
@Doctus píše:
@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.
@Doctus píše:
@Mia82 Řez dle Pfannenstiela je u gynekologických operací upřednostňován, navíc jeho estetický výsledek je velice uspokojivý, ani u 2dílných plavek nikdo nic nepozná. Dolní střední laparotomie je již na ústupu.
já chci totiž spinál a když bude DSL tak mi ho nechtějí dát ![]()
@Mia82
Tak hlavně ať nasměrují osvětlení tak, aby dobře viděli do operačního pole a zároveň se operační pole nezrcadlilo, aby to pacientka viděla. Staly se i případy, kdy dotyčná ztratila vědomí. Ale to jsou jen takové historky z natáčení.
@Doctus píše:
@Mia82
Tak hlavně ať nasměrují osvětlení tak, aby dobře viděli do operačního pole a zároveň se operační pole nezrcadlilo, aby to pacientka viděla. Staly se i případy, kdy dotyčná ztratila vědomí. Ale to jsou jen takové historky z natáčení.
Takhle to viděla moje máma
Mě by to nevadilo, jsem sestra
Hele, ty asi rozumíš věci…jak dlouho bych +- mohla být v nemocnici…po operaci na jip 24h a pak?
@Mia82
Klíčové bude, zda se jizva nezanítí, tedy jestli bude hojení per primam. Bohužel je to v nepříliš štastné lokalizaci (horší už je snad jen perineum), takže asepse musí být maximální. Po týdnu by se mohlp zvážit ukončení hospitalizace, někteří ranaři to zkoušejí již za 5 dnů, ale v případě second-looku už jim hřebínek pěkně spadne.
@Doctus píše:
@Mia82
Klíčové bude, zda se jizva nezanítí, tedy jestli bude hojení per primam. Bohužel je to v nepříliš štastné lokalizaci (horší už je snad jen perineum), takže asepse musí být maximální. Po týdnu by se mohlp zvážit ukončení hospitalizace, někteří ranaři to zkoušejí již za 5 dnů, ale v případě second-looku už jim moc hřebínek nestojí.
second-look? bože chraň
By tady doma nebyl kámen na kameni
No když jsem jejich tak si snad dají záležet ![]()
@Mia82
Tak musí, jinak bude defenestrace a proktoskopie špičatou botou. ![]()