Laryngitida - co teď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Aki
1280
8.9.10 21:56

Laryngitida - co teď?

Vypadá to na na nástup laryngitidy. Syn (3 roky) už ji prodělal v únoru. Dala jsem mu pro jistotu čípek Rectodelt. Mám strach, protože už vím, jak to probíhá, ale zatím nemám zkušenosti. Co mám dělat jestli se bude dusit i tak? Volat záchranku? 155? Můžu zatím (během čekání na průběh) podpořit klidný průběh noci? Vlhko v pokoji má, otevřela jsem okno. Normálně jsem rozumně uvažující žena, ale teď mi to nějak nemyslí.. V hlavě mi pořád lítá jen 155 a otevřený mrazák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
8.9.10 22:01

ahoj, kolik ma teplotu? v kolik jsi davala ten cipek? zabaly bych urcite dala.. no pockala bych po cipku tak dve 3hodiny a tu zachranku volala.. nebo treba zavolat na pohotovost jak to resit.. pediatr jak nam daval prukaz tak spolu s tim i cislo na pohotovost

okno bych neotvirala, aby z toho nemel zapal plic spis zabaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
8.9.10 22:07

Tak co vím já tak kdyby se dusil rychle dát čípek, zabalit do deky … běžet na balkón nebo ven aby byl na čerstvém vzduchu a volat 155.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
8.9.10 22:09

Ahoj, pokud jsi mu dala celý Rectodelt, neudusí se (že to tak hnusně říkám..) Po pár hodinách bych dala kousek prednisonu klidopido. Pamatuju si ten stres cestou na pohotovost a už bych nejela. Rychlá neudělá nic jiného než dá rectodelt č. Pokud se vydáš sama na pohotovost měli by dát Dexonu..
Vypnout topení a pokud má záchvat postav ho zabaleného k mražáku..:/
A samo ráno k dr.

achjo. Bude to OK, neboj

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
8.9.10 22:10

Teplotu nemá a to otevřené okno mi řekla dr., je dobře přikrytý. Čípek jsem dala před půl hodinou, teď usnul, tak ho nechci budit zábalem. Už se trochu uklidňuju, když jsem si udělala krizový plán. Pokud bude klid, půjdu kolem 2.00 spát, to už by se neměl kašel rozjet. Pokud by se začal dusit, tak volám záchranku. Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.9.10 22:14

no ja bych si sama asi neordinovala i pokud jsem zdravotni sestra a volala bych na pohotovost

co se do rana zmeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
8.9.10 22:15

Janac - na netu jsem se dočatla, že mám raději volat rychlou než ho vézt sama.. Takže raději ho odvézt na pohotovost? Prednison nemám, jen Rectodelt. V pondělí jsme byli na tříleté prohlídce a zítra tam pomašírujeme znova. Čípek jsem dala celý, bo se mi posledně dusil i po půlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.9.10 22:17

v klidu, mrkni na netu na cislo na pohotovost v okoli tam bych zavolala, pokud bydlis ve vetsim meste tak volam na pediatrii do nemocnice… nic tim nezkazis… nevim na co cekat do rana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
8.9.10 22:18

Monjie - dr. mi říkala, že při nástupu lar. mám ten čípek dát raději preventivně než to nechat rozjet naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolopolo
8.9.10 22:19

Ahoj, neboj, pokud jsi dala Rectodelt, tak to bude dobré. A jak teď dýchá? Sýpá s nádechem i s výdechem? Zvedni mu co nejvíc hlavu, hodně polštářů. Okno nechej otevřené. Nám se moc osvědčil ultrazvukový zvlhčovač vzduchu, protože vytváří studenou mlhu. Zábal mu nedávej, když nemá teplotu, není potřeba. Já dávám napřed Fenistil kapky, když to nepomůže, dávám čípek. Kdyby začal přece jen kašlat a dusit se, zabalit do deky a jít ven. Snažit se chováním, zpíváním, zkrátka čímkoliv, co na něj platí, snažit se zklidnit, aby dýchal v klidu. Ale myslím, že po tom čípku ten hrtan tak neopuchne. Tak DOBROU noc. Radka

• Citovat
  • Upravit
23033
8.9.10 22:21

nasla jsem nejaky cislo Pohotovost - nemocnice Nový Jičín +420 556 773 111 jinak nic.. no at to dobre dopadne a nezhorsi se to!!! drzime pesti!! ranjo napis jak jste dopadli! ahoj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
8.9.10 22:21

Teď je klid, počkám, jestli se zase rozkašle a pak zavolám. Pohotovosti máme v okolí 3, všechny 26 km vzdálené.
Díky za číslo!

Příspěvek upraven 08.09.10 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.9.10 22:22

achjo ja vim, je to hrozny.. kdyz tak volej! ahoj drzime pesti!!!! hlavne v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
8.9.10 22:28

Kolopolo - dýchá s otevřenou pusou (má rýmu) a při nádechu i výdechu to v něm hrká, trochu horší nádech. Nesípe. Snad to bude dobré, už čekám jen na tu půlnoc, kdy se prý laryng. nejvíc rozjíždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.9.10 22:30

Čípek by měl zabrat do 20 minut od podání - neboj, bude to dobré! Každopádně preventivně rozvěšet všude kolem postýlky mokré osušky a ručníky, zabalit, čepici na hlavu, zvednutou polohu a otevřít okno dokořán.
Naše Šárka měla náběh na laryngitidu v cca 3 měsících (byl listopad), po konzultaci s pediatrií jsem jí dala půlku rectodeltu č. a udělala to, co je popsáno výše. Dr. na pohotovosti mi říkal, že jí ten čípek neublíží i kdyby to na laryngitidu nebylo a že je lepší dát jej preventivně, než pozorovat, jak se začíná dusit…
Takže přeji klidnou noc (noci jsou u této potvory nejhorší) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+