Látkování v 18 měsících - co koupit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8940
6.5.12 21:11

Látkování v 18 m - co koupit?

Holky prosím o radu, chci začít látkovat, dcerka je ekzematik a pořád opruzená, takže než se odplenkuje, chtěla bych minimálně v létě používat látku. Co mám koupit pro takhle velké dítě? (Velikostně je spíš na 2 roky).
Mám čtverce, k tomu asi snappi sponku. Ale co nahoru ? Flís? Vlňáčky? Nemám tucha :mrgreen: A dáváte pořád novorozenecký skla? Moc díky :kytka:
Prosím hodíte mi sem i odkazy, kde a co kupujete :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.5.12 21:23

V létě bych dala sklad na draka, do něj další čtverec na rovno, zajistila na snapku a tím by to haslo. To je to nejprodyšnější, co může být a pak průběžně sáhneš a ucítíš, zda je vlhká a hned případně přebalíš.
A co nejdřív začít s nočníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.12 21:32

Gladys my už nočníkujeme od Vánoc, ale úspěchy střídavé :mrgreen:
No a na nějaké cestování a na noc dávat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
6.5.12 21:49

Ahoj. Nakupuju na www.latkovky.cz. Ale těch eshopů je spousta, nevím, jak je na tom tenhle s cenami. Obecně u takhle velkého dítěte nastává problém v tom, že moč je docela koncentrovaná a už hodně zapáchá (aspoň u našeho dítěte) a jak přijde do kontaktu s oblečením, tak je to hned na vyprání. Takže navrch se mi nejlépe osvědčily svrchňačky PUL (tj. s polyuretanovým zátěrem), které nic nepropustí. Vlňačky natožpak flísovky to u nás neměly šanci udržet. Ty jsem používala jen na miminko tak do roka. Je třeba vybrat vhodnou velikost PUL kalhotek !!! Nesmí být těsné, jinak tečou. U takhle velkého dítěte bude výběr hodně omezený. Co se týče pohodlnosti, zkusila jsem různé typy a suveréně vyhrávají Imse Vimse. Ale pozor, je varianta Soft a Organic. Organic nám po čase vždy začaly téct, takže pokud, tak brát Soft. Ještě se nám osvědčily Bravo Vento na patentky - jsou hodně flexibilní a takové volné, používali jsme je na noc, ale dají se použít jen na tvarovanou plenu, čtverce v nich špatně drží. Čůrání a kakání je už relativně objemné a klasické čtverce často nestíhaly a protekly. Pokud nemáš extrémně malé miminko, tak novorozenecký sklad určitě nebude stačit. Používá se sklad na draka (zadej do googlu) a k tomu ještě jedna plína dovnitř. Nám se teda nejlíp osvědčily tvarované kapsové plíny (tj. s kapsou, do které se vloží savé jádro), které si doma šiju. Podobné se dají koupit, ale je to drahé, na jedno miminko se to myslím moc nevyplatí. Navíc mně nejlíp vyhovuje tvar, který si sama ušiju a navíc ty, co si ušiju jsou jednovelikostí - od narození po nočník. Velký problém u syna v době kdy už chodil byl v tom, že ty klasické čtvercové plíny a i ty kupované, co jsme zkusili jsou dost objemné a omezovaly ho v chůzi a nevešly se dobře do kalhot. Proto jsem si střih vybrala tak, aby mezi nožičkama byly plíny relativně štíhlé a vkládám do nich savé jádro z hodně absorbujícího materiálu (bambus). Šiju si dvě varianty: uvnitř flís a vně flanel (obojí koupeno v metráži) nebo uvnitř bambusový aksamit (www.sijemdetem.cz) a vně flanel. Dovnitř dávám vkládačky různých velikostí z bambusovo-konopného flísu (www.sijemdetem.cz) a navrch PUL svrchňačky. Ty s flísem jsou na spaní - flís odvede vlhkost dovnitř plíny a dítě je v suchu (klidně celou noc), ale plína je objemnější a hůř se v ní chodí. Je třeba dát dovnitř více savého materiálu, protože ten flís sám o sobě nesaje. Ty s aksamitem jsou na den - bambusový aksamit je hodně savý, ale tím pádem je mokrý - dítě vlhko cítí a lépe se učí na nočník. Výhoda aksamitu je, že je hodně savý, ale relativně tenký, takže dítě neomezuje tolik v pohybu. Pokud budeš kupovat, jdi raději do kamenného obchodu, kde si plíny můžeš osahat a mrknout, z čeho jsou a jak jsou objemné.
A znovu upozorňuji, že zatímco u miminka počůrané látkovky skoro nebyly cítit, u takhle velkého dítěte počůraná látkovka oproti počůrané papírové plíně (aspoň zase podle mého pocitu) značně smrdí.
Pokud bys měla zájem o střih, písni SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.12 21:57

@Fen-fire tak na noc určitě vlňáky, jsou nejprodyšnější. Na léto jsou fajn nějaké ze silnější vlny s většími oky, hezky luftují. A na noc teda už se čtverci nevystačíš, třeba dnes v noci mají obě děti na sobě anavy na patentky, mladší tam má ještě dvě bambusové vkládačky od baby idea, starší dvě BI a ještě nějaký prefold bambusový, tuším ze sijemdetem.cz
Není vedro, takže mladší má dvouvrstvé disany a starší má pulky od tots bots, sice na noc dávám pulky nerada, ale on už tříleťák fakt prodojí kdeco.
Na cesty podle toho, zda pojedem dlouho bez možnosti přebalení, to dám to samé co na noc, ale teda dám pulky, kdyby měl dlouho sedět v sedačce, aby neprovlhly svrchňáky, na ven, aby přebalování bylo snadnější, tak dávám kapsovky ze sijemdetem a k té jejich vkládačce strkám bambusový čtverec kikko nebo vícevrstvou bavlněnou kikko.
Jinak doplním, že na běžné denní přebalování dávám flísáky anavy + vícevrstvou a jednu vkládačku.

Ale jinak je to hodně individuální, každému vyhovuje něco jiného, každý má jinak tvarované dítě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.12 22:00
@Anonymousss píše:
Ahoj.....

Moc děkuju !!!!! Draka už mám nastudovaného, zítra vyzkouším s klasickou látkovkou a popřemýšlím, jestli budu šít vkládačky nebo budu dávat jednu plínku navíc, uvidím, jak to bude tlusté.
Moc díky za super informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.12 22:02
@Gladys píše:
@Fen-fire tak na noc určitě vlňáky, jsou nejprodyšnější. Na léto jsou fajn nějaké ze silnější vlny s většími oky, hezky luftují. A na noc teda už se čtverci nevystačíš, třeba dnes v noci mají obě děti na sobě anavy na patentky, mladší tam má ještě dvě bambusové vkládačky od baby idea, starší dvě BI a ještě nějaký prefold bambusový, tuším ze sijemdetem.cz
Není vedro, takže mladší má dvouvrstvé disany a starší má pulky od tots bots, sice na noc dávám pulky nerada, ale on už tříleťák fakt prodojí kdeco.
Na cesty podle toho, zda pojedem dlouho bez možnosti přebalení, to dám to samé co na noc, ale teda dám pulky, kdyby měl dlouho sedět v sedačce, aby neprovlhly svrchňáky, na ven, aby přebalování bylo snadnější, tak dávám kapsovky ze sijemdetem a k té jejich vkládačce strkám bambusový čtverec kikko nebo vícevrstvou bavlněnou kikko.
Jinak doplním, že na běžné denní přebalování dávám flísáky anavy + vícevrstvou a jednu vkládačku.Ale jinak je to hodně individuální, každému vyhovuje něco jiného, každý má jinak tvarované dítě atd.

Půlce věcí co jsi mi napsala vůbec nerozumím, takže použiju kamaráda googla a budu hledat a snad porozumím :lol: Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
6.5.12 22:11

Na noc by to chtělo kalhotkovou plenu-nejlépe noční Anavy. Pokud nechceš v noci přebalovat,tak ti to čtverec nepobere. A nejlepší na větrání na noc jsou vlnáčky Disana a pak mám moc ráda vlňáčky Merinostar.jsou tenké a vypadají jako legíny nebo kraťásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.12 22:12

V tomto teď spí děti: http://www.anavy.cz/…-na-patentky
Tímhle je plína vycpaná: http://www.latkovky.cz/…o-hour-2-ks/
Tohle má navrch mladší: http://www.latkovky.cz/…ci-prirodni/
A tohle starší: http://www.latkovky.cz/…s-flexiwrap/

Tohle používám na ven: http://sijemdetem.cz/…va-plenka-sd
Tohle do toho strkám: http://www.branakdetem.cz/…0cm-3-ks.htm
Nebo tohle: http://www.ditezeskatulky.cz/…3-v5818.html , ale mám velikost S a bohatě to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
6.5.12 22:20

Fen fire- doplnuji, co je vkládačka zjevně víš, když to slovo umíš použít (si pamatuju, jak jsem si pletla vkládačku se separačkou :) )
takže čtvercovku na draka, jak píšeš, bych vycpala spší vkládačkou než druhou čtvercovkou, přeci jen víc nasaje, u takhle většího dítěte oceníš.
nejlepší poměr cena výkon vidím u baby lucy- třeba zde: http://www.slune.eu/…y/bio-bavlna
(jediná levnější haipa daipa daleko mín saje.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
7.5.12 07:32

Já jen doplním, že pokud chceš v létě fungovat bez svrchňích kalhotek, tak bych zvážila i nějaké disana zavazovačky - drží podstatně lépe než sklad na draka se snappi sponkou. Ale moc nesají, chce to něčím savým vycpat.

Pokud budeš chtít PUL svrńáky, tak na větší děti doporučuju thirsties vel.L, Tots Bots vel.2 a na noc mám ráda Haipa Daipa vel L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.5.12 09:06

ad babylucy, no nevím, měla jsem několik a některé byly fajn, konkrétně velur a bambusová flísová, ty sajou hezky. Ale měla jsem bavlněnou a to byl totální propadák, stejně tak bambusové froté, schnula neskutečně dlouho, suším v sušičce, ostatní plíny i mnohem savější jsem tahala ze sušičky suché a tu froté bambusku mokrou a ještě celý den schnula :zed: A jinak dodám, že BL používám na malé mimčo, na velké mi fakt nevyhovovali

ad vázačky, na běhající dítě mi líp seděli vázačky hemp hour strap než disany, protože disany jsou hodně moc pružné a po chvíli pohybu mu z toho elzla prdel, ať už jsem to utáhla jak chtěla. hemp hour strap seděla, maximálně jsem ji navíc zajistila snapkou a ani se nehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.12.12 10:48

Dotaz - flís

Píšete - „šiju si dvě varianty: uvnitř flís a vně flanel (obojí koupeno v metráži) nebo uvnitř bambusový aksamit (www. sijemdetem. cz) a vně flanel.“ Chtěla jsem se zeptat - ten flís, to myslíte přírodní, nebo umělý? A ještě jsem se chtěla zeptat - střih jste získala někde volně na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí