Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anro Bude normálně opruzený. Pokud zadeček preventivně nemažeš, tak ho maž. Na opruzeninu jako takovou je pak dobrý sudokrém nebo bepanthen.
Syn se při zubech taky vždycky hodně opruzoval. Musíš vyzkoušet, co vám na to nejlíp zabírá, já skončila u heřmánkové vody.
Zuby jsou prevíti, syn měl vždycky snad všechny průvodní jevy, o kterých se píše v učebnicích
průjem a opruzeniny, slintavost, teplota, rýma, řvaní dvacetkrát za noc…to jen tak, na povzbuzení ![]()
Mazat prdelku mastným, když už má opruzeniny, tak nám nejlépe zabíral imazol a omývat buď heřmánkem nebo černým čajem
Holky děkuji moc za odpovědi, mažu mu zadeček Rybilkou, ale asi přejdu na Bepanthen.Ten bude asi lepší, co? ![]()
@Anro píše:
Holky děkuji moc za odpovědi, mažu mu zadeček Rybilkou, ale asi přejdu na Bepanthen.Ten bude asi lepší, co?
Rybilka je taky dobrá. Jen na již vzniklé opruzeniny se mi nejvíc osvědčil sudokrém střídaný s bepanthenem. Ale každému zadečku sedne něco jiného.
Na opruzeniny malému vždycky zabral sudocrem. Popřípadě omývat odvarem z řepíku lékařského, ten je na lehké záněty kůže. Dávám mu to teď i na pindíka spolu s čajem z heřmánku. Na zadečku se mu taky udělali najednou nějaké uhříky. A naštěstí je teď teplo, takže ho tu nechávám lítat s holým zadkem. Před pár dny jsem domů koupila infadolan mast 30g měla by pomáhat na regeneraci kůže, v příbalovém letáku píšou, že je i proti opruzeninám, ale na to je podle mě moc mastná. Ale zaručený recept podle mě není nic, jednou to pomůže a podruhé se s rudou září člověk pere týden… ![]()
Ahoj holky, mám skoro 7 měsíčního chlapečka, a v poslední době mívá zarudlý zadeček, až tam má oděrky._Lezou mu zuby, takže často kaká, může to být z toho nebo spíš z něčeho jiného? Během pár dnů se to zahojí, a za nějakou dobu zas objeví. Děkuji za rady.