Campilobakterie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
844
7.9.10 14:19

campilobakterie

Teď jsem zjistila, že naše malá (15 měsíců) přišla do styku s člověkem, který měl campilobakterii. Zatím je v pohodě, ale zítra jedeme na dovolenou (tady v Čechách) a mám strach, aby se to tam neprojevilo. Dá se proti tomu něco preventivně dělat? Máme očkování na rotaviri, ale to s tím asi nemá nic společnýho. Zrovna jí rostou zoubky, tak průjem občas má, takže je možný, že už to prodělala a nevšimli jsme si toho. Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
166
7.9.10 14:26

Ahoj, myslím, že průjmu souvisejícího s campilobakterií byste si určitě všimli. Je to několik dní trvající (dost urputný) průjem, může být s příměsí krve. Naše malá to prodělala letos v únoru. Jinak nám doporučovala pí doktorka pouze nějaké laktobacily na posílení střevního prostředí.

Jo, a taky jsem si vzpomněla, že pokud nesahala do „bobku“ postiženého (a nebo přímo na zdroj - špatně tepelně upravené kuřecí maso s následným olíznutím rukou), tak by to chytit neměla. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.9.10 14:44

Tak to jsi mě trochu uklidnila. Moc děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.9.10 16:15

Ahoj, no - myslím, že se nemusíš bát. Jsem „z oboru“ a campylobakter se opravdu vyskytuje pouze ve stolici nemocného (a tím se vlastně z organismu vylučuje), takže pokud ten dodržuje běžné hygienické zásady, nákaza nehrozí. Vaše maličká navíc ještě nepoužívá sociální zařízení „kdekoli“ (nevím, jak to napsat líp).Očkování na rotaviry s tím nemá nic společného, ale to sis myslela - očkovat se proti campylobakteru nedá a člověk jím může onemocnět opakovaně (nejčastěji po požití nesprávně tepelně upravené potraviny).
Jinak bohužel není pravda, že se vždy jedná o urputný průjem, potíže můžou být pestré. Pravda ale je, že není nějaký „cílený“ lék, v případě nemoci si člověk musí vystačit s běžně dostupnými léky proti průjmu. Asi tak.
V klidu - u vás to budou ty zoubky.
Takže - bal kufry a těš se na dovolenou a tu si hlavně hezky užijte! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.9.10 20:36

Děkuju za vyčerpávající informace :palec: . Už máme skoro zbaleno :-) . Ještě jednou moc děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí