Léčba chlamydie trachomatis a kojení

6532
30.3.12 13:25

Léčba chlamydie trachomatis a kojení

Ahoj vepolek,

strašně ráda bych se zeptala na zkušenost s léčením chlamydie trachomatis při kojení. V pondělí si jdu pro antibiotika. Máte s tím prosím někdo zkušenost?

Dceři bylo 10 měsíců. Kojím stále hodně. Nechci se kojení vzdát. Mám v plánu při ATB kojení omezit tak, abych mléko udržela a zároveň, aby dcera nebyla frustrovaná.

Při posledních stěrech na gyndě mi na chlamydie přišli. Nemyslím si, že bych se za to měla stydět a proto nepíšu pod anonymem. I když je to pohlavní choroba, nakazit se lze prakticky různě (v sauně, bazénu, wc atd.)

Moc by mě potěšila věta, kde se píše, že chlamydie při kojení léčit lze a že to tělíčko kojence nijak nezatíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
30.3.12 13:40

Mě spíš napadá že to mlíko pak může mít pachut a že se možná malá může odstavit sama. |Kámoška je měla taky a antibiotika měla celkem 3× . Hodně špatně se jich zbavuje. Měla to furt v krvi. Vylečili jí to až za půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
30.3.12 13:48

Možná záleží na tom, jak je má člověk dlouho v těle. V těhotenství nic nenašli. Před půl rokem na stěrech taky ne. Sestřenka byla přeléčená jednou (i s partnerem) a pak už měli testy negativní. Tak budu doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
30.3.12 14:25

já bych asi měla spíš strach, abych to na malou nepřenesla..nicméně se na to zeptej normálně doktora, musí přece vědět, jak působí co předepisuje :-) ať máš jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
30.3.12 15:39

@ivulk máš pravdu, to mě teď taky straší. Je to celkem vysoce infekční a malá se mnou byla ve vaně… :(

Samozřejmě se budu na všechno ptát. V pondělí jdu pro ATB. Jen mě zajímaly zkušenosti kojících mamin při léčbě těhle mrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.3.12 16:47

Záleží asi jaký atb na to zabírají… Ono se jich při kojení zas tak moc nesmí… Já brala Augmentin a při něm můžeš úplně normálně kojit, ale těžko říct, jestli ti ho zrovna na tohle můžou napsat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
30.3.12 20:24

Doufala jsem, že se ozve víc mamin. Ale kdo by se chlubil, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina7890
31.3.12 02:56
@MeloryNox píše:
Ahoj vepolek,

strašně ráda bych se zeptala na zkušenost s léčením chlamydie trachomatis při kojení. V pondělí si jdu pro antibiotika. Máte s tím prosím někdo zkušenost?

Dceři bylo 10 měsíců. Kojím stále hodně. Nechci se kojení vzdát. Mám v plánu při ATB kojení omezit tak, abych mléko udržela a zároveň, aby dcera nebyla frustrovaná.

Při posledních stěrech na gyndě mi na chlamydie přišli. Nemyslím si, že bych se za to měla stydět a proto nepíšu pod anonymem. I když je to pohlavní choroba, nakazit se lze prakticky různě (v sauně, bazénu, wc atd.)

Moc by mě potěšila věta, kde se píše, že chlamydie při kojení léčit lze a že to tělíčko kojence nijak nezatíží…

Myslím,že se na to bere Azitromycin,tedy Sumamed a ten se myslím při kojení může.ˇmyslím,že se to bere delší dobu,než obvyklé 3 tabletky.Přeju hodně štěstí,ať se toho brzy zbavíš.

• Citovat
  • Upravit
779
31.3.12 13:23

já jsem je měla( s nej. pravděpodobnosí z bazénu, odkud to pak mělo víc lidí, jinak jsem neměla kde je chytit), naštěstí to bylo před těhu, protože na to musej bejt hodně silny antibiotika, si vzpomínám, že mě tak bolely všechny klouby z těch atb, že jsem nemohla pomalu ani chodit, boleli i když jsem ležela..museli mi napsat jiný :-(…oni jsou to totiž potvory odolný :-(.. každopádně ale řekni doktorce, že kojíš malou..protože si myslim, že by měli vyšetřit i jí..znám holku co kvůli chlamýdiím nemůže mít děti, protože je měla dlouho až se jí udělali na vejcovodej srůsty..takže chlamýdie celkem nic moc nejsou ale pokud se neléčí je to blbý..
Záleží jakou máš doktorku, já mam takovou pipinu, že mi rovnou řekla, že to nemusim ani léčit, protože za 2měs budu nakažená znova :( Některý jsou fakt krávy..takže jsem ji vynadala a už pak nedržkovala..nicméně to prý má polovina populace :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
25.8.12 09:21

@MeloryNox Jak jsi dopadla? Už jsi zdravá?
Já chytila chlam. trach. při porodu (nejspíš ve vaně v nemocnici - FN Plzeň!) :cert: :cert: :cert:
Před těhotenstvím testy negativní a týden po porodu mi začly potíže. Nejdřív jsem dostala Roxithromycin a potom 3× za sebou Sumammed. Teď jsem ho dobrala, ale bolesti v podbřišku se zas vrací, takže se obávám, že to stačit nebude. :-( Gynekoložka mi nechce při kultivaci nechat otestovat citlivost na atb, což by hodně pomohlo, aby se zbytečně nenasazovali atb, na která zrovna tahle konkrétní chlam. není tolik citlivá. Hlavní je, aby je léčba nevyšla draho. Zdraví pacienta (a miminka - malé jsou 4měs)je až na druhém místě! :zed: Nikdy jsem na české zdravotnictví nenadávala, ale asi začnu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
25.8.12 10:15

@skrzi
ahoj :-) jdu na kontrolní stěry v září, tak dám vědět. Moc se mi nechce brát atb., když se všude uvádí, že to chlamydie ve skutečnosti nezničí. Že je člověk má už pořád. Dokonce chlamydiemi pmeumonia (a možná i trachomatis) trpí celá příbuzenstva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
25.8.12 10:30

Je pravda, že se u nás léčí jen akutní infekce a pak, když chlam. i po léčbě v těle zůstanou a nedělají akutní potíže, tak se to dál neřeší. Ale může se Ti stát, že kvůli chlamydiím budeš mít zdravotní potíže za pár let nebo budeš neplodná. Neškodný rozhodně nejsou a lepší je se jich zbavit úplně.
Mrkni sem: http://www.homeopat.mypage.cz/…-podcenovane nebo http://chlamydie.info/ - web lidí, kterým chlamydie zničily zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.5.13 10:04

prosba

Ahoj, tiež riešim teraz tento problém, prosím Ťa, mohla by si mi napísať svoju skúsenosť a to, ako si to nakoniec vyriešila? Tiež mám pozitívne chlamýdie tr. a dojčím dieťa. Neviem sa rozhodnúť, či brať AtB počas dojčenia, môj drobček umelé mlieko odmieta. Som z toho dosť nešťastná.. Ďakujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.5.13 11:21

Chlamydie se léčí vcelku svízelně. :hug: Po dobrání antb. se může zdát, že je vše v pořádku (testy; gynekologické stěry či stěry z moč. trubice), ale opak může být pravdou. To platí i u stěrů u mužů u urologa (mj. velmi bolestivý zákrok). Falešná negativita je poměrně častá.
K léčbě se podávají silná antibiotika tetracyklinové řady - nejlépe Doxycyklin (Doxybene) po dobu 3 týdnů.
Osobně bych zvažovala s léčbou počkat (v případě, že by nebyly přítomny nějaké nepříjemné zdravotní potíže) až dítě přestanu kojit..
Mnoho lidí s chlamydiemi žije aniž by věděli, že je mají. Řada doktorů je ani „nechce“ léčit, neboť jejich vyhubení je skutečně vcelku svízelné. Přenos u trachomatis je téměř výhradně pohlavním stykem. Ostatní způsoby jsou dost nepravděpodobné. U pneumonia je to ale jiné - tam skutečně mohou onemocnět i děti, přenáší se „vzduchem“.
Pokud se podíváte na diskuse na toto téma, zjistíte, že je řada lidí, které opakovaně za rok k jejich vyhubení polykají krabice antibiotik s nevalným účinkem. Syna mé kolegyně přeléčili v nemocnici chlamydii pneumania a testy poté ukázali ještě vyšší nález než dříve. Lékař mu řekl, že to bylo „jako když je pohnojí“ :nevim: :roll:, tak tedy nevím, nevím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.12.16 03:58

Taky tim trpim vraci se to a muže se to přenest na ditě na to velky pozor je to zakeřny. Je to běh na dlouhou trat. My to ted taky budeme řešit. Jen malo ktery doktor tohle pochopi že to je ted běžne a malo ktery je ochotny to řešit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí