Leceni ATB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
24.6.23 17:30

Leceni ATB

Dobrý den všem,

Ja kojím, mam 3 měsíční miminko.

Mám nějakou hnusnou infekci na pruduskach, v nosohltanu, bolí me v krku. Kupodivu crp jen 9, ale dnes v noci jsem začala odkašlávat smradlavý hlen, spis hnis. A fakt hodně. Volala jsem známému Primari, ten mi řekl at beru amoxiklav, jenže ja už jsem podobnou infekci měla s tím hnisem z průdušek rok zpátky a zabral mi z tuny použitých antibiotik jen Zinnart. Amoxiklav jsem brala snad 10 dnu a úplně zbytečně. Nemluvíme o tom, ze jsem teď nedavno měla zánět v prsu a teprve několik dnu zpátky jsem dobrala ten amoxiklav.

Jenže mi ten Primář řekl, ze i 250 se muže dostat do mléka a ze mi ten Zinnart doporučit proste nemůže. Při tom v internetu se všude píše, ze Zinnart se při kojení brat muže.

Má někdo zkušenosti se Zinnartem a tak malým miminkem?

Další dotaz je, ze u nás v lékárnách není Zinnart 250, ale jen 500. Je možné tabletu rozpůlit? Nebo ta nepřesnost muže mít velký vliv na výsledek?

Předem všem děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21509
24.6.23 17:42

Řídila bych se doporučením lékaře a brala léky, na které mi poslal recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
24.6.23 17:49

No a ten tvůj známý primář Tě viděl, poslouchal ti plíce? koukal ti do krku? nebo Ti doporučil ATB jen tak na dálku. Jako u bakteriální infekce horních cest dýchacích bych jako první volbu dala Duomox (amoxicilin), ne Amoxiklav, ani Zinnat. Co se kojení týče, tak Zinnat se při kojení může. Do mléka se dostane i ten Amoksiklav.
Máš horečku? Jako CRP 9 to bude spíš virové a ATB jsou zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.6.23 17:55

@Lucka1111 ne, neviděl me, řekla jsem mu příznaky na dálku do telefonu. Pracujeme spolu a stejnou nemoc se mnou řešil už před rokem.

Horečku nemám vůbec, ale mám slabost

Praktická doktorka mi taky včera řekla, ze je to virové a at vydržím, jenže Ja jsem večer dostala ten hnis a fakt je to hnusný!
Mám velké bolesti při polykání, ten hnis, bolesti v pruduskach, zelené nudle ….mne je fakt celkově hodně blbě, žádné výplachy mi během 4 dnu před tím nezabrali…a nevím zda opravdu mám čekat ze to samo přejde, když ten hnis zřejmě svědci o zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí