Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem nějak myslela, že jak se objeví vyrážka, bude se už mládě cítit OK. Horečky přestaly v neděli večer, vysypanej je pořádně od pondělka(ještě i dneska) ale zničenej je pořád. Pořád by jen spal, málo jí, pobrekává.
Měli jste to také?
Jojo, 6.nemoc Zuzka prodelala minuly mesic. Skoro 4 dny mela horecky, to skoro nejedla, pak se osypala, to uz jedla hezky, ale byla prootivna az hruza (asi ji ti svedilo nebo nevim). Po 3 dnech vyrazky byl pokoj. Takze celkem 7 dni. Jo a hned prvni den horecek se mi odstavila, takze od te doby nekojim ![]()
Měli. Dokud měl horečky, byl v pohodě, jakmile se osypal, horečky přestaly a dítě nemožné. Ale příčinu jsem zjistila záhy. Jenže pak se ukázalo, že zároveň se prořezával zub. Takže dokud jsem srážela horečky paralenem, tak zub nebolel a pak to začalo.
neczuz píše:
Měli. Dokud měl horečky, byl v pohodě, jakmile se osypal, horečky přestaly a dítě nemožné. Ale příčinu jsem zjistila záhy. Jenže pak se ukázalo, že zároveň se prořezával zub. Takže dokud jsem srážela horečky paralenem, tak zub nebolel a pak to začalo.
jo, zub mu roste taky (stolicka). ze bych zkusila jeste znova paralen.
Pudli,při horečkách byl Mates v poho,ale jak se osypal,byl protivnej,unavenej a to i po vymizení vyrážky…a to mu ani nelezl zoubek…asi to na něj dolehlo až pak.
Tak at je malému brzy dobře ![]()
Ahoj!
Paralen bych nedávala a nechala bych ho dospat. Jíst moc nemusí. To je normální, že dětem po nemoci trvá, než se rozjí.
Hlavně, aby pil, ale to ty víš. ![]()
Pudli 6 dětskou nemoc jsme prodělali nedávno. Malá měla tři dny horečky nad 39 umírala jsem strachy střídala dva sirupy. 4 den se mi Eli osypala a byla protivna a ubrečená,tak jsem volala doktorce a ta mi řekla, že jí to zřejmě svědí! Takže jsem si naklusala pro fenistil kapky a bylo hotovo, opravdu jí to asi svědělo, protože po kapičkách se úplně dala do cajku. Jinak my taky teď teplotujem a bez jiných dalších věcí asi zuby, ale jestli to do pátku nepřejde tak v pátek máme přijít. ![]()
No, malý byl po 6.nemoci KO asi týden. Měl horečky přes 40, takže ho to dost zmohlo, chudáčka
Neboj, určitě se z toho tvůj mrňousek co nevidět dostane ![]()
holky diky, uklidnily jste me. asi je to bezne. chteli jsme jet pryc a radej zustanem doma, kdyz je chudak tak grogy.
uplně stejně jsme to měli Pudli … jak píšou i holky, bez života - dokonce se nám v tu dobu povedlo nafotit Heli jak sedí na jednom místě
![]()
ať je brzy bobek fit!
(mmch, taky jsme dostali 6.nemoc když se prořezávaly horní dvojky
) - a sirup nebo čípky jsme dávala ![]()
Tak tu měla asi na 50% minulý týden.
Ale měla jen 3× horečku, byla ospalá, zapomněla chodit, byla protivná a otravná jak plyn, chtěla se nosit, nevydržela nic. Pak se osypala - ale jen malinko a bledě a za 2 dny to zmizelo, tak nevím zda to byla šestá nebo nějaká jiná viroza.
u doktorky jsem nebyla - celkově jsem to uzavřela jako - růst stoliček najednou plus blbá nálada..
A od pondělí už je zase ve svých kolejích..( díkybohu)
Ps. chovala se jak uřvanej půlročák..
včera uložen 19:00, probudil se 7:30, brečel, nepil ani mlíko, 7:45 znovu uložen, v postýlce si dal 60 ml mlíka a spal do 9:30, kdy jsem ho měla venku do 10:30. docela papal, snědl jablíčko a už zase spí. jako je to veget, spoustu toho stihnu, ale je mi ho líto.
Tak byl vzhuru hodinu dopo, hodinu kolem obeda a tedka vecer jsem ho udrzela 2,5 hodiny. takovej nebyl ani jako novorozenec. Nejsem z toho uplne sva, ale jinak je OK, teplota neni, brisko mekke, dycha a tepe klidne - jen desne zpruzenej. Skoro se dnes ani nesmal, jen tak malinko pri maximalnim snazeni.
Pudli, určitě bude brzy zase ve formě
… musí nabrat síly po horečkách a jak se necítí ![]()
a ty můžeš zatím taky nabrat síly ![]()