Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky,
Jaké by jste mi prosím z vlastní zkušenosti poradili pro mě a syna 4 roky léčebné lázně. Léčime se s imunitou a neustálými nemoci dokola. Byli nám navrhnuty lázně od doktorky, máme si vybrat místo a potom zažádat na pojišťovnu atd…
Prosím, kde jste byli spokojeni a které by jste třeba i nedoporučovali.
Moc moc děkuji za odpověďi
![]()
My jsme kdysi byli ve Zlatých Horách v sanatoriu Edel a pomohlo to hodně.
Vyjmenovala jich spousty, prostě že si mám vybrat sama místo.
Jinak co máme kousek od nás jsou Luhačovice.
Ja byla kdysi se synem v Luhacovicich. Ty jsou moje srdecni zalezitost. Ale hodne u kluku pomohly jarni hory.
Jestli si někdo myslí, že nějaké lázně zlepší imunitu, tak musí být blázen. Ani kdyby se pacient koupal ve vodě svěcené přímo papežem, tak to skutečně ničemu nepomůže. Jsou to naprosto vyhozené peníze. Tudíž je úplně jedno, do kterých lázní pojedete.
Předpokládám, že Imunor máte.
Lazne Jeseník. Krásná příroda, výhledy (jsou na kopci) a příroda.
Do města se sjíždí dolů autobusem.
@Doctus ano máme dlouhodobě a i přesto 3 dny školka a pak 3 týdny doma.
Kupodivu ale pestrou stravu a hodně času pobyty venku dodržujeme. Bohužel je to stále takto
Co by jste prosím poradil Vy?
Děkuji
@allyna píše:
@Doctus ano máme dlouhodobě a i přesto 3 dny školka a pak 3 týdny doma.
Kupodivu ale pestrou stravu a hodně času pobyty venku dodržujeme. Bohužel je to stále takto
Co by jste prosím poradil Vy?
Děkuji
Tak 3 dny školka a 3 týdny doma je druhý rok školkového věku vcelku běžné, pokud neměl Imunor efekt (což se dá očekávat, protože ten účinkuje pouze při skutečných defektech imunity), tak lázně nemají sebemenší šanci pomoci.
Co na to pomůže? Bohužel jen čas, dítě z toho musí vyrůst. Předpokládám, že nosní mandle byla vyšetřena.
@Doctus na alergologii máme diagnózu defekt buněčné imunity tak nevím ale zdá se mi, že to je defekt imunity.
Ano, určitě si to taky myslím že chce to jen čas, samozřejme jako máma jen bych mu chtěla pomoci vším možným ale asi opravdu jen čas,…
Děkuji
@Doctus ano, skrz opakovaně samovolne prasknutí uší na ORL jsme vyšetření byli i mandle ta je v pořádku.
@allyna
Pokud je diagnostikován defekt imunity, tak už máte léčbu nastavenou na maximu. Pobyt v lázních by měl jediný pozitivní efekt - dítě by nebylo v kolektivu nemocných dětí, po návratu z lázní se však po nějaké době vrátíte k zavedenému režimu nemocnosti.
Doporučuji lázně Jeseník nebo Luhačovice. V obou lázních je 4-5 procedur denně - inhalace, skupinové cvičení, bazén, sauna, míčkování. K tomu pobyt na čerstvém vzduchu. Jestli chcete do hor, tak lázně v Jeseníku, je tam čistý horský vzduch a hodně možností výletů - mechové jezírko Rejvíz, Červenohorské sedlo, Praděd. V lázních Jeseník je k dispozici i solná jeskyně.
@Jana Martinková ano Jeseník je nej ![]()
Jejich web https://www.priessnitz.cz/cz/