Vyrostl mi z látkovek - koupit další?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
2.1.11 21:18

Rézy, já mu dávám od BI kalhotkové na ven, ty jsou z bambusu a více sají. Doma dostává čč a našila jsem si „štangle“/prefoldy/ ze starých ručníků, takže mu dám jen jeden čč a pak mnou ušitou vkládačku :mrgreen: skládám mu to víc na pindíka. Nikdy nebyl prodojený a přebaluji cca po té hodince a víc, záleží jak pije :think:
Taky se chystám objednat ze šijeme dětem nějaké to bambusové froté a zkusit ušít, případně z toho udělat minimálně zase prefoldy, jinak jsou také docela drahé a tohle vyjde podstatně levněji-si myslím :think: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
2.1.11 21:20
mabit píše:
kapsovky mám taky ty mám taky ráda..ono je jedno jestlu kalhotová nebo kapsová,střih je prakticky stejný :-) jen ta kapsovka líp schne a můžeš si jí hezky vycpat jak chceš
Jednovelikostní jsou 2 až 6 KG,6 až 9 kg
Vícevelikostní- od narození po nočník,dá se nastavit velikost .takže cca od 3 do 15 kg

Mě se u kapsovek hlavně líbí, že už nemusím dávat svrchní kalhotky, po vyprání si je všechny nacpu a mám fešácké AIO :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
2.1.11 21:20
Cappy píše:
mabit píše:
Jednovelikostní jsou 2 až 6 KG,6 až 9 kg
Vícevelikostní- od narození po nočník,dá se nastavit velikost .takže cca od 3 do 15 kg
Naopak.
Jednovelikostní je od narození až po nočník
:mrgreen: :mrgreen: cappy já myslím že to mám dobře
jednovelikostní-teda jen jedna velikost-tedy 2 až 6 kg,6 až 9 kg
vícevelikostní-teda více velikostí v jedný plence-tedy od narození až po nočník
teda myslím :mrgreen: to je ostuda látkařky se nemůžou dohodnou :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.1.11 21:22

Já myslela taky jednovelikostní, že je až po nočník, ale v podstatě je jedno jak se jí říká, ne? Hlavně, že nám slouží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
2.1.11 21:23

:oops: :oops: holky sorry máte pravdu :oops: :mrgreen: jsem to ťululum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
2.1.11 21:23

jsem se do toho úúúplně zamotala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.1.11 21:24
mabit píše: :mrgreen: :mrgreen: cappy já myslím že to mám dobře
jednovelikostní-teda jen jedna velikost-tedy 2 až 6 kg,6 až 9 kg
vícevelikostní-teda více velikostí v jedný plence-tedy od narození až po nočník
teda myslím :mrgreen: to je ostuda látkařky se nemůžou dohodnou :mrgreen:

Mabit, fakt né.
Já se nechci hádat, ale máš to opravdu obrácené.

Jednovelikostní plena se dá pomocí patentek upravit, aby seděla velikostně i prtěti i batoleti.

Vícevelikostní plena se vyrábí ve více velikostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.1.11 21:29

A te plene co je od narozeni po batole nepise se tam univerzalni velikost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.1.11 21:33

Rézko no určitě bych teď nakoupila ty JEDNOVELIKOSTNÍ plenky (od narození po nočník :mrgreen:) ty už vám určitě vydrží. Ty malá můžeš prodat, ale jestli plánuješt další dítě, tak schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
2.1.11 21:33

Připadá mi, že zakladatelka potřebuje především povzbudit :-) Mně připadá skoro trapné dokazovat, že látkovky jsou ekologičtější než jednorázovky :nevim:
Spousta maminek plenky dál prodává, taky můžeš větší koupit z druhé ruky. Občas se dají koupit ve slevě, třeba nedávno měli na Mamaje některé plenky s 50% slevou, to už je znát.
Je také spousta maminek, které mají látkovky jako koníčka, skoro se dá říct, že je sbírají :mrgreen: Když je miluješ, není co řešit.
Pokud máš Imse Vimse Newborn, ty jsou opravdu hodně malé, normální velikost nám vydržela celou dobu, jen musí dobře padnout svrchní kalhotky.
A úplně nejlevnější a nejekologičtější je bezplenkovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.1.11 21:34

no tak krom nejasností kolem více-jednovelikostnosti :-) se tu dala dohromady docela dobrá strategie: na doma čč, popřípadě pod níc přidat něco savějšího (ušitá vkládačka z froté, fleecu, atp., není to na kůži, možnost použití ručníků :lol: ) no a naven? nakoupit konopí/bambus a něco ušít, popř.to docpat do kapsy vkládačkou… ještě vás něco napadá? Jo a máte některá zkušenost s tím šitím, kolik materiálu na jednu plínu? Koukala jsem na nějaký střihy, bylo tam tak půl metru /165 šíře) - ale nedávaj se některý materiály třeba dvojitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.1.11 21:36

No na Mamaja jsem si udělala prakticky celou výbavu na ven, ta sleva byla kráááásná a ještě teď mě hřeje u srdce :lol: Necelé dva tisíce v tahu, ale těch plenek :wink:

Tak rozhodně se tím dá ušetřit, ekologie je bez debat, ale myslím, že je to i zdravější pro děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.1.11 21:38

Rézko s těmi čč taky záleží jak ti prcek kadí, protože pokud dost často a vaječinu, tak to čč na rovno neudrží, to pak leda dělat třeba sklad na draka či novorozenecký, ale i s těch mi vaječina ven utíkala, tak že jsem neprala jen pleny, ale i svrchňáčky.
V šití plenek se nevyznám, ale třeba co mám Anavy, tak tam je základ trojvrstvý a pak jsou uvnitř plenky vkládačky, jedna dlouhá kterou poskládáš jak chceš a jedna malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
2.1.11 21:44

Ad šití - já se na šití plenek vrhla nedávno. Tady je pěkná diskuze o šití plenek. Já tedy zatím šiju ze starých ručníků (učím se na nich)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.1.11 21:45

Achdárek to ale musí škrábat z těch ručníků, ne? Nebo šiješ z nových :think: Já rozšmikala staré, takže na to by musela přijít vrchní vrstva z něčeho jemného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí