Látkové plenky do sušičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
22.10.13 11:53

Látkové plenky do sušičky

Téma je jednoduché, chtěla bych zkusit látkovat, ale nemáme místo na sušení volně, musela bych sušit v sušičce. Otázka je, jaké plenky pořídit, abych je nezničila každodenním sušením v sušičce. Mluvila jsem s paní Bamboolik, ty mají bambusové, které se prý dají sušit v sušičce, ale bojím se, abych je tím opakovaným sušením totálně neodrovnala, protože jsou docela drahé. Není v tomto případě lepší jít do obyčejných bavlněných?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68860
22.10.13 12:09

Susim pravidelne (i Bambooliky) a jsou stale v pohode, navic oproti suseni na vzduchu nadherne mekke. Jedine, co nesmi do susicky, jsou AIO a svrchnaky s PUL zaterem, ty ale zase na vzduchu uschnou hned a peres dvoje-troje maximalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 12:21

@Lucija.c všechny pleny směle do sušičky - klidně na nejvyšší výkon, nje pozor na PUL - přesně jak píše @ugluk

Mimochodem sušička je supr - plenky bez sušičky jsou tvrdé, vůbec se mi je malému nechce dávat.

Plenkovou výbavu si nakombinuj z více materiálů a systémů - vezmi jen od každého něco, vyzkoušej a pak dokupuj.

Já osobně mám kalhotkové pleny (plus pul svrchňáky). Většina plenek je bambusových (značek je nepočítaně), některé jsou, bavlněné. Ty bavlněné vydrží třeba jen hodinku, dvě. Bambusová, vhodně vycpaná třeba i celou noc.
Noční bambusové se mi v sušičce občas ale zcela neusuší - nechávám je tak hodinku, dvě doschnout na sedačce.

Čtvercové bavlněné pleny - na látkování doporučuji s vyšší gramáží (asi Kikko delux jsou nejlepší), já osobně na přebalování nepoužívám. Je to na mě zbytečně komplikované. Ale jsem spíš vyjímka. Hodně holek si to pochvaluje.

Záleží na Tobě. Co se týče kalhotkových plen a materiálů ani tak nezáleží na tom z jakého to je materiálu, pro to sušení jako spíš jak je plena tlustá. Mám kombinovanou plenu bavlna, bambus (Anavy) a ta se vysuší v pohodě. Pak mám třeba celobavlněnou - úprava froté (LittleLamb) a ta bývá vlhká. Zatímco bambusová od stejné značky je suchá. U toho sušení i záleží na tom kolik toho v sušičce máš, a jestli se ti nevytovoří koule.

Zkusíš jednou, dvakrát a uvidíš, že je to snadné.

Nicméně za mě látkové pleny a sušička 100× ano (nemít jí, tak u toho asi nevdržím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.10.13 12:29

@Lucija.c rozhodne ano pleny do susicky patri. Mirne vetsi opotrebeni tam asi bude stejne jako u kazdeho jineho obleceni, ale zadna tragedie. Mam par zdedenych plen, u me uz jedou druhe ditko v sussce jsou porad a drzi :mavam: zbytek uz napsaly holky prede mnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
22.10.13 12:42

Mali sme Tots Bots AIO a v pohode som to rvala do susicky a su jak nove, inak by som ani nelatkovala, keby nemohli do susky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
22.10.13 12:45

No já se též přidám mám vybráno http://www.latkovky.cz/…na-patentky/ a taky by mě zajímalo co se stane když je dám do sušičky? Díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
22.10.13 12:52

@mamulinka Bum Genius AIO jednu mam a je na ni symbol, ze do susicky muze. Ale je to PUL. Ja proste nejak neverim tomu, ze kdyz budu PUL susit co tri dny v susicce, ze zustane jeste po dvou letech pekne nepropustny. Mozna jen moje osobni obava, kdyz vyrobce pise, ze lze, ale ja proste PUL do susicky nedavam. Obcasne suseni by mu ale snad skodit nemelo. Obecne mam teda AIO plinek par, celkovou vybavu bych z nich asi nedelala (financne narocne a ten PUL proste dostava daleko vic zabrat), ale tak treba to i nekomu vyhovovat muze, nezpochybnuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
22.10.13 13:39
@mamulinka píše:
No já se též přidám mám vybráno http://www.latkovky.cz/…na-patentky/ a taky by mě zajímalo co se stane když je dám do sušičky? Díky za názor

jj mame aj jednu tuto s patentkami a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.10.13 13:41

Nevite zda do susiky muze gro via? Libi se mi ten hybridni system

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
22.10.13 13:46

@Vemas svrchnaky jsou opet PUL. Ale Grovia ma PUL zater i u tech savych jader, takze ani ty ja jsem do susicky necpala, bohuzel mi i tak ten PUL na jadrech zacal casem protekat :oops: Jinak jsem tu plinku miovala pro uplne miminko, byla nadherne stihla, ale jak dcera trochu povyrostla, tak ta jejich jadra absolutne nestacila pobrat vetsi davky curani, nekdy v 10 m jsem ji davala pryc. Jestli se ti libi ten jejich system, zkus vyse zminovany Bamboolik, ti funguji na hodne podobnem principu, vnitrky snesou susicku zcela v pohode i dlouhodobe a vydrzi s prehledem i curani 20mesicni dcery. Ale zase na malickate miminko by byla prilis velka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.10.13 15:19

@mamulinka @ugluk mam jednu susena fest a neproteka. Spis mam problem ji vubec ususit. I z te susky vyleze jako jedina hoodne vlhka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
22.10.13 15:29

@quinny tu BG AIO? Ja mam teda trosku jiny typ, ale i na slunicku mi usycha mezi prvnima. Co mi schne nejdyl (v susicce i venku) jsou jiz vyse zminene Littlelamb a Lollipop (oboji mam teda jen bambusovky) a Bamboolik taky schne dele nez jine. Grovia taky schnuly hodne dlouho - z jedne strany uzavrene PULem a z druhe hromada vrstev, vubec u tech se mi nejak neosvedcilo tvrzeni, ze cim vic nasaje, tim dele schne. Nenasaly nic moc a schnuly hodne dlouho. Naopak treba Anavy schnou solidne a sajou vyborne, to bude tim, ajk se daji rozlozit. Ale jak jsem clovek, co nacpe do suicky temer cokoliv, tak PULu se snazim vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 16:49

@quinny mimochodem já mám některé pleny už po 3 dětech, jako vidět na nich používání je, ale ještě sají, děravé nejsou, takže za mě v pohodě.

@cuttysark tots bots AIO do sušičky můžou, ale měli by se dát na nějaký jemný program.
PUL může při větší teplné zátěži popraskat a pleny pak protékají. To je jediný problém.
Hraje tam i roli, zda máš sušičku s tepelným čerpadlem. Ale nikdo Ti neřekne, kde je ta hranice, proto se to obecně spíš nedoporučuje, ale když to ustály, tak proč ne.
Já mám AIO půjčené, raději je suším separé, taky je moc nenosí teď, no.

@mamulinka BumGenius píší, že může na mírný výkon - takže platí, to co jsem psala výše, osobně nevím co je mírný výkon.

Jinak souhlas @ugluk pro mě AIO zbytečná, vyhovuje mi prát jen vnitřek a svrchňáky peru po 5 použití. Navíc AIO plenky nesajou tak dobře a ne tak dobře se pak vycpávají něčím univerzálním. Ale samozřejmě, 100 lidí, 100 chutí.
Před dítětem to ale člověk neodhadne. Je lepší si koupit pár vzorků a až pak podle toho co sedne, dokoupit po narození dítěte.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.10.13 16:52

@ugluk u mě je to s těma LittleLamb a LoliPop záhada - protože jednou jsou jak kdyby byly rovnou z pračky a jindy úpllně suché přijde mi, že i dost záleží co v té sušce s tím mám.
Někdy dám třeba i ručník s plenama prát a pak je to mokré.

Jinak osobně mi přijde, že ty Little Lamb, ale sají víc než Anavy, takže mi nevadí, že déle schnou :think:

Jinak se s Tebou vzácně shodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.10.13 17:03

@ugluk jj mam nejakou starsi verzi a je to tam hodne vsite takze k tomu vnitrku se vzduch jen tezko dostava. Fakt je ze ostatni je vesmes sio a to schne podstatne lepe uz z podstaty veci ze ;) jj tohle je jediny pul co cpiu do susky, protoze se to neda rozmontovat a vyrobce to pripousti a mam tedy s tepelnym cerpadlem jak tu psano, ale nevim jak velky vliv to ma :* nicmene saje porad pekne a neproteka. Mam jen jednu ale kdyz je sucha hned ji dam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí