Léčba chronické rýmy laserem

27
29.4.23 09:00

Lecba chronicke rymy laserem

Ahoj je tu nekdo, kdo podstoupil laserovou operaci pri chronicke ryme? Pomohlo to a sliznice prestala otekat, nebo zase dorostla? A za jak dlouho po operaci jste mohli normalne dychat?
Mam natekle dolni a stredni skorepy, uzivala jsem kapky do nosu 4 mesice a ted uz dva mesice nic a stejne mne sliznice porad oteka, hlavne v noci, porad se budim :( na orl mi dali kortikoidy, ty ale stejne moc nepomohly, tak jsem vysadila i je a zustala jen na prirodnich kapkach a morske vode, ale sliznice se moc nelepsi.. pravou dirku mam hur pruchozi nez levou, ale v noci se ucpava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
580
29.4.23 09:32

Ahoj @Blasimo se, taky mi to zajímá, chronickou rýmu už mám tak dlouho, že mi spustila astma, teda jen lehčí formu, ale léky na něj už budu užívat pořád. S astmatem chodím na alerkologii a veškerý vyšetření na různý alergie už mám za sebou a paní doktorka ho co tři roky opakuje…a nic. Taky mi doktor na ORL nabídnul laserovou operaci, ať přemýšlím. Zatím užívám kapky do nosu ale fakt mi pomáhají, nejdřív jsem měla Avamys, teď na zkoušku nejaky Mommox, ale ty nic moc tak jsem teď dostala na zkoušku nějaké novejsi kapky Ryaltris. Vím že jsou to kortikoidy, ale super pocit, že nemusím pořád smrkat a mít ucpaný nos, přesně jak píšeš,,člověk se ani v noci nevyspí. Mne nezabíralo nic přírodního a že jsem zkusila fakt vsechno :(.Jaké kapky jsi měla ty? Já kdysi dávno před 23 lety byla na stříhání sliznice a za 2 roky bylo vše stejný…tak mi zajímá ten laser, jestli je to pak napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.4.23 10:58

A uzivas je nejak dlouhodobe? nenici to tu sliznici? Ja jsem mela pocit, ze to moc nepomaha, tak jsem prestala uzivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.4.23 11:20

Doufala jsem, ze se ta sliznice zregeneruje sama :( na orl ze me budou mit radost, kdyz mi neco reknou a ja si stejne jedu svoje 🙈
To me mrzi teda, ze to potom stejne dorostlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
29.4.23 20:11

@Blasimo, ano, musím je užívat pořád, jinak se to zhorší, právě to udržuje tu sliznici na uzdě, vynecháme to na 14 dni a zase se to horší, je pravda, že když to mám takhle v klidu, tak třeba 2 dny vynecháme, ale jinak bych měla stříkat každý ráno jednou do každý dírky, někdy trvá, než to zabere třeba týden než to je úplně v klidu. Ale třeba ten Avamys, k tomu je dobrá ta mořská voda…jako na zvlhčení, já bez těch kapek fakt nemůžu nic a ztrácím pak i čich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
29.4.23 20:16

Já taky chvíli nic nebrala, s tím že to bude dobrý…pak jsem se s prosikem vrátila ke kapkam. Fakt už to pak bylo neúnosný, jako já spotřebovala kamion kapesníku :zed:, při chronicky rýmě se prostě ta sliznice nikdy sama nedá do kupy…taky jsem si říkala, že doktoři toho nakecaj…taky by mi zajímalo, jestli je tu někdo po ty operaci, jestli se to zas po pár letech nevrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
29.4.23 20:17

A jaký ty kapky jsi měla ty? Že ti nepomohly ani po takový době užívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.4.23 20:35

@vcelinda no ja jsem jeden z tech blbcu, co si strikali Olynth 4 mesice v kuse, pak jsem dostala kortikoidy, mela jsem avamys a jeste nasobec nebo neco, ale nepomahalo to, pak jsem dostala ryaltris a prislo mi to lepsi, tak jsem to vysazovala a doufala ze kdyz nebudu mit uz nic, tak ze se ta sliznice vrati do normalu, ale bohuzel :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.4.23 20:37

Ja ten nos nemam ucpany cely den, mne se ucpe jen v noci kdyz spim.. ale pres den proste citim ze ta jedna dirka je spatne pruchozi a chtela bych s tim neco delat, ale bojim se, ze uz to tak bude porad :(
Proto jsem premyslela i nad tim laserem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
30.4.23 08:48

@Blasimo ajo,já už ho pak měla. ucpany pořád, taky jsem byla jedna z těch co si dlouho stříkali obyčejný kapky, jsem je všemožné střídala. Než jsem se zase s prosikem vrátila ke kapkam na předpis pro chronickou rýmu. Takže už máš taky za sebou spousty kapiček, no mně teď na ORL právě říkal, že se prostě musí ty kapky brát napořád nebo ta operace, ale ty se bojím a prostě se obávám, že se to stejné po čase zase vrátí. Ale prý je tohle sranda s tím laserem a není to jako před 23 lety, když jsem byla já týden v nemocnici s narvanyma tamponáda v nose. Že se nemám čeho bát. Koukal mi do nosu teď i kamerkou a říkal, že je teď sliznice v klidu, když beru ty kapky a právě tyhle kapky tu sliznici neničí. Jestli se rozhodneš pro operaci, budu ti držet palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.4.23 09:01

Ahoj, ja na operaci byla uz davno a od te doby jsem bez potizi. Pomohlo to a uz se to nevratilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.4.23 09:43

@vcelinda a kdyz se to bere porad, kazdy den x roku v kuse, tak to ten nos a sliznici nenici? Ja nemam klasickou rymu, jen mam zhorsenou pruchodnost te jedne dirky s v noci se ucpava.. rikali ze mam strikat ty kortikoidy do obou direk, ale nechapu proc i do te co je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.4.23 09:45

@Falling a kde jsi byla na te operaci? Dostal se nos pak do normalu? Mas ted to dychani 100?A jak dlouho trvalo nez se po operaci ten nos uvolnil? Muzes k tomu napsat prosim vic? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.4.23 09:59
@Blasimo píše:
@Falling a kde jsi byla na te operaci? Dostal se nos pak do normalu? Mas ted to dychani 100?A jak dlouho trvalo nez se po operaci ten nos uvolnil? Muzes k tomu napsat prosim vic? :)

Byla jsem na ORL na mistni poliklinice. Vzhledem k tomu, ze to je uz asi 15 let, tak přesně ti detaily nepovim :D po operaci kazdopadne sliznice byly zduřelé, ale na to jsem tentokrat mela i povoleny olynth ;) urcite to ale netrvalo nijak zavratne dlouho, myslim, ze tak do týdne, dvou se to zhojilo a od te doby navrat do normalu, proste zivot jak pred rymou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
30.4.23 12:13

@Falling super díky za info, ono se ta technika za těch 15 let určitě ještě zlepsila…ty jo jestli se to nevrátí, tak nad tím budu přemýšlet víc.

@Blasimo heled beru ty kapky už 2 roky, jak říkám, třeba dva dny nestriknu, pak zas třeba 3× za sebou zas jo…a sliznice podle kontrol ok. Možná někdy příští rok začátkem roku se třeba přemluvím k operaci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí