Laryngitida, bronchitida - co dělám špatně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.11.13 09:44

Laryngitida, bronchitida co dělám špatně?

Můžete mi prosím říct, co dělám špatně? Syn 20 měsíců, měl před měsícem laryngitidu a ted se u něj objevila bronchitida. Snažím se dělat to nejlepší pro něj dle mého vědomí a svědomí a omlouvám se za anonym, protože si připadám, že jsem jako matka dost zklamala. Na internetu jsem i vyčetla, že může být bronchitida z přemnožení bakterií a virů. Takže chyba je asi na mé straně… :roll: Jsem velmi zoufalá, protože neznám nikoho ve svém okolí, kdo by měl tak často nemocné dítě. Ba spíš poslouchám připomínky, že je opět nemocný :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65295
22.11.13 09:58

Neděláš šptně nic
Laryngitidu má naš mladej cca 4krát do roka…někdy i s hospitalizací
Bronchitidu ještě častěji
Ted je zase doma…průdušky
Máme za sebou dětskou léčebnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.11.13 09:58

@Anonymní píše:

bohužel má asi slabší imunitu… nedávej vinu sobě, některé děti to tak prostě mají a ať děláš co děláš, prostě to nezměníš. Navíc je teď ´počasí bohužel ideální na bronchitidy a laryngitídy (známe oboje se synem)
Hlavně doma nevytvoř sterilní prostředí, to je ještě horší.

Pokud máš dobrou dr., určitě se poptej, čím bys mohla mrňouskovi podpořit imunitu, nechat udělat odběry a popř. odeslat na ORL ohledně té laryngitidy. Dobrý je i inhalátor na doma, při nemoci inhalovat vincentku, popř. na doporučení lékaře přidat do vincentky léky, má to pak lepší účinek. Ovšem otázkou je, jak to bude snášet dítko.

A na okolí se vykašli ;-) Taky jsme to poslouchali, že městské dítě a blááá, byl nemocen od 7 měsíců (astma, laryng., alergie i na potraviny) a doteď chodíme na plicní. Holt prostě to tak je a i kdyby ses nakrásně rozkrájela, musí z toho bobek vyrůst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.11.13 10:00
@Anonymní píše:
Můžete mi prosím říct, co dělám špatně? Syn 20 měsíců, měl před měsícem laryngitidu a ted se u něj objevila bronchitida. Snažím se dělat to nejlepší pro něj dle mého vědomí a svědomí a omlouvám se za anonym, protože si připadám, že jsem jako matka dost zklamala. Na internetu jsem i vyčetla, že může být bronchitida z přemnožení bakterií a virů. Takže chyba je asi na mé straně… :roll: Jsem velmi zoufalá, protože neznám nikoho ve svém okolí, kdo by měl tak často nemocné dítě. Ba spíš poslouchám připomínky, že je opět nemocný :(

To je nesmysl :roll: V tomhle rocnim obdobi je to bezny. :nevim: Muzes pomoct jen posilovanim imunity, davej vit. D, idealne olej (kupuju Nutraceutica), ovoce, prip. vit. C, nedavala bych detsky vitaminy, co maji umely sladidla a dalsi veci. Kup treba Immunal (echinacea pro deti). Uvar si sirupy (tymianovy, cesnekovy atd.), na aktualni bronchitidu je super zabal. Jinak asi nenadelas nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
22.11.13 10:02

Takže za prvé… NENÍ TO TVOJE CHYBA!!! Neselhala jsi a nemůžeš za to!!!
a za druhé… ta souvislost s bakteriemi také není moc na místě… bakterie jsou všude a spíše jde o imunitu dítka, jak se s tím vyrovná atd než o to, udržovat ho v karanténě. To prostě nejde!!! jednou půjde do školky, školy a tam přijde do styku se vším a nikdo tomu nezabrání!

Jde o imunitu, ale tím nechci říct, že ho máš předávkovat marťánkama nebo něčím podobným!! Většina dětí z toho vyroste, potřebují čas aby dozrál imunitní systém. Ten bych podporovala, ale přirozenou cestou.

A to nejdůležitější nakonec.. nehledej chybu v sobě ani v tom nehledej nějaký důvod. Prostě některé děti jsou nemocní častěji, některé méně a s tím nic neuděláš. Můžeš tomu trošku pomoci, ale nezměníš to uplně a tak se netrap a nestresuj. To nejdůležitější co ty i malý ptořebujete je klídek a pohoda :-) zbytek přijde sám!

Hodně štěstí a držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
22.11.13 10:09

Naše obě dvě děti trpí spíš ne bronchitidy, jsme v nemocnici každou chvíli a většinou na střídačku… jsou astmatici, malý do toho krááásný ekzém… a nedje s tím nic dělat! Můžu se jen užírat a trápit… a nebo to můžu brát jak to je a užívat si každé chvíle kdy jsme spolu doma :-)

Tak dělám to druhé :-)

A věci co nám hodně pomáhají: COLOSTRUM (máme jich vyzkoušených víc, pomáhá nám nejvíce z LR), většinou když to zachytíme včas tak se vyhneme hospitalizaci
VINCENTKA - inhalujeme preventivně jednou denně a při potížích co nejvíce ČISTIČKA VZDUCU S IONIZACÍ -váhaly jsme s pořízení, ale jsem z Ostravy tak sjem nakonec pořídil a dali dětem do pokoje kde spí. Práší se mnohem méně, ale zázrak se nekonal :-)
TYMIÁNKOVÁ MAST od Justu - na noc je skvělá, tlumí záchvaty kašle

a pokud si ještě vzpomenu na něco tak napíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
22.11.13 10:11

Jo a také doporučuji kvalitní probiotika. Imunita souvisí se střevem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.13 10:21

Děkuju moc za reakce, tipy, rady a podporu :kytka: :kytka: :kytka:
Prcek měl škaredý průběh rotavirů a od té doby co může, tak chytne… probiotika dávám Bio gaia. Tymiánovou mast mám. A to my jsme z vesnice, imunita taky kdesi a tady si maminky servítky neberou. Tak zkusím ještě tu vincentku a nějaké ty vitamínky.. Děkuji Vám moc, jste hodné, přeji Vám jen samé krásné úsměvné dny s Vašimi děťátky :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
51750
22.11.13 10:21

Nedelas nic spatne ;)
Moje mala mela od brezna laryngitidu uz aspon 6×, proste je na ni nachylnejsi, verim, ze z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
22.11.13 10:31

Neznáš? Podívej se k nám :lol:. Některé děti jsou prostě chytlavé, některé ne. A přemnožení bakterií a virů u dětí je důsledek nedostatečné funkce imunitního systému a ne nedostatečné desifekce všeho možného.
Dám ti příklad. Malou jsem nechávala 14 dní ze školky doma, protože jsem potřebovala, aby prcek byl zdravý( měl jít na operaci). Nikdo doma nebyl ani nachlazený, ven jsme chodili jen, když bylo pěkně a taky jen na chvilku, bez kontaktu s nemocným či nachlazeným. Přesto 3 dny horečky kol. 40 st, pak 5 dní vůbec nic- zdravé dítě. Hned na to laryngitida. Z té se dostala, byla 3 dny ve školce a zase kašel, rýma. Vitamíny dostává, jí dost ovoce, zeleniny a stejně marodí. Jestli ti někdo vyčítá, že jsi neschopná matka, je pako. Ty to ber tak, že máš prostě často nemocné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25038
22.11.13 11:00

Za sebe mohu říci, že vždycky, když mé děti chytily tyto typy nemocí, tak to bylo kvůli tomu, že přišly do kontaktu s nemocným dítětem. Naposled kamarádka nás nakazila, když přijela na návštěvu s nachrchlanýma dětma a se zánětem spojivek. Samozřejmě mi to předem neřekla. Kvůli tomu jsem jela rodit nemocná, to bylo fakt super. A novorozenec hned druhý den ode mě chytil hnusnou zelenou rýmu, to jsem byla opravdu nadšená. A ještě kamarádka říkala, ne, od nás to určitě není, naše děti už byly zdravé. :cert: A teď kamarád něco podobného, jeli jsme k nim na návštěvu, tam se zjistilo, že jeho dcera ještě v noci chrchlala a neřek mi to. Samozřejmě do dvou dnů jsem to měla já i děti. Hlavně ten strach o miminko je hrozný. A prý jim doktorka řekla, že malá už není infekční, že může mezi děti. No, jestli kvůli ní nakazila celé mateřské centrum tak potěš koště. :nevim:
Takže za mě omezit návštěvy, herny, MC a podobná zařízení. Školkový bacily jsou fakt zákeřný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.11.13 11:09
@Petra Z píše:
Neděláš šptně nic
Laryngitidu má naš mladej cca 4krát do roka…někdy i s hospitalizací
Bronchitidu ještě častěji
Ted je zase doma…průdušky
Máme za sebou dětskou léčebnu…

mozna naopak ty taky delas neco spatne :-)

delam si srandu, muj mladej mel laryngitidu uz 8×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
22.11.13 17:05

@Pudloslava ze by?
A třeba akty děláš něco špatně :jazyk:
Neeeee ať jste zdraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit