Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Už delší dobu mám problém, který mi opravdu vadí. Pokaždé, když mám rýmu (a že ji mám často), lechtá mě v krku. Zřejmě to tedy bude od hlenů. Ale večer, když mám jít spát, je to nejhorší a nemůžu si od toho pomoct. A tak mi zbývá jediné řešení. Chytnu zubní kartáček a poškrábu se v krku. Vím, zní to hrozně, proto se ptám, zda některá z vás nemá stejný problém a jak na něj??? Už mi to opravdu leze na nervy…
Ještě podotýkám, že s kašlem to nemá nic společného
Já takové lechtání mívám také…co zkusit něco na alergii? zodac a spol…
Já to taky mívám, takový pocit jako by mě lechtalo pírko v krku, obzvlášť když si lehnu - kolikrát mě to vzbudí z usínání. Vždycky si vezmu nějaký bonbon, takový ten z lékárny s lidokainem, ted jsem mela myslím Septofort.
Stava se mi to skoro při kazde ryme, trva to par dnu, pak mam pokoj.
Ale ze bych se drbala kartáčkem v krku, to teda ne, asi by se mi zvedl zaludek ![]()
Taky na tohle hodně trpím. Třeba zrovna teď
Vadí to nejvíce při usínání, někdy nemůžu kvůli tomu několik hodin usnout. Vezmu si bonbon a cucám. Ale taky by mě zajímala nějaká dobrá rada. Mně by teda asi poškrábání kartáčkem nepomohlo
Myslím, že problém je níž, na průduškách. I když pocitově to je spíš v krku.
Dělává to při alergiích, zkusila bych alergologa - už jen proto, aby jsi neco nezanedbala.
Ahoj holky, dnes mě už 5 den bolí v krku, ale už druhý den mě ten krk strašně „lechtá“. Nejhorší je to večer, když jdu spát, nutí mě to pořád kašlat
Nemáte nějaký tip, čím to zklidnit? Cucám neo Septolete, mám Sinecod, zkoušela jsem i prášek na alergii a nic nepomáhá
Odpol se chystám k mudr, ale budu ráda za postřehy.
Znám, stává se mi to u suchého vzduchu pravidelně v MHD, rozkašlu se a chce se mi až zvracet. Mívám po kapsách bonbony a jak cítím, že se mi to dělá, hned začnu cucat. Jinak na odhlenění doporučuji Sinupret, teď si uvědomuji, že s jeho užíváním se mi to už nestává! A stříkat Sterimar CU - buď na ucpaný nos nebo na infekční rýmu. Tyto dvě věci do mne pořád hustila mudra na ORL, já je nekupovala, že je to drahý, ale nakonec jsem je koupila a teď se mlátím do hlavy, že jsem to neudělala už dávno.
@Alenka píše:
Znám, stává se mi to u suchého vzduchu pravidelně v MHD, rozkašlu se a chce se mi až zvracet. Mívám po kapsách bonbony a jak cítím, že se mi to dělá, hned začnu cucat. Jinak na odhlenění doporučuji Sinupret, teď si uvědomuji, že s jeho užíváním se mi to už nestává! A stříkat Sterimar CU - buď na ucpaný nos nebo na infekční rýmu. Tyto dvě věci do mne pořád hustila mudra na ORL, já je nekupovala, že je to drahý, ale nakonec jsem je koupila a teď se mlátím do hlavy, že jsem to neudělala už dávno.
prosím tě a ten Sinupret užíváš normálně kapky? Díky za odpověd
Holky děkuji, já jsem si něco chtěla koupit, ale manžel chce abych šla k mudr, že nebude vyhazovat peníze za léky zbytečně ![]()
@romype Ano kapky, prodávají se i tabletky, ale pořídila jsem kapky, berou to i děti.
@Alenka píše:
@romype Ano kapky, prodávají se i tabletky, ale pořídila jsem kapky, berou to i děti.
aha tak děkuju a ještě nasazuješ je přesně kdy, když je kašel dráždivý bez vykašlávání, nebo až když už se vykašlává, jakou máš zkušenost díky?
Nasazuju jakmile začne rýma. U nás to je hlavně kvůli uším, protože synovi rýma hned vleze do uší a má zanět stř. ucha. Ale efekt pozoruju i na ten kašel. Hlen mění konzistenci a nedráždí.
Sinupret je super hlavně na tu rýmu, uši a dutiny na něj nedám dopustit.