Lechtání v krku

1835
21.11.14 14:32

Lechtání v krku

Už delší dobu mám problém, který mi opravdu vadí. Pokaždé, když mám rýmu (a že ji mám často), lechtá mě v krku. Zřejmě to tedy bude od hlenů. Ale večer, když mám jít spát, je to nejhorší a nemůžu si od toho pomoct. A tak mi zbývá jediné řešení. Chytnu zubní kartáček a poškrábu se v krku. Vím, zní to hrozně, proto se ptám, zda některá z vás nemá stejný problém a jak na něj??? Už mi to opravdu leze na nervy… :zed: Ještě podotýkám, že s kašlem to nemá nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
21.11.14 14:39

Já takové lechtání mívám také…co zkusit něco na alergii? zodac a spol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
21.11.14 14:42

Já to taky mívám, takový pocit jako by mě lechtalo pírko v krku, obzvlášť když si lehnu - kolikrát mě to vzbudí z usínání. Vždycky si vezmu nějaký bonbon, takový ten z lékárny s lidokainem, ted jsem mela myslím Septofort.
Stava se mi to skoro při kazde ryme, trva to par dnu, pak mam pokoj.
Ale ze bych se drbala kartáčkem v krku, to teda ne, asi by se mi zvedl zaludek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.11.14 15:30

Taky na tohle hodně trpím. Třeba zrovna teď :cert: Vadí to nejvíce při usínání, někdy nemůžu kvůli tomu několik hodin usnout. Vezmu si bonbon a cucám. Ale taky by mě zajímala nějaká dobrá rada. Mně by teda asi poškrábání kartáčkem nepomohlo 8o Myslím, že problém je níž, na průduškách. I když pocitově to je spíš v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65328
21.11.14 20:49

Mně pomůže vzít si Xyzal, je to zřejmě alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
21.11.14 21:08

Dělává to při alergiích, zkusila bych alergologa - už jen proto, aby jsi neco nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.2.15 07:59

Ahoj holky, dnes mě už 5 den bolí v krku, ale už druhý den mě ten krk strašně „lechtá“. Nejhorší je to večer, když jdu spát, nutí mě to pořád kašlat :-( Nemáte nějaký tip, čím to zklidnit? Cucám neo Septolete, mám Sinecod, zkoušela jsem i prášek na alergii a nic nepomáhá :-( Odpol se chystám k mudr, ale budu ráda za postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
10.2.15 08:02

Tussin nebo mukotusin, robitussin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
10.2.15 08:09

Znám, stává se mi to u suchého vzduchu pravidelně v MHD, rozkašlu se a chce se mi až zvracet. Mívám po kapsách bonbony a jak cítím, že se mi to dělá, hned začnu cucat. Jinak na odhlenění doporučuji Sinupret, teď si uvědomuji, že s jeho užíváním se mi to už nestává! A stříkat Sterimar CU - buď na ucpaný nos nebo na infekční rýmu. Tyto dvě věci do mne pořád hustila mudra na ORL, já je nekupovala, že je to drahý, ale nakonec jsem je koupila a teď se mlátím do hlavy, že jsem to neudělala už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.2.15 09:16
@Alenka píše:
Znám, stává se mi to u suchého vzduchu pravidelně v MHD, rozkašlu se a chce se mi až zvracet. Mívám po kapsách bonbony a jak cítím, že se mi to dělá, hned začnu cucat. Jinak na odhlenění doporučuji Sinupret, teď si uvědomuji, že s jeho užíváním se mi to už nestává! A stříkat Sterimar CU - buď na ucpaný nos nebo na infekční rýmu. Tyto dvě věci do mne pořád hustila mudra na ORL, já je nekupovala, že je to drahý, ale nakonec jsem je koupila a teď se mlátím do hlavy, že jsem to neudělala už dávno.

prosím tě a ten Sinupret užíváš normálně kapky? Díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.2.15 09:51

Holky děkuji, já jsem si něco chtěla koupit, ale manžel chce abych šla k mudr, že nebude vyhazovat peníze za léky zbytečně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
10.2.15 09:54

@romype Ano kapky, prodávají se i tabletky, ale pořídila jsem kapky, berou to i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.2.15 10:22
@Alenka píše:
@romype Ano kapky, prodávají se i tabletky, ale pořídila jsem kapky, berou to i děti.

aha tak děkuju a ještě nasazuješ je přesně kdy, když je kašel dráždivý bez vykašlávání, nebo až když už se vykašlává, jakou máš zkušenost díky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
10.2.15 10:52

Nasazuju jakmile začne rýma. U nás to je hlavně kvůli uším, protože synovi rýma hned vleze do uší a má zanět stř. ucha. Ale efekt pozoruju i na ten kašel. Hlen mění konzistenci a nedráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.15 11:00

Sinupret je super hlavně na tu rýmu, uši a dutiny na něj nedám dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí