Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Léčím se 5 let s RSa picham si copaxon. Ale po ppsychickésstránce nezvládám aplikaci. Doktor mi nabídl avonex. Cožby mi vvyhovovalo vzhledem k aplikaci jednou týdně ale odrzuji mmě vedlejšíuúčinky jake máte zkušenosti s avonexem?
Píchala jsem si Rebif, obden, ale vedlejší účinky jsem měla hrozné, takže mi nakonec nasadili Gilenya (tableta 1× za 24hodin)… Už žádné modřiny, otoky, horečky, třesy…
Avonex je poměrně účinný, ale mě ho třeba vůbec nedoporučily.
Ahoj všichni, kteří užíváte Avonex. Chtěla bych se zeptat, jak konkrétně řešíte „víkendové nefungování“. Chodím do práce a dost mě (vlastně i celou rodinu) obtěžuje, že namísto, abych se o víkendu věnovala rodině, je mi furt špatně. Navíc nemám skoro čas na domácnost, protože řeším jenom sebe
Manželovi už to po těch letech začíná dost vadit, rád by se taky o víkendu věnoval svým koníčkům, o dětech ani nemluvím, to, že s nima nemůžu naplno fungovat, mě hrozně moc mrzí
Jak jste toto řešili? Úklidovou službou? Dovolenou kvůli injekcím? Poslední dobou čím dál častěji uvažuju o změně léku. Díky za každou radu!
Zkus se poradit s lékařem o změně, a najít řešení. Hodně štěstí