Jak ošetřit nové vlňáčky?

39
22.10.13 11:05

Jak ošetřit nové vlňáčky?

Ahoj, koupila jsem malému vlňáčky Disana a nevím jak je pro začátek správně ošetřit. Zatím jsem je vyprala v ruce v gelu na vlněné prádlo a teď je mám naložené v lanolinové kůře od imse vimse. Někde jsem četla, že poprvé by se měly několikrát naložit do lanolinu a nechat uschnout. Je to nutné nebo je můžu použít už po první lázni? Dík za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
22.10.13 11:27
@moomi1 píše:
Ahoj, koupila jsem malému vlňáčky Disana a nevím jak je pro začátek správně ošetřit. Zatím jsem je vyprala v ruce v gelu na vlněné prádlo a teď je mám naložené v lanolinové kůře od imse vimse. Někde jsem četla, že poprvé by se měly několikrát naložit do lanolinu a nechat uschnout. Je to nutné nebo je můžu použít už po první lázni? Dík za rady.

Ahoj!

Já je tak normálně používala… Však uvidíš, jestli budou fungovat, tak jak mají. ;)
Když ne, hodíš je tam znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.10.13 19:10

Mě protejkaly. Pomohal až echt lanolinace lanolinem z lékárny, ty komerční kůry jsou slabé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
10.7.14 16:53

Domácí lanolinová kůra -- "ulepené vlňáčky"

Ahoj, pořídila jsem dítěti také vlňáčky. Ale: po domácí lanolinové kůře z lékárny jsou takové strašně „ulepené“, asi mastné. Máte zkušenost, stalo se to některé z vás? Co s tím? Dělala jsem podle návodu na Internetu, nejprve vyprat v prášku na vlnu. Pak namočit do lan. kůry (horká voda, lanolin, dětský šampon, chladná voda, aby se nesrazilo a namočit přes noc), pak jen lehounce vyždímat a usušit. Poradíte? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.7.14 16:58

Mělas tam asi hodně lanolinu. Neboj, používáním se za pár dnů ochoděj, můžeš je zkusit zarolovat do čtvercovky (jako roládu, kdy vlňáky jsou „náplň“) a čtvercovka trochu toho lanolinu odsaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
10.7.14 17:04

@Bibi239
Aha, dobře, jsem tam dala lžičku. Jsem přemýšlela, jestli znovu prát nebo co s tím. Takže to nezůstane takový umaštěný, jo? Tak jdu balit roládu :mrgreen: Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
20.8.14 20:35

Holky prosím o radu,
lanolinovala jsem doma pletené vlňáčky a vypadá to, že lanolinu bylo moc. Jak vlnáčky schnou, jsou hodne lepivé a ten lanolin tam je prostě hodně cítít na dotek, když na ně sáhnu, mám lesklé prsty. Stalo se mi to poprvé, nevíte prosím jestli se dá lanolin nějak rozpustit, nebo nějak zmírnit to množství už nasáklé do vlňáčků? Nerada bych o ně přišla, moje blbost :zed: Zkusím to s tou plenkou zabalit, snad něco vsákne, ale na malou by se asi přilepily navždy :lol: Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
20.8.14 21:26

Ono se ten lanolin osopne…ted ame to lepist prestalo…jina kohlo pomoct vyprat ve vlazne vode s detskym samponem a nalanolinovat znova…za zkousku nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.8.14 22:32

@VenBit zabal je do ručníku nebo do plenky, abyse odsál přebytečný tuk. Znovu bych je neprala, já mám „lepivé“ vlňáky po každé kúře a během dvou třech použitích nelepí vůbec. Taky dávám lanolinu víc, abych nemusela opakovat kúru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
21.8.14 12:57

@VenBit
jo, to se mi stalo taky, viz příspěvek výše, dala jsem na dobré rady, zabalila do plínky a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.8.14 13:21

@Jenisa @Hoa Mai Moc dekuju! to sem rada, hnedka to jdu zkusit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie