Léčba kmenovými buňkami

1149
26.7.24 05:45

Léčba kmenovými buňkami

Ahoj všichni, ptám se všech na názor, ale kdyby se někdo našel s osobní zkušeností, bylo by to nejlepší. Co si myslíte o léčbách kmenovými buňkami? Ptám se schválně v množném čísle, jelikož kmenovými buňkami se léčí spousty nemocí. Rozumíte tomu někdo?? Máte s tím zkušenosti? Ptám se proto, že mám dítě s atyp. autismem a snad by prý toto mohlo pomoc zmírnit (určitě ne vyléčit autismus) projevy, posunout ho dál. Je to samozřejmě nákladné, ale jde mi hlavně o to, zda mu to nemůže ublížit. Píšu si s klinikou a psali mi, že léčba pomůže 70% dětem a že to nikomu nikdy neublížilo. Ale i tak to je taková informace, nevím, nic co by mě přesvědčilo… Proč je jakákoliv léčba kmen. buňkami považována jen za experimentální? Nejsou studie? Rozumí tady tomu někdo, má zkušenosti? Já osobně neznám nikoho, proto se ptám tady, je tu hodně lidí a zkušeností…
Děkuju všem, kdo je ochotný sdílet zkušenosti a říct v klidu svůj názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12594
26.7.24 06:46
@Kassor píše: Více

Jen co jsem cetla. Duvod proc se lecba kmenovymi bunkami treba neproplaci pojistovnou je, ze nikdy nebyla prokazatelne ucinna. Psal to nejaky doktor odbornik ve v profesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.24 08:20

Také jsem to četla a ptala jsem se na názor naší vrchní fyzio, co dělá i s lidmi po aplikaci a má podobný názor, že to není poznat.

• Citovat
  • Upravit
334
26.7.24 08:57

Zamysli se nad tim co jsou to kmenove bunky. Mohou se diferencovat (specializovat) na jakoukoliv cinnost.

Ale na to, aby se spravne promenili je potreba spousta faktoru. Deje se to v embryu po oplozeni. Startuji se ruzne procesy, ktere jednotlive bunky nasmeruji.

V dospelem organizmu uz ty faktory chybeji. Neni to tak, ze ty bunky nekam pichnou a oni se zmeni spravne. Pokud je imunitni system nezlikviduje (co je pravdepodobne) tak bych se obavala vzniku nadoru. Bunky se muzou nekontrolovatelne mnozit…

A taky jak ty bunky ziskaji? Jsou postupy jak je vytvorit z perifernich lymfocytu (bile krvinky) ale ty postupy nejsou zcela bezne pouzitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková