Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hezký den děvčata. Prosím o radu ty, které látkují. Taky vám počůrané dítko smrdí jako po čpavku? Plenu měním tak jednou za hodinu a půl, nenechávám ho v ní dlouho.
díky
Nikdy nesmrdělo. Ale ono ani nemělo nijak výrazně čpící moč. A já teda přebalovala, jakmile jsemz jistila, že je mokré.
Mě takhle jednu dobu smrděl 3 letý, ráno když jsem mu sundávala noční plínu, bylo to někdy v zimě..teď už to až takový čpavkový smrad není, přešlo to samo.
Nesmrdí, zkus vyprat několik praček se Sanytolem, všechno přelíznout žehličkou (kromě svrchních, ty bys asi zabila) a mělo by to být ok
Ano smrdelo a smrdi doted. Asi od roka ma hhodne agresivni moc, mozna tim, ze malo pije. Ale dle vysetreni je to ok a nikdy mu nic nebylo. Sanytol bych teda na plinky nedavala.
No maly pije hodne a taky jsme meli tenhle problem, kdyz se pocural a zakakl, bylo to neco, vadilo mi to byl to jeden z duvodu proc nam nevyhovovaly…a hlavne ze byl od nich odreny na boku a to jsme meli hodne typu… takze maly v latkovkach bohuzel dost trpel…takze jsme od nich nakonec upustili…
Ale po vyprani nikdy citit nebyly praly jsme na 60 s predpirkou
Páchne, tak od půl roka asi. Je to přirozené, někdo má moc sytejsi, tak to pak páchne víc.
@Vichrice píše:
Hezký den děvčata. Prosím o radu ty, které látkují. Taky vám počůrané dítko smrdí jako po čpavku? Plenu měním tak jednou za hodinu a půl, nenechávám ho v ní dlouho.díky
umej to dítě někdy ![]()
ja teda nelatkuji, ale kdyz zacne byt citit, obvykle pomuze osprchovat zadek ![]()
Jak často plenky perete? V jakém pracím prostředku? Na jaký prací program? Používáte předpírku či máchání navíc? Z jaké části plníte buben pračky? ![]()
Bezprostredne po pocurani mi smrdely pliny prane v mydlovem slizu, to mydlo se v nich usazuovalo a reagovalo s moci. Pomohlo sice dat do machani ocet, ale mela jsem spoustu bambusek, tak jsem nakonec sliz vzdala
Po cele noci v latce plina smrdela az z toho slzely oci, pomohly jednovrstve vlnene kalhotky s vetsimi dirami, odvetravalo to prubezne. Nocni plina v pulkach hrozila samovznicenim
Občas se mi to také stávalo, hlavně když byl malý nemocný a nebo mu rostli zoubky. ![]()
Plínky peru tak, že dám nejprve máchání, ale ždímání snížím na nejmenší otáčky, pak dám hlavní praní na 60° ( dám prací gel Persil senzitive a do přihrádky na aviváž dám ocet) a po ukončeném praní plínky ještě jednou vymáchám. Pokud začnou smrdět přidám ke gelu Sanytol ( ten dávám 1-2× mesíčně preventivně). ![]()
Nejvíc mi při látkování a problémy s tím spojenými pomohli tyto stránky https://www.facebook.com/…28687357305/ ![]()
@Pudloslava píše:
umej to dítě někdy
ja teda nelatkuji, ale kdyz zacne byt citit, obvykle pomuze osprchovat zadek
Dobrá rada nad zlato
voda je drahá, žádné mytí nebude
Prostě bude smrdět ![]()