Látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
4.1.11 13:42

Ahoj holky, hlásím se do diskuse. Mám prcka 8 týdnů a asi 14 dnů látkujeme. Teda tak na střídačku, jak to schne a na noc papírový.
Mám 6× itti bitti snap in one a docela mi vyhovují. Mám M (mají být od 6 do 12 kil, náš má 5), ale mám pocit, že nám tak dlouho rozhodně nevydrží. Typuju tak max. do 7,8 kil, protože už teď mi přijde, že je má teď akorát. Taky jsem pořídila jednu pop-in, ale suchý zip je fakt hrůza.
Zkoušela jsem i čtvercovky, ale jsou hned mokrý a navíc má v nich velký zadek a do ničeho se nevejde.
Všechno jsou to AIO a docela mi vyhovuje, že můžu komplet vyndat vnitřek, dát uschnout odděleně a mezi tím tam dát další vkládačky. Jenže těch mám nedostatek. IB mi schnou 24 hodin, POp in minimálně den a půl. Máte typ, z čeho ušít nebo jaké pořídit?
VYchvalovaly jste Anavy a šijeme dětem. Jsou úžasný, ale přišly mi drahý. A musí se dávat schvrchňáky, ne? Jaké máte zkušenosti? IB jsem kupovala v akci kus za cca 300 a POp in jsou kolem 460 a už svrchňáky nepotřebuju.
V čem je výhoda, že mám nasákavou celou plínu a ne AIO?
ZAtím se prcek teda moc nepohybuje a přebaluju dost často (cca 2 hodiny).
Jo a jakou máte zkušenost z vkládaček ze starých ručníků? Sají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.1.11 13:54

já dávám baby bee hinds s prefoldem a na to Disana natahovací vlňáky. mám uchcánka, zvlášt dukud jsem v noci kojila, tak bez prefoldu byla plína strašně nacucaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
4.1.11 15:58

Mám pár domácích plenek ze starých ručníků a řekla bych,že jsou docela fajn…ale asi taky záleží jaký ručníky to byly a zda dobře vsakovaly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
4.1.11 16:23

Taky mám nějaké ručníkové a jsou fajn :-)

• Citovat
  • Upravit
13742
4.1.11 18:06

Sufik, podle mně je lepší mít plenky a kalhotky odděleně (ne AIO), protože to pak po každém počůrání musíš celé prát, a to ti ta PUL vrstva nevydrží dlouho. A tím mi přijdou pop-in zbytečné, když se dá ta nasákavá vrstva vyndat a vyprat samostatně a do „kalhotek“ pak dáš jinou sichou vrstvu, to je to samé jako plenka+kalhotky. Akorát nestojí jedna 460 :wink: . Doufám, že jsem to napsala srozumitelně :oops: Ale nevím, nikdy jsem moc Pop-in nestudovala.
Nejnasákavější je bambusový flauš nebo pak froté :wink: .

Já na noc používám HHS a bambusový prefold BI. Mám ještě malé mimi, takže přebaluju, ale ten prefold opravdu nasákne a udrží :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.1.11 18:17

Já tedy na pop-inky nedám dopustit, používala jsem je jedno dobu jen jako svrchňáky, kupovala jsem je jedny za 420kč, ale jsou to tedy svrchňáky jednovelikostní a 2 bambusové plínky, takže ta cena je adekvátní, navíc mají gumičky okolo nožiček a dobře drželi vejce :oops: Jsou docela štíhlé, takže nebyl pak ranec :wink: Jinak AIO mám dvoje a používám jen vyjímečně, přijde mi to nepraktické :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.1.11 20:35

Na PopInky nedám dopustit - máme je od malička, udrželi všechno. Suché zipy jsou zatím v pohodě (používáné 4 měsíce). Počůranou vkládačku jen vyndám a PULky používám na čtverce do té doby než se pokadí nebo než peru (takže cca 2 dny - pak to peru).

• Citovat
  • Upravit
5708
5.1.11 13:01

já itti bitti mám takové, že vnitřek vyndám a dám vyprat a vnější vrstvu s pul dám jen vyvětrat a použiju znovu s dalšíma vkládačkama jako svrchňáky a neperu (jen když je potřeba). Stejně tak u Pop-in, ale nějak jim nemůžu přijít na chuť.

A v čem je rozdíl mezi vkládačkou a celou plínou, přes kterou dám svrchňáky? JAsně ve střihu a objemu, ale FUNKCE??? Zkouším BBH, to je jediná kterou mám ne AIO a nevím, přijde mi, že v tom má větší zadek a funkce stejná.

Právě jsem rozstříhala stoletý ručník a ušila pár vkládaček, že to zkusím jak saje. Ale moc šancí tomu nedávám. Anastazie díky za tip na savost, objednám něco z šijemedětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.1.11 13:06
Sufik píše:
A v čem je rozdíl mezi vkládačkou a celou plínou, přes kterou dám svrchňáky? JAsně ve střihu a objemu, ale FUNKCE??? Zkouším BBH, to je jediná kterou mám ne AIO a nevím, přijde mi, že v tom má větší zadek a funkce stejná.

myslíš celou plenkou kalhotkovou plenku? Třeba to, že kalhotková líp udrží tekuté kadění, než rovné vkládačky a čtverce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
5.1.11 13:34

díky, zatím přebaluju dost často, ale i tak jsou to nálože a měla jsem pocit, že ty vkládačky to dělají docela dobře. Ještě mi neprotekl. Ale nemám právě srovnání s plenkovýma kalhotkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
5.1.11 13:42

Sufik mě přijdou kalhotkové pleny moc robustní, ale myslím, že je docela fajn, když jde ven, fakt toho docela dost vsákne, s kaděním zkušenosti nemá, vše udělal do čč :mrgreen: Myslím, že budou lépe držet, až začnou chodit atd. jenže zase je problém mu cokoliv nasadit, pořád se mele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 15:32
Novire píše:
Ahoj, malá je látkovaná od porodnice, ale na noc dostávala ž do minulého měsíce Alany… Tak nějak jsem furt myslela, že se mi v látkovce bude budit. A nebudí.
Dávám HHS (hemp hour strap), dovnitř čč na šestiny plus nějaký bambus (tots bots, baby lucy, kikko čtverec). Svrchňáky pulky. A v pohodě to stačí…

Novire fakt? To jsem netušila že na noc jste hnuskovali. :think: Já teda zkouším hnusky na noc teď, malá se mi opravdu strašně budí a chtěla bych zjistit čím to je, zda tím že je v látce a nebo fakt nevím čím. Teď jsem dávala hnusky už druhou noc a spí teda lépe. No trošku mě to štve, že jí asi látka na noc vadí, uvidím co bude za týden, možná je to jen náhoda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 15:38
kozisek píše:
Já tedy na pop-inky nedám dopustit, používala jsem je jedno dobu jen jako svrchňáky, kupovala jsem je jedny za 420kč, ale jsou to tedy svrchňáky jednovelikostní a 2 bambusové plínky, takže ta cena je adekvátní, navíc mají gumičky okolo nožiček a dobře drželi vejce :oops: Jsou docela štíhlé, takže nebyl pak ranec :wink: Jinak AIO mám dvoje a používám jen vyjímečně, přijde mi to nepraktické :nevim:

Kozisek já teda myslím, že ta cena adekvátní fakt není, savé vrstvy je třeba oproti Anavy či šijeme dětem fakt na té POP-in málo. :wink:
Jinak v čem je váhoda zvlášť kalhotkové plíny, no to napsala už Anastazie......navíc já třeba preferuji vlnu, tak že pro mě plíny AIO či SIO jsou fakt jen na cestování a teď už je přestávám používat i na to cestování. Mé malé PUL nesedí, resp. seděl, ale jen do určitého věku, pak měla s něj podrážděné stehýnka a to nejvíce s Itti Bitti, přitom jak byla maličká tak jí nevadily, jen že co se začala více pohybovat, tak začal materiál vadit. Taky je to samozřejmě o tom, že u starších dítek je i moč agresivnější a v kombinaci s PUL to asi není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 15:40

kozisek ještě k těm POP-in, jak je dítko velké? Já teda u nich měla problém, že se strašně brzy začaly zařezávat do stehýnek a to malá byla spíš vyžle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.1.11 15:00

V metříku mám váhu i výšku :wink: Teď se blížíme cca k 10kg :palec: Jinak pro mě ta cena je adekvátní, spočti si svrchňáky + plínku a jsi pořád na té samé ceně. Průměrně stojí kalhotky 300kč a plíny bambusky okolo té stovky :think: Jinak je celkově u tohoto zboží cena podstatně navýšená, o tom není diskuse, pokud uvážíš, že práce na tom velká není a materiál té hodnoty také nedosahuje 8-) Takže se chystám na objednávku se šijeme dětem a něco si uklohním sama :mrgreen: Po pravdě kalhotkové plíny užívám, ale nijak mě neoslovily :nevim: Možná budou výhodně, až začne hodně běhat, fakt nevím, připouštím změnu názoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí