Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:
Mám prosbu,myslíte,že Vojtova metoda opravdu funguje.Chodím cvičit s nožičkami.Fyzioterapeutka je skvělá,ale asi spíše potřebuji uklidnit,mám prostě strach,že nám nepomůže.Možná si budete myslet,že jsem blbá,ale ......
funguje.
je to opravdu ucinna metoda a funguje rychle.
Tak já s malou chodím taky,zatím jsem byla 4× a taky doufám,že funguje,tedy určitě znám spoustu případů a pomohlo to.Takže ti taky držím palce ![]()
Hlavně to nesmíš zanedbávat ty a cvičit.Vojtovka opravdu funguje,taky jsme cvičili nožičky a když budeš poctivá a důsledná, výsledky se dostaví . Nic není hned ![]()
Cvičím i doma,protahujeme.Je to boj,ale vytrvám,jen prostě jsem nějak vycucaná a mám strach,že to nezabere.My se cvičením snažíme odstranit stání na spičkách,bohužel za to mohu já,používala jsem chodítko.takže si příjdu jako špatná matka,že jsem to zavinila já.Ale jinak děkuji za podporu. ![]()
Anonymní1: nejsi špatná matka prosimtě
klídek, jo?
Ještě před nějakýma dvaceti rokama se o škodlivosti chodítek, vození za ručičky, posazování vůbec nemluvilo. Jo - asi doktoři atd. to věděli, ale určitě nebyla taková psychomasáž, jako je to dneska. Mam 18tiletého synovce a v tej době se děti vesele posazovaly o polštáře, děcka se už někdy v 5ti měsících vycpávaly v kočáře, aby mohli tak kráááásně koukat ven, ve 4 měsících se jim strkaly piškoty a rohlíky, chodítka byly „in“, stejně tak i hopsadla, vodili jsme ho za ručičky jak o závod (v 10ti měsících) a byli z toho celý dojatý
… a věřim tomu, že nejmíň 90% z nich nenese žádný následky …
Já jsem teď naopak uplně hysterická, když mi malýho chce tchýně posazovat do křesla a zvedat za ruce do stoje a furt by ho cpala „dobrotama“ … jsem spíš zastánkyně toho názoru, že není kam spěchat a to dítě popostrkovat někam, kde ještě vývojově není (sezení, stání, chození, různý potraviny …), ale na druhou stranu vím, že to je teď taková módní vlna (která dětem určitě neublíží) … bych se nedivila, že za dalších 30 let to bude zase uplně naopak a firmy se budou předhánět ve výzkumu a vývoji nových superchodítek a budou se dětem doporučovat ![]()
A k Vojtovce - FUNGUJE, neboj. … znáš to - a víra tvá tě uzdraví, takže věř tomu a dočkáš se výsledků.
Držim palce!
Určitě se neobviňuj,já tedy chodítko nepoužívala,ale malá my taky capká po špičkách.Budem cvičit a uvidíš,všechno bude v pořádku. ![]()
kapa píše:
Milhaus dík,no ale kdybys viděla jak my to nechávají na rehábce sežrat,že jsem já ten blbec a oni ti dobří,že teď musí moje chyby napravovat.Taky držím palce při cvičení.
Ahoj,netrap se tím
z našeho malýho dělá rehabilitační retardéra,přišli jsme tam v 8.měsících,pač se malej nepřitahoval do sedu(doma to dělal,stačilo mu dát jen palce do dlaní a zabral,ale já jsem to necvičila,pač se to nemá)od 6-tého měsíce se přetáčí,od 8-mého se plazil a péroval na kolínkách,ale přesto nám Dr napsala do papírů,že se teprv začíná přetáčet
i když jsme rahabilitační říkali,že to není pravda,tak nám nevěřila,a koukala na mě jak na nezodpovědnou matku,která přišla dlouho.Jen nám vyjmenovala,co dělá blbě,co nedělá a měl by dělat,a muskej mě musí po každé návštěvě uklidňovat.Když si malej začal sedat,tak jsme jí ukazovali,jak to dělá,ale asi nám nevěřila.Tak jsme na další návštěvu donesli fotky jak sedí,a tento týdem jdem zas,a už máme připravené fotky,jak si stoupá,a musíme ještě natočit video,jak leze po čtyřech.Tak my prosím chodíme na kontrolu,protože nám nevěří.A sotva 12-ti měsíční dítě donutíš,aby na povel předvedlo před cizí ženskou v cizím prostředí.Jo,a taky nám v 8-mi měsících řekla,že má skoliozu páteře,a když jsme to řekli ortopedce,tak se chytala za hlavu,že skolioza se pozná nejdřív ve 3 letech.Dost se tím trápím,takže vím,co to je ![]()
ahoj, tuto metodu jsme cvičili,je to už 13 let.syn se mi narodil kleštěmi a jak ho tahali ven, tak byl takový celý ztuhlý, neotvíral třeba vůbec pěstičky,měl je zavřené, tuto metodu jsme cvičili dá se říci od narození asi tak do roka, cvičili jsme doma 5krát denně a pak jsme docházeli k zdravotní sestře, syn se začal postupně zlepšovat,otvíral ručičky, přetáčel se atd, takže nám určitě pomohla, držím palce a přeji trpělivost, výsledky se určitě dostaví ![]()
Ani jsem nepřečetla všechny příspěvky… Ale nemáte maminy nějaký odkaz na cviky nebo videa? Já sama mám problémy s páteří, chodila jsem na rehabky a jedna super reh. prac. mi ukázala 3 cviky. Až jsem o tom říkala, své sestře, kterou taky bolí záda. Tak říkala, že to vypadá na cviky z té Vojtovy metody. Cítila jsem se fakt úžasně. ![]()
Ahoj mám 10 měsíčního syna,cvičíme vojtovu metodu od narození a ta ho jen povzbuzuje k lození,ale nedokáže používat ruky.
Poradte jak ho povzbudit,aby se udržel na rukách,s hračkama si hraje krásně.Má rád hrozně vodu tak přemýšlím jestli se nemám zapsat do kurzu plavání,ale nemám s tím moc zkušeností.
Náš malý totiž nechce pást koníčky,sedět,lozit jen válí sudy.
My jsme cvičili od 3 měsíců zhruba do 10, kvůli tomu, že měl sleženou hlavičku na jednu stranu a vytáčel se do „rohlíku“. Určitě se to díky Vojtovce zlepšilo, i když slehnutá hlavička mu zůstala
To plavání nám taky doporučovali - chodila bych tam i tak a vím, že na plavání taky instruktorky samy poznaly, když mělo dítě nějaký problém a mamku na to upozornily. Takže to fungovalo i naopak - díky plavání se dítě dostalo na RHB a k Vojtovce.
Holky možná pitomej dotaz, ale co vliv vojtovky na psychiku dětí?? Jakej je?
Mám prosbu,myslíte,že Vojtova metoda opravdu funguje.Chodím cvičit s nožičkami.Fyzioterapeutka je skvělá,ale asi spíše potřebuji uklidnit,mám prostě strach,že nám nepomůže.Možná si budete myslet,že jsem blbá,ale ......