Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj tak po 2 dnech ve školce už je malej doma s rýmou kašlem dokonce měl i teplotu a afty. Čím posilujete imunitu u školkových dětí ,máte nějaké tipy jak nemocím předcházet?
díky
a něco jiného solná jeskyně je fajn tam jsem chodili min.rok než nám ji zavřeli . Ale ted není kdo by tam s ním chodil ,když budu v práci.
![]()
Tady odkaz na článek o přirozeném posilování imunity ![]()
Nemůžu třeba říct, že by nám zabírali různé multivitamíny apod. ![]()
no právě v lékárně mi hned nabídli spoustu dpolnků stravy s tím ,že to zaručeně pomáh ,ale já tomu nějak nevěřím tak jsem chtěla další názory a
zkušenosti.
ahoj my posilujem imunitu OK Alfa, malá ho brala týden a pak sice dostala angínu, ale průběh měla strašně mírný. A malý (17m) měl spálový bacil, začali jsme s tou Alfou a bacil už nemá. No a musí to být 100% tím, protože nic jiného jsem mu nedávala.
OK Alfa plus a OK Omega plus, děti je berou už dva roky denně preventivně a od té doby jen občasné dvoudenní rýmičky, jinak nic… ![]()
Já letos nasadila rakytníkový sirup, ředím ho dětem s vodou, chutná to jako džus. Moc nemocní sice nebývají, ale vitamíny se hoděj vždycky.
Je to příroda, koupíš i BIO a píšou, že by měl být i na imunitu.
Namátkou třeba tady: http://www.docsimon.cz/…-sirup-200ml
Od začátku srpna jsem loni dávala dceři Hlíváček a nemocná ve školce nebyla, pokud nepočítám rýmu.
Letos jsem zapomněla, začali jsme dávat Preventan junior, ale rýmu už má. Takže se vrátím k Hlíváčkovi, nám zabral. ![]()
Pobyt dítěte na vzduchu, hodně pohybu, otužování, zdravá strava a pravidelný dostatečný spánek
a víš kolik ušetříš za preparáty z lékárny. M
mado píše:
Pobyt dítěte na vzduchu, hodně pohybu, otužování, zdravá strava a pravidelný dostatečný spáneka víš kolik ušetříš za preparáty z lékárny. M
jo to bychom měli ,ale na školkový bacily to viditelně nestačí ![]()
Pokud budou třeba nemoci pořád za sebou a bylo by dítě víc doma než ve školce ( několik ATB), existuje preparát Bromchovaxon ( imunimodulans) podporuje vytvoření imunity proti typickým školkovým bacilům, bohužel na virové infekce nezabere… je na předpis, takže domluvit s doktorem. Každopádně já jako prevenci mažu malou večer tymiánovou mastía ( trochu za ouška a na hrudníček) a na polštář ji nastříkám trochu eucasolu (obě čistě přírodní silice) - jestli to bude mít efekt uvidíme…
Jak už bylo jednou řečeno.. Hlíváček aneb Hlíva ustřičná přírodní imunoglukan, otužování plus náké to cečko nebo multivitaminový sirup. Pak je ještě hodně dobré nechat dítě všechno ocucat aneb kontakt s bakteriemi..ale na to už je pozdě v případě školkového dítka
Já všechno první dcerce sterilizovala a vytírala podlahy savem.. a výsledek mé přehnané úzkostlivosti byl jen ten že malá chytla kdeco ![]()
hmm to znám my zas nemohli nikam chodit kvůli snížené imunitě a ted ten kolektiv je pro něj garda tolik bacilů dohromady. ![]()
ahojky já dávám echineceový sirup a jsems pokojená dávala jsem malé vloni a osvědčil se