Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, holky,
s nadšením jsem se vrhla do látkových plínek, nakoupila asi 25 kalhotkových plenek všeho druhu, froťáčky, flanelky, bambusky…a malýmu jsou tři měsíce a prakticky ze všech vyrost. teď řeším, jestli nakupovat další, pokračující sestavu. Chtěla jsem látkovat kvůli
1/ ekologii, ale za 3 stovky koupím v DM kompostovatelný jednorázovky
2/ kůži mimina, ale to je v podstatě srovnatelný
3/ penězům, ale za ty plíny, co mi z nich vyrost', už jsem utratila přes 6tisíc a teď bych se pod 3 taky určitě nevešla.
Jak jste to řešily, kdo tu používáte látkovky? Myslíte, že se to stejně vyplatí a nebo je to ideologie? …další děti bych ještě mít chtěla, takže mi zůstanou, ale bůhví, jak to pak bude..
Mohu se zeptat, jaké konkrétní pleny jsi nakoupila?
Jsou jednovelikostní nebo vícevelikostní? A jaké značky?
Máš doma buclaté miminko?
Myslím, že je docela i v pořádku, že z těch nejmenších plen už ve 3m vyrůstá, neboj, ty větší velikosti už vydrží až po nočník.
Já mám teda dvouleťáka na plenách a pleny, které jsou původně určené pro dětí 6m a víc, má ještě OK ![]()
Ta malá miminka bývají taková hodně zakulacená, od těch cca 6m už ale tak moc nepřibírají, spíš se vytahují do délky a ta prdelka už pak skoro vůbec neroste.
Naopak bych řekla, že jak mizí faldy, sedí pleny líp než na baculatém miminku
Tak já to udělala opačně, když byl prťavý, dostával papírovky, vyšlo to laciněji - více plen v jednom balíku a navíc měl v každé plíně smažený vejce a to kolikrát takovou nálož… škoda slov. Navíc rostl hrozně rychle, takže jsem začala cca v tom pátém měsíci, vzala jen dvoje jednovelikostní svrchňáky a najela na čč /po nás/, kalhotkové plíny jsem dokoupila až nedávno - mám čtvery, nějaké další svrchňáky, dále používám čč
Vejdu se celkem do tří tisíc a velikostně - už má ty největší
Na noc má stále papírovou, zbytek úspěšně prodojil ![]()
Já tedy krom asi 4 kousků kupovala pouze jednovelikostní a zatím mi tedy nevyrostl ani z těch pár maličkých co mám a jsou mu taky 3 měsíce.
tak právě proto jsem kupovala vícevelikostní,hlavně kalhotovky jen vícevelikostní doporučuji ANAVY dají se podle patentků dát na 3 velikosti,krááásně sedí a i po několika vyprání jsou měkky
vícevelikostní vydží až po nočník a jsou mu pomalu 4 měsíce a měří cca 70 cm
je teda hubeňour
mabit píše:
tak právě proto jsem kupovala vícevelikostní,hlavně kalhotovky jen vícevelikostní doporučuji ANAVY dají se podle patentků dát na 3 velikosti,krááásně sedí a i po několika vyprání jsou měkkyvícevelikostní vydží až po nočník a jsou mu pomalu 4 měsíce a měří cca 70 cm
je teda hubeňour
Tak koukám, že myslíme to samé a každá tomu říkáme jinak ![]()
to v tom zakladatelce uděláme hezký guláš ![]()
Jo a kalhotkové mě moc nevyhovují, zamilovala jsem se do kapsovek ![]()
Mimochodem s ekologičností těch DM to prý není tak horké. Rozhodně se nedají kompostovat celé.
A není to náhodou ještě jinak? ![]()
Jednovelikostní = jedna plena od narození až po nočník, velikost se upravuje pomocí spousty patentků
Vícevelikostní = plena se vyrábí ve více velikostech, patentk má tak akorát na zapnutí. Dělají se pro prďochy a pro větší dítka nabízí firma ještě větší velikost
Příspěvek upraven 02.01.11 v 21:13
já se právě lekám, že to bude za čtvrt roku zase…Aron roste hrozně rychle, teda aspoň oproti ségře, má skoro 7kg, 68 velikost…ale jestli se už pak to tělíčko tolik nemění..už si to moc nepamatuju…
on měl hodně těch newbornů, flanelky a froťáky od ImseVimse, pak AIO tots-bots (ty vydržely, jsou od nar.po nočník), a pak Ella's house konopky, ty jsem si hrozně libovala, ale taky jsou vícevelikostní a ty malý už jsou holt malý..dneska jsem na něj koukala a má z nich otlačený bříško… Máte někdo zkušenosti se šitím plínek? Koukala jsem na sijemdetem.cz, že si můžu nakoupit ty pěkný savý látky metrově… no a čč mám taky, ale ty jsou hned mokrý, nebo ne?
j.a.n.i1 píše:mabit píše:
tak právě proto jsem kupovala vícevelikostní,hlavně kalhotovky jen vícevelikostní doporučuji ANAVY dají se podle patentků dát na 3 velikosti,krááásně sedí a i po několika vyprání jsou měkkyvícevelikostní vydží až po nočník a jsou mu pomalu 4 měsíce a měří cca 70 cm
je teda hubeňour
Tak koukám, že myslíme to samé a každá tomu říkáme jinak
- já jednovelikostní = existuje jen jedna velikost a používá se od nrození po nočník
- ty vícevelikostní = jedna plenka se dá patentky nastavit na více velikostí
Jo a kalhotkové mě moc nevyhovují, zamilovala jsem se do kapsovek
to v tom zakladatelce uděláme hezký guláš
kapsovky mám taky ty mám taky ráda..ono je jedno jestlu kalhotová nebo kapsová,střih je prakticky stejný
jen ta kapsovka líp schne a můžeš si jí hezky vycpat jak chceš
Jednovelikostní jsou 2 až 6 KG,6 až 9 kg
Vícevelikostní- od narození po nočník,dá se nastavit velikost .takže cca od 3 do 15 kg
Rézko, já plánuju na stará kolena nakopit na sijemedetem.cz metráž na ušití vkládaček.
Snad to stihnu, než se mi M. odplenkuje.
čč toho, pravda, moc nepoberou, ale je to velice vděčná varinat na doma, kde člověk přebaluje po každém učůrnutí.
Z mého pohledu jsou to nejúžasnější pleny, které existují - jsou levné a rychle schnou.
mabit píše:
Jednovelikostní jsou 2 až 6 KG,6 až 9 kg
Vícevelikostní- od narození po nočník,dá se nastavit velikost .takže cca od 3 do 15 kg
Naopak.
Jednovelikostní je od narození až po nočník
Mě čč přišli savostí celkem v pohodě, ale nějak je nezvládám seskládat tak, aby nebyla míchaná vajíčka všude… ale na doma je cpu do těch kapsovek, savější vložné plenky používám jen na ven nebo když vím, že bude spinkat.
kozisek píše:
Mabit ty anavy jsou krásné a měkké, ale ta cena
Já bych neřekla,že Anava je drahá
není na suchý zip je kvalitní na šijeme dětem mají plenu která má stejnej střih jako anava akorát obrácený šev a dala jsem za ní pomalu 500
jasně s patentkama je dražší,ale zase sucháč nic moc ![]()