Léčebné hladovění

Anonymní
24.5.15 11:47

Léčebné hladovění

Přeji všem hezký víkend. Předem prosím o zachování anonymity.

Ráda bych se zeptala, zda některá z Vás podstoupila alternativu sebeléčení ve formě jedno-tří-nebo týdenního hladovění. Načetla jsem nějaké články a rozhodla se zkusit jeden den jen o vodě a pokud to zvládnu tak tři dny, abych ozdravila své tělo. Zajímají mě vaše zkušenosti, jestli jste se poté cítili opravdu lépe. Poslední dobou jsem jen unavená, trpím každý týden na opary, podrážděná jsem, a po každém jídle je mi hrozně těžko. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco jiného a doufám, že to opravdu pomůže. Děkuju za příspěvky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
155
24.5.15 11:56

Upřímně nechápu, jak by to podle tebe mělo fungovat, nemyslím, že by to mohlo nějak pomoct, naopak mi to přijde až nebezpečné. Raději bych si koupila nějaké bylinkové čaje a jedla velmi střídmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
24.5.15 11:57

Já to zkusila asi na 4 dny, ale nebylo to úplné hladovění, na oběd jsem si vždy dala vývar, jinak by se mi podlamovaly nohy už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.5.15 11:59

Tak jednodenní ev. 3 denní hladovka ti nejspíš neublíží…ten týden se mi zdá už moc…
nicméně si nemyslím, že by ti to pomohlo na tebou popisované příznaky…
Naopak bych spíš zkusila zeleninové šťávy - odlehčují ale je to zdroj vitamínů a minerálů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
24.5.15 12:03

Ja ted zacala vzdy kdyz je Nov a uplnek, jeden den nejim, ale jen hodne piju. Druhy den ovoce zelenina.
Ja to teda beru jen jako ocistu tela. Ja se citim lehceji, ale pokud ty jsi unavena, tak tim, ze nebudes jist, to bude jeste horsi.
Pokud jsi unavena hodne pij, to pomaha. Rano se vzbud a hned sklenicku vodu a pred snidanidalsi…

• Citovat
  • Upravit
14637
24.5.15 12:05

Jednodenní je v pohodě. Během druhého dne už máš pocit, že nechápeš okolní lidi, protože ti pořád jen jí, zatímco ty to nepotřebuješ. :mrgreen: Třetí den jsem skončila. Pak by měla následovat návratovka v délce stejné jako trval půst. Tzn. lehčí jídlo, postupně. Rýže, vařená/dušená zelenina,…
Týden je už extrémní, to leda jako psychoterapie při nádorovém onemocnění, jinak bych to zbytečně nedělala. Ale jeden den v měsíci nejíst není nic nebezpečného, spíš bych řekla naopak. :nevim: Lepší je ale jíst střídmě pořád - dožiješ se pak vyššího věku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
24.5.15 12:05

Tohle nejsou vhodne stranky na toto tema, ale je tu skupinka zen, co drzi pravidelne hladovky, zkus pohledat…tady te budou zeny presvedcovat, ze je to nebezpecne atd.uz jsem to tu jednou zazila…ja jsem naprosto pro, sama se snazim aspon v uplnku, novoluni byt pouze na vode, uz jsem byla i 3 dny a je to uzasny…odjizdim, nebudu Sem prispivat, jak jsem psala vyse, pohledej skupinku hladovkarek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.5.15 12:07

Pokud jsi unavená a je ti po jídle těžko, spíš bych se zamyslela nad tím, co vlastně jíš a jak moc piješ. Třeba by pomohlo změnit to. Když si dáš půst a pak zas najedeš na starou stravu, tak si nepomůžeš, ale bude to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lana Lanová
24.5.15 12:15
@Anonymní píše:
Přeji všem hezký víkend. Předem prosím o zachování anonymity.Ráda bych se zeptala, zda některá z Vás podstoupila alternativu sebeléčení ve formě jedno-tří-nebo týdenního hladovění. Načetla jsem nějaké články a rozhodla se zkusit jeden den jen o vodě a pokud to zvládnu tak tři dny, abych ozdravila své tělo. Zajímají mě vaše zkušenosti, jestli jste se poté cítili opravdu lépe. Poslední dobou jsem jen unavená, trpím každý týden na opary, podrážděná jsem, a po každém jídle je mi hrozně těžko. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco jiného a doufám, že to opravdu pomůže. Děkuju za příspěvky

Ahoj, mám s tím své zkušenosti. Ale pravděpodobně by zde budily pobouření, ale pokud chceš, napiš mi zprávu :)

• Citovat
  • Upravit
155
24.5.15 12:20
@lajovka píše:
Tohle nejsou vhodne stranky na toto tema, ale je tu skupinka zen, co drzi pravidelne hladovky, zkus pohledat…tady te budou zeny presvedcovat, ze je to nebezpecne atd.uz jsem to tu jednou zazila…ja jsem naprosto pro, sama se snazim aspon v uplnku, novoluni byt pouze na vode, uz jsem byla i 3 dny a je to uzasny…odjizdim, nebudu Sem prispivat, jak jsem psala vyse, pohledej skupinku hladovkarek :kytka:

Já jsem taky pro různé alternativní metody (nejen) v medicíně, ale tohle… Vadí ti, že zde mají ženy jakýsi selský rozum? :D No, to bude asi marné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.5.15 12:28

Týden se dá zvládnout i když tělo není naučené. Všechno je to v hlavě. Když tomu nebudeš věřit, tak budeš už třetí den omdlivat z hladu. Přitom právě na třidny maji jatra zasoby. Takže úplně v pohodě. Je to jenom o tom rozhodnuti.
Na druhou stranu pokud je to tvůj první pokus, začala bych pomaleji, popřípadě se stavama, aby tě neodradili nevolnosti. Každopádně hodně štěstí. Kdo jednou začne už nepřestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.15 12:29

Děkuju za příspěvky :) Beru tuto očistnou hladovku i jako nastartování se v lepším stravování, poslední dobou jsem do sebe házela kde co i když jsem věděla, že si tím moc dobře neudělám. Zaujaly mě hodně články na elixirmladi.cz třeba. REspektuji názor těch, kteří si myslí, že je to hazard se zdravím a děkuji za ty, které se nebály napsat se svými zkušenostmi i přesto, že si třeba někteří budou na hlavu klepat (proto je můj dotaz anonymně). Týdenní hladovku v plánu nemám, z mého pohledu je to opravdu vyšší level, na začátek jeden den a když to budu zvládat tak přehoupnu na ty tři.
Skupinku zkusím pohledat, děkuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
6499
24.5.15 13:12

Zkus to a uvidíš, co to s tebou udělá.

Já, když mám takové pocity z jídla, jsem unavená, slaba, je mi těžko, tak si dám taky odlehčovací ražim. Ale ne úplně bez jídla. Piju vodu, zelený čaj, jím ovoce, zeleninu a pak je mitak dobře, že bych mohla létat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
24.5.15 13:53
@Anonymní píše:
Přeji všem hezký víkend. Předem prosím o zachování anonymity.Ráda bych se zeptala, zda některá z Vás podstoupila alternativu sebeléčení ve formě jedno-tří-nebo týdenního hladovění. Načetla jsem nějaké články a rozhodla se zkusit jeden den jen o vodě a pokud to zvládnu tak tři dny, abych ozdravila své tělo. Zajímají mě vaše zkušenosti, jestli jste se poté cítili opravdu lépe. Poslední dobou jsem jen unavená, trpím každý týden na opary, podrážděná jsem, a po každém jídle je mi hrozně těžko. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco jiného a doufám, že to opravdu pomůže. Děkuju za příspěvky

hlad ti na únavu určitě nepomůže a rozhodně neočistíš tělo… uprav si jídelníček, jez zeleninu a ovoce.. nejspíš ti chybí vitamíny. Nebo si zajdi k dr. nech si nabrat krev a zjistí coti chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
24.5.15 14:04

Myslím že půst (hladovka) je dobrá očista těla. Nemám vlastní zkušenost, ale také jsem o tom hodně četla. dokonce moje spolupracovnice držela půst cca měsíc (nevím už přesně), kvůli nádorů na vaječnících a ponmohlo jí to. Nejhorší jsou prý ty 3 dny, pak už se to dá. Důležité ale je po hladovce 2× tolik dní se pomalu vracet k normálu (tzn.ke zdravé stravě). Je dobré si o tom přečíst nějakou knihu nejlépe osobních zkušeností. Držím palce :kytka: já sama na to nemám vůli, jinak bych do toho šla taky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková