Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jsem na začátku 37. týdne těhotenství a necelé dva týdny mě trápí pocit cizího tělesa v krku, po ulehnutí mírná bolest v krku a záchvaty kašle. Myslela jsem, že je to nějaké nachlazení, ale včera jsem začala sondovat na internetu a všechny moje příznaky do puntíku sedí na reflux, dnes mi moje domněnky lékař odsouhlasil a doporučil mi helicid a gaviscon. Na co jsem se ale zapomněla zeptat a otázku směřuji na vás, co máte s refluxem zkušenosti: kdy a jestli vůbec mi zmiňované léky pomůžou od toho kašle? Nekašlu celý den, většinou jakmile vstanu z postele a pak každý den k večeru mívám dávivé záchvaty kašle, trvající sice jen pár minut, ale jsou vyčerpávající a většinou i s únikem moči, jak silně kašlu ![]()
@lucad77 píše: Více
A za jak dlouho cca? Do pár dní? Pokud by to nebyl reflux, tak ať můžu léčbu směřovat jiným směrem. Lékař zněl dost přesvědčeně, že jde o reflux, takže ani nenavrhoval jinou léčbu. Krom popisovaného mám i ty typické příznaky typu pálení žáhy, vrácení šťáv, říhání… Před rokem jsem byla na gastroskopii a tam mi řekli, že mám jakousi tu přepážku slabou a že k tomu můžu mít sklony.
Dost mozna se to zlepsi po porodu. Alespon me problemy zmizly. Blby bylo, ze mely reflux pak i mimina
@Bramborab píše: Více
Pár dní. Možná to máte jen v pokročilém těhotenství a po porodu to přejde. Jako první pomoc jsou dobré i tabletky Rennie.