Léčba chronické bolesti - prosím pomozte

Anonymní
14.6.11 18:53

Léčba chronické bolesti - PROSÍM POMOZTE

Prosím poraďte mi na koho se mám obrátit při léčbě chronické bolesti zad. Trápí mě již asi 10 let. Pomalu, vtíravě se vplížila do mého života a po dvou těhotenstvích už bohužel nevím jak dál. Omezuje mě v denních aktivitách, péči o děti, zálibách, kontaktu s přáteli.
Už nemůžu, nevím jak dál. Bolest je celodenní, kojím, takže analgetika nemohu.
Děkuju moc za každou radu. Chci zase žít :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
14.6.11 19:08

ahoj
neporadím, jen říkáim, nejsi v tgom sama, jednině cvičit a cvičit denně posilovat zádové a břišní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
14.6.11 19:10
Anonymní píše:
Prosím poraďte mi na koho se mám obrátit při léčbě chronické bolesti zad. Trápí mě již asi 10 let. Pomalu, vtíravě se vplížila do mého života a po dvou těhotenstvích už bohužel nevím jak dál. Omezuje mě v denních aktivitách, péči o děti, zálibách, kontaktu s přáteli.
Už nemůžu, nevím jak dál. Bolest je celodenní, kojím, takže analgetika nemohu.
Děkuju moc za každou radu. Chci zase žít :cry:

nejde ani tak o bolest jako o pricinu.. takze bych radila komplet vysetreni, rehabilitacni plan.. nebo co bude potreba ..
denni brani leku urcite neni reseni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.11 19:17

vím, léky to nevyřeší.. ale kde o to kompletní vyšetření zažádat? Moje praktická mě pošle max. k jedné rehabilitační dr. co tu v okolí je.....
Cvičila jsem 2× denně 20 minut roky… bolesti se ale stupňují a člověk opravdu musí přemýšlet jestli může udělat tenhle pohyb, takhle se ohnout, sednout, v noci se budí a přemšlí jestli takhle může dát nohu…
Nemůžu sedět na tvrdém, okamžitě mě bolí kostrč..

• Citovat
  • Upravit
7576
14.6.11 19:25

Ahoj, větší nemocnice mají specializovaná oddělení pro léčbu chronické bolesti jakéhokoli původu. Pokud původ není jasný, nechají ti udělat vyšetření. Můžeš tam jít sama nebo ti napíše doporučení obvodní lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
14.6.11 19:32
Háta_x píše:
Ahoj, větší nemocnice mají specializovaná oddělení pro léčbu chronické bolesti jakéhokoli původu. Pokud původ není jasný, nechají ti udělat vyšetření. Můžeš tam jít sama nebo ti napíše doporučení obvodní lékař.

naprosto souhlasím v Pardubicích je v nemocnici ambulance bolesti, tak zkus nějakou větší nemocnici v okolí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.6.11 19:32

Existují ambulance bolesti,ale jsou při nemocnicích.Nejlepším cvičením na bolavá záda je plavání.Moje kolegyně má hrozný nález na páteři a od tý doby co chodí plavat je to fakt lepší.Zavěšuje se jěště na rybstole,ale vyzkoušej to plavání a rozhodně to chce navštívit ortopeda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.11 19:33
Háta_x píše:
Ahoj, větší nemocnice mají specializovaná oddělení pro léčbu chronické bolesti jakéhokoli původu. Pokud původ není jasný, nechají ti udělat vyšetření. Můžeš tam jít sama nebo ti napíše doporučení obvodní lékař.

děkuju, už jsem si to vyhledala, zítra si manžel bere dovolenou a jedeme do ambulance, snad mi tam pomůžou, poradí co dál :cry:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.11 19:35
KRML píše:
Háta_x píše:
naprosto souhlasím v Pardubicích je v nemocnici ambulance bolesti, tak zkus nějakou větší nemocnici v okolí :hug:

ty máš nějakou zkušenost s touto ambulancí obecně?
Na co se tam ptají?

• Citovat
  • Upravit
1212
14.6.11 19:35

Tak pokud tě bolí kostrč, tak se nech poslat na rehabilitační pracoviště, kde je někdo školen na tzv. metodu Mojžíšové. Já měla bolesti zad od puberty, hlavně kostrč, pak i neustále bloklý krk, mezi lopatkami, esíčko, pořád něco. A to jsem byla štíhlá a rekreačně, ale docela dost sportovala.
A pak mi konečně zjistili, že mám „hejblou“ kostrč a z toho se mi „sype“ všechno. Je několik řešení, jedním z nich je operace, na což jsem nepřistoupila s tím, že zkusím jiné metody.
Tady u nás je úžasná rehabilitační sestra, která metodu Mojžíšové ovládá a ona mi kostrč přes konečník srovnala. Musela jsem tam čtyřikrát, než ji dala do správné polohy. Dala mi i sestavu cviků, ketré jsem cvičila. Pak jsem cvičit přestala a všechny svaly a vazy zas povolily a kostrč se mi zase hýbla do pravého úhlu. Tak po dvou letech opět na srovnání rektem. A ihned je to znát (mimochodem dodnes jsem přesvědčená, že i tohle vedlo k úspěchu při mém třetím umělém oplodnění).
Bohužel jsem měla rizikové těhotenství a tyhle cviky jsem cvičit neměla a po porodu jsem se už k tomu nedokopala a už kostrč zase cítím, že to není úplně ok :-(
Pokud ti opravdu bolesti vychází z kostrče, tak si vydupej doporučení na pořádnou rehabilitaci, kde tohle fakt umí a pomohou ti tam.
Jo a dost by se ti mělo ulevit pokud budeš co nejčastěji sedět na nafukovacím kruhu. Zní to asi směšně, ale pak se kostrčí nedotýkáš a ulevuješ jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.6.11 19:38
Anonymní píše:
Háta_x píše:
děkuju, už jsem si to vyhledala, zítra si manžel bere dovolenou a jedeme do ambulance, snad mi tam pomůžou, poradí co dál :cry:

Jde o to aby tě vůbec vzali,nechci strašit,ale bez klinického vyšetření od ortopeda se nemají o co opřít :think: Ono to chce udělat několik rtg,ale třeba ti poradí a objednají tě na tu ortopedii a konečně ti někdo pomůže :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
14.6.11 19:38

dojdi si do ambulance líčby bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.11 19:40
strace píše:
Tak pokud tě bolí kostrč, tak se nech poslat na rehabilitační pracoviště, kde je někdo školen na tzv. metodu Mojžíšové. Já měla bolesti zad od puberty, hlavně kostrč, pak i neustále bloklý krk, mezi lopatkami, esíčko, pořád něco. A to jsem byla štíhlá a rekreačně, ale docela dost sportovala.
A pak mi konečně zjistili, že mám „hejblou“ kostrč a z toho se mi „sype“ všechno. Je několik řešení, jedním z nich je operace, na což jsem nepřistoupila s tím, že zkusím jiné metody.
Tady u nás je úžasná rehabilitační sestra, která metodu Mojžíšové ovládá a ona mi kostrč přes konečník srovnala. Musela jsem tam čtyřikrát, než ji dala do správné polohy. Dala mi i sestavu cviků, ketré jsem cvičila. Pak jsem cvičit přestala a všechny svaly a vazy zas povolily a kostrč se mi zase hýbla do pravého úhlu. Tak po dvou letech opět na srovnání rektem. A ihned je to znát (mimochodem dodnes jsem přesvědčená, že i tohle vedlo k úspěchu při mém třetím umělém oplodnění).
Bohužel jsem měla rizikové těhotenství a tyhle cviky jsem cvičit neměla a po porodu jsem se už k tomu nedokopala a už kostrč zase cítím, že to není úplně ok :-(
Pokud ti opravdu bolesti vychází z kostrče, tak si vydupej doporučení na pořádnou rehabilitaci, kde tohle fakt umí a pomohou ti tam.
Jo a dost by se ti mělo ulevit pokud budeš co nejčastěji sedět na nafukovacím kruhu. Zní to asi směšně, ale pak se kostrčí nedotýkáš a ulevuješ jí.

já jsem Mojžíšovou vlastně cvičila, čistě náhodou jsem na to přišla, že cviky co cvičím jsou její…
zítra jedu na tu ambulanci, tak uvidíme. Ano, kostrč mě bolí též, někdy to vystřeluje z ní, sem tam bolí i kyčle (měla jsem luxaci jako mimino), někdy bolest vystřeluje do nohy…
Problém je i v tom, že bydlíme ve vesnici a tak jako tak asi budu muset někam jezdit a bude dost obtížné to nějak udělat, dostat se tam (autem je manžel celý den v práci).
Těhotenství s dvojčatama mě ted totálně odrovnalo a už to začíná být opravdu neúnosné.

Srovnání kostrče rektem? O tom slyším poprvé 8-o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.11 19:43

Když je to ambulance, tak by mě měli vzít ne?
Doufám…
Děkuju moc všem za podporu, už tu bulím, protože fakt nevím jak dál

• Citovat
  • Upravit
7576
14.6.11 19:45

:palec: To je moc dobře a nenech se odbýt. Pokud máš nějaká vyšetření za sebou a v ruce výsledky, vezmi fotokopie s sebou. Dej si nejlíp na papír kdy bolesti začaly, co je způsobuje, co ovlivňuje, kdy jsi byla na jakých vyšetřeních, co jsi brala za léky a jak dlouho, rodinnou anamnézu… Každé pracoviště to dělá trošku jinak: některá si tě vyšetří rovnou sama na záladě popisu potíží a jiná si dají dohromady vše, co máš a případně dovyšetří vše potřebné. Důležité je, že ti ve výsledku řeknou co máš brát za léky a jak je kombinovat, aby sis neničila příliš zdraví a rychle se ti ulevilo. Hned v následujícím kroku by měli začít dělat kroky k co možná nejlepší nápravě problému, i když ne všechny potíže jdou napravit. Ať už jde o naplánování operací s příslušným oddělením, rehabilitace, zajištění pomůcek, prostě cokoli, co tvůj stav vyžaduje. Centra dlouhodobé bolesti se pak dělí na onko a neonko, dle pacientů. A některé nemocnice trošku šetří na bodovém systému, tak se nedej, kdyby se tě chtěli „zbavit po dvou návštěvách“.

Anonymní píše:
Háta_x píše:
děkuju, už jsem si to vyhledala, zítra si manžel bere dovolenou a jedeme do ambulance, snad mi tam pomůžou, poradí co dál :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí