Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jedině snad super last, tedy odlet za den/dva. Už loni byly lasty cenově přepálené a výběr mizerný a letos je to ještě horší. Výhodou je, že jste jen dva, ale stejně… A roli hrají taky další požadavky, strava, odkud odlet atd.
@Amalthea prave vůbec netuším, jak se lasty v sezone cenově pohybují. My obvykle létáme mimo sezónu na vlastní pěst. Ale letos nám to nečekaně vyšlo na červenec, tak zkousim něco levnějšího vymyslet
My jely na last autobusem na Korfu 12 dní, apartmán u moře, bez jídla za 6890 Kč, ale to je 10 let zpět ![]()
@Anonymní píše:
@pocker Kez by takové ceny byly i dnes
tak jestli ti nevadí jízda busem a ubytko bez jídla, tak si hlídej last minuty od ck viktoria, tam bys ulovit mohla.
@Anonymní píše:
@Amalthea prave vůbec netuším, jak se lasty v sezone cenově pohybují. My obvykle létáme mimo sezónu na vlastní pěst. Ale letos nám to nečekaně vyšlo na červenec, tak zkousim něco levnějšího vymyslet
Tak něco nacvakej do některé cestovky a uvidíš, co ti vyjede za nabídky, teď už se LM na červenec objevují. Letos je ještě enormnější zájem o letní dovolené než loni, takže už toho moc není a cestovky zájmu samozřejmě využívají a ty ceny za lasty napálí. Není to tak jak běžně, že se snaží něco doprodat, ale už nemají moc co doprodávat a zájem je velký, tak ty ceny jsou ještě výš. Ale to neznamená, že nic neseženete, určitě se něco najde, zvlášť když jste dva, nepotřebujete zázemí a atrakce pro děti atd.
Koukni na České Kormidlo nebo Exim, ale to Řecko bývá dost předražené a o ničem, hledala bych jiné destinace…teď v červnu bylo i krásné Jordánsko v 5* za 14500 ![]()
Pokud by vám nevadil odlet z Německa nebo Vídně, budete mít téměř jistě lepší výběr i ceny. Teď jsem namátkově koukla na NaCesty, kde jsou právě nabídky i zahraničních cestovek, a v týdnu 22.-29. 7. mi tam vyjelo Turecko s odletem z Mnichova za cca 14000 Kč/os. all inclusive, což je asi nejlepší (skoro)evropská destinace z hlediska poměru cena/výkon.
Koupit letenky na poslední chvíli a jet na vlastní pěst asi moc nepřipadá v úvahu - aspoň jsem v posledních letech prakticky na nic výhodného nenarazila, i když občas se něco zajímavého najít dá i těsně před odletem, zatimco jet autem se dá kdykoli kamkoli - my se zásadně rozhodujeme během tak posledního týdne, občas i během posledního dne před odjezdem.
Zdravím, jaké mate zkušenosti s Last minuty loňského roku? Letos bychom to chtěli risknout. Nikdy přes CK nelétáme, ale letos bychom to zkusili pokud by byli last minuty za dobré ceny i v cervenci. Jde mi tedy o lasty v sezone, mimosezonu jsem si již shledla. Jsme dva a chtěli bychom se vejít do 30 tis. Máme zájem o destinace jako je Recko, jižní Itálie apod. Děkuji za vaše zkušenosti.