Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak za prvé ho pořádně nabal, ať mu není zima a pak udělej doma co největší chladno. Navlhči prostěradla a pověs je do místnosti, ať se mu líp dýchá. Když budeš volat na pohotovost, tak ti poradí to samé nebo ti řeknou ať přijedeš. Pokud se dýchání zhorší, začně sípat a mít štěkavej kašel, tak spíš zavolej sanitu nebo jeďte do nemocnice, daj mu inhalací solí nebo adrenalinem a bude o.k. . Přeju klidnou noc. ![]()
Ahoj, jo těma mokrýma ručníkama nic nezkazíš. Já nevím jak v jakém kraji ale tady JM dává randevu prostě čípek ![]()
Neboj fakt, pokud dostal ted čípek, bude to dobrý, hlavně žes ho měla doma (já ho také vozím všude s sebou)
Pokud mas možnost, lehni si k němu.
A napiš jak jste na tom, snad bude bez záchvatu, držím palce.
J.
No já přidám ještě poznámku, při ucpaném nosu používám vždycky nosní kapky ve spreji. Je důležité na noc udržovat horní cesty dýchací pokud možno splasklé, aby se co nejlíp dýchalo. Vím, že to není moc in, že je modernější používat mořskou vodu, ale pokud sliznice opuchnou, na noc se snažím je oplasknout. I při náběhu na laryngitidu používám nosní kapky.
Kamarádka mi říkala zabalit nejlíp mražený hrášek do utěrky a nechat dýchat přes to.
kadlina píše:
Kamarádka mi říkala zabalit nejlíp mražený hrášek do utěrky a nechat dýchat přes to.
Není kamarádka trochu ras? Je to asi myšlené dobře, ale děcko totok asi spíš pochopí jako pokus o omrzlinu.. ![]()
J.
Tak se s pláčem probudil, při tom pláči hůř dýchal, ale vzali jsme ho do obýváku, pustili nejoblíbenější pohádky a uklidnil se. Nasivin jsem mu nakapala v osm. Teplota trochu vzrostla na 37,8°C. Zatím nikam nevolám, vypadá stabilizovaně.
kolopolo píše:
No já přidám ještě poznámku, při ucpaném nosu používám vždycky nosní kapky ve spreji. Je důležité na noc udržovat horní cesty dýchací pokud možno splasklé, aby se co nejlíp dýchalo. Vím, že to není moc in, že je modernější používat mořskou vodu, ale pokud sliznice opuchnou, na noc se snažím je oplasknout. I při náběhu na laryngitidu používám nosní kapky.
Musím souhlasit. Já bych teda takhle nemocné děcko netrápila ani těma nosníma kapkama ale dala par kapek Fenistilu (2 kapky na kg váhy). Krásně se po tom uklidní, splaskne nos a dutinky. A tedy dýchá a usne. Vincentka je fajn, ale malé dítě spíš potrápíš jen tím, že mu to do nosu strkáš - i když zvhčovat je fakt moc důležité. Ale co vím, možná si 3-leták dá říct ![]()
J.
Janac - Maty si dá říct, spolupracuje. Právě jsem mu ty nosní kapky dala. Fenistilu tak hodně? Dala jsem mu 10 kapek a to má 18 kg. Mám přidat?
Aki, pokud ti spí, nech ho tak. Já mýmu v době nejhorších rým určo dávala těch kapek tak jak jsem psala - ale rozděleno na 2 dávky. Jednorázově mu to určitě neublíží.
Neboj, my to s Rectodeltem vzdycky zvladli a osvedcilo se, ze je nejlepsi ho ihned podat, jinak vzdy mela dcera dalsi komplikace ![]()
Myslim, ze uz jsi udelala vsechna nejdulezitejsi opatreni - my jeste davame na krk Prieznitze + antitussika, ted jeste hlidej teplotu a kdyztak v pohotovosti Panadol nebo Nurofen…
Aki, ja stále nespím, špízuju, ale snad jste OK - pokud tu nejsi ![]()
Moc vám děkuju za rady i podporu. Jsem ještě pořád v obýváku, malý spí vedle mě. Hlavu má opřenou o polštářky a dobře se mu dýchá, tak se mi ho nechce přenášet, i když už mě bere spaní. Nechci nic zakřiknout, ale snad jsme pro tuto noc z nejhoršího venku. Dobrou noc, ráno napíšu, jak to dopadlo. Ještě jednou díky
. Aki.
Akinko, já pořád sleduju, přečetla jsem znova celou diskuzi..věřím, že ráno napíšeš, že jste v rámci možností OK. Klidnou noc*J
ježiš Aki , my jsme OK, jen chápu jaký to je být s štěkacím děckem. Myslíme na vás ![]()
J.