Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem,
Ja kojím, mam 3 měsíční miminko.
Mám nějakou hnusnou infekci na pruduskach, v nosohltanu, bolí me v krku. Kupodivu crp jen 9, ale dnes v noci jsem začala odkašlávat smradlavý hlen, spis hnis. A fakt hodně. Volala jsem známému Primari, ten mi řekl at beru amoxiklav, jenže ja už jsem podobnou infekci měla s tím hnisem z průdušek rok zpátky a zabral mi z tuny použitých antibiotik jen Zinnart. Amoxiklav jsem brala snad 10 dnu a úplně zbytečně. Nemluvíme o tom, ze jsem teď nedavno měla zánět v prsu a teprve několik dnu zpátky jsem dobrala ten amoxiklav.
Jenže mi ten Primář řekl, ze i 250 se muže dostat do mléka a ze mi ten Zinnart doporučit proste nemůže. Při tom v internetu se všude píše, ze Zinnart se při kojení brat muže.
Má někdo zkušenosti se Zinnartem a tak malým miminkem?
Další dotaz je, ze u nás v lékárnách není Zinnart 250, ale jen 500. Je možné tabletu rozpůlit? Nebo ta nepřesnost muže mít velký vliv na výsledek?
Předem všem děkuji za názory.
Řídila bych se doporučením lékaře a brala léky, na které mi poslal recept.
No a ten tvůj známý primář Tě viděl, poslouchal ti plíce? koukal ti do krku? nebo Ti doporučil ATB jen tak na dálku. Jako u bakteriální infekce horních cest dýchacích bych jako první volbu dala Duomox (amoxicilin), ne Amoxiklav, ani Zinnat. Co se kojení týče, tak Zinnat se při kojení může. Do mléka se dostane i ten Amoksiklav.
Máš horečku? Jako CRP 9 to bude spíš virové a ATB jsou zbytečná.
@Lucka1111 ne, neviděl me, řekla jsem mu příznaky na dálku do telefonu. Pracujeme spolu a stejnou nemoc se mnou řešil už před rokem.
Horečku nemám vůbec, ale mám slabost
Praktická doktorka mi taky včera řekla, ze je to virové a at vydržím, jenže Ja jsem večer dostala ten hnis a fakt je to hnusný!
Mám velké bolesti při polykání, ten hnis, bolesti v pruduskach, zelené nudle ….mne je fakt celkově hodně blbě, žádné výplachy mi během 4 dnu před tím nezabrali…a nevím zda opravdu mám čekat ze to samo přejde, když ten hnis zřejmě svědci o zánětu