Látkování pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
12.7.13 12:05

Ahoj,
připojuji svou zkušenost..
Máme Anavy easy, od narození po nočník.. Látkujeme 3 měsíce a naprostá spokojenost!
Mám sedmery kalhotky (ke každým je jedna velká a jedna malá vkládačka) a dokupovala jsem 15ks velkých a 15ks malých.. Nám to vychází akorát na 2,5 dne, abych vyprala a uschlo to.. Pořizovací náklady asi 9000,–
Kalhotky se nemusí impregnovat lanolinem, je s tím minimum práce, peru na 60°C a místo aviváže dám trochu Tea Tree (antibakteriální účinek) a ocet na změkčení.
Mám bambusové separační vložky. Jednou jsem zkusila nějaké jiné, vypadaly jako z perlanu a letěly rychle do koše.. Přišlo mi, že to víc teče po separačce ven, než separačkou do plíny..
Vsadila jsem jen na jednu značku a nemůžu si to vynachválit!
Pěkně upravit gumičky kolem nožiček a absolutně není problém ;-)

Hodně štěstí při látkování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
12.7.13 12:18

Spinisek, gratuluji, já měla tuhle jednu a protekla ve 100 % případů, asi mám blbě tvarovaný dítě :-) Holt to chce zkoušet. Jinak známá teď dává AE v 10 m pryč, protože už jsou dítěti malé, ale to já neposoudím, když ta moje šla někdy e 4 m pryč :) Čímž nechci říct, že to nejsou kvalitní pleny a někomu nemůžou maximálně vyhovovat, jenom to, že po přečtení takhle oslavného příspěvku bych měla sto chutí udělat stejně a pořídit bez vyzkoušení plnou výbavu z jednoho druhu - v mém případě by to teda byla katastrofa.

Svistice, tak díky za zkušenost, já ty ikeácké fakt neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.7.13 12:41

Jen jsem napsala, jak to u nás je..;-)

Třeba taky zjistím časem, že v něčem nevyhovují, ale zatím jsem na to nepřišla..:-)
Navíc by se mi asi nechtělo evidovat, které plenky potřebují takovou a makovou úpravu.., že na AE impregnace nepatří a na jiné jo, nevím.., přijde mi složité mít skvadru mnoha různých materiálů, ale to je samozřejmě pouze můj názor a nikomu ten jeho nevyvracím.
Myslím, že když ve čtyřech měsících vypadnou dvě, tři plenky, stejně musím dokoupit, nebo nemůžu plně látkovat, tak je mi jedno, zda dokoupím pak tři plenky od jiné firmy, nebo tři plenky původní značky a pochybuji, že mi v jednu chvíli vypadnou všechny.., třeba jsi měla jen smůlu na špatný kus..

Jediné, co mě zatím napadá, že by nám mohlo selhat jsou suché zipy, ale ty lehko vyspravím doma na koleni ;-)

Co člověk to zkušenost..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
12.7.13 13:02

Vždyť ty materiály jsou furt stejné :) Teda jo, vnitřek je bambus, bavlna, konopí… ale to se pere furt stejně, no a navrchu je vždycky PUL (pokud někdo nemá flísáky nebo svrchňáky) a to se pere taky stejně :-)
Prostě veškeré pleny veškerých značek hodím spolu do pračky, vyperu na 60 a pověsím a je to.
Teda ne, že bych někomu radila mít výbavičku každej kousek jinej, ale prostě obecně, i když se to někomu osvědčí jako tobě, koupit do začátku vše stejné, může být dost dobře cesta do pekel a nikdo to předem neodhadne.

Mně ta plenka nevypadla, já ji vytrvale zkoušela, ale prostě pokaždé fest protekla, tak jsem ji prodala dál a paní, co ji koupila, z ní byla nadšená, takže problém dozajista není v samotné plence jako v tom, že prostě zdaleka ne všem dětem tvarově sedne. Takže pokud tobě sedí, s největší pravděpodobností bude sedět i nadále (dokud z ní nevyroste) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
12.7.13 13:11

To u nás asi moc nehrozí..:-D Já jsem drobná, přítel není žádné slonbidlo a malá je taky spíše drobeček, takže snad to vážně budeme mít od narození po nočník :-D
No, asi jsem vážně měla štěstí, třeba to s druhým dítětem bude jiné, uvidíme.. Ale pravdou je, že mít ty druhé separačky na začátku, asi bych zabalila celé látkování. Plenky byly O. K., ale díky separačce jsem měla pokaždé vše venku.. Vrátila jsem se k vyzkoušeným bambusovým separačkám a není problém ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
12.7.13 13:13

Jo, chce to vychytat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.7.13 13:30
@ugluk píše:
Svistice, tak díky za zkušenost, já ty ikeácké fakt neznám.

@ugluk Jsou to tyhle http://www.ikea.com/…ts/60203764/ Oficiálně vedené jako osuška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
12.7.13 13:39

Aha, no, já už je asi neuplatním, ale ostatním to určitě pomůže.
Já dostala před narozením dcery od mámy dva balíky obyč libštátských a teda nic moc, když jsem si pak dokoupila ty jejich vysokogramážní a Kikko Lux, tak mi přišly o hodně lepší, ale ikeácký jsem fakt neměla.
Ale přebalit jsem do nich zmusila jen párkrát, nějak mi ten systém nesednul, takže jsem je používala na utírání všeho možnýho, pod hlavičku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí