Zatržená kůžička u nehtu

10157
20.11.14 10:36

zatržená kůžička u nehtu

Ahoj, název celkem hovoří za vše.. Pře cca 3mi dny se mi zatrhla kůžička u nehtu. Nejspíš se mi tam něco dostalo, mám to oteklé a bolestivé. Už se mi to párkrát stalo (píchla jsem to sterilní jehlou a vymáčkla a bylo po problému, ale to bylo vidět „očko“, ted žádné nemám) Dala jsem si na to na noc sudocrem a nic, ledovala jsem
Co si na to volně prodejného můžu koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
20.11.14 10:38

Ichtoxyl nebo višňová mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.11.14 10:40

Ahoj, moc si s tím nezahravej. Já jsem loni jezdila s rocni dcerou 14 dni obden na kontroly a prevazy do nemocnice. Dávali na to jen betadine, myslím, ze se da volně koupit. Pokud mas doma framykoin, tak ho můžeš zkusit. Sudocrem ti určité nepomůže… Několikrát ji to ostrihavali a čistili, pak už to vypadalo na antibiotika, ale naštěstí se to začalo zlepšit a vyhly jsme se jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martush
20.11.14 10:41

Já s tím zrovna jedu za chvíli k doktorce, trápí mě to už 2 týdny.

• Citovat
  • Upravit
10157
20.11.14 10:43

@Tiger-lily ta je volně prodejná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
20.11.14 10:44

No podle mě to Sudokrem akorát zadusí. Zkusila bych višňák nebo tu Betadinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
20.11.14 10:48

Taky bych doporučila Betadyne mast. Ideálně Framykoin, ten je ale na předpis. Může se to ošklivě rozjet a bude zánět až k lokti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
20.11.14 10:49
@xsaleen píše:
@Tiger-lily ta je volně prodejná?

je, určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.11.14 10:52

Já bych zkusila Framikoinovou mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
20.11.14 11:04

Já to měla v červnu a prst vypadal jak zlomený. Hnusně oteklý a bolestivý :zed: Pomohl mi Ichtoxyl, neboli černá mast. Sice mi po ní slezla kůže, ale prst se spravil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31309
20.11.14 11:15

Já si to užila na začátku podzimu. Zkusila jsem kde co, ichtoxyl, propíchnout, vymačknout hnis, betadine.
Nic nepomohlo, trápila sem se s tím snad tři týdny. Došlo to do fáze, kdy viditelný hnis nebyl, zato mi to začalo otýkat na druhou stranu na bříško prstu a už to bylo celé oteklé, červené, tvrdé na dotek. No prostě už sem se chystala na chýru, že mi to budou muset rozřezat.
A pak mi starší zkušené kamarádky (hraju volejbal s padesátnicemi) poradily, že na tohle je nejlepší nakrájet cibuli na měsíčky, zalít vodou z rychlovarky. Pak, jak to jen kvůli horkosti bude možné, do tohohle odvaru prs ponořit a nechat, dokud to nevychladne. A pak vzít kus té vylouhované cibule a na noc přiložit a zavázat na bolavé místo.
Hele nevěřila sem tomu, ale už druhý den ráno napětí trochu povolilo a za další den, dva to bylo OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.11.14 11:27

Višňová mast ta fakt zabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10157
20.11.14 11:28

@Lejaa ten nemám, a bez dr neseženu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.11.14 11:42

@xsaleen
jojo, je na předpis. Ale k dr. stejnak půjdeš, ne? Za pár dní máš po problému, takhle se s tím budeš trápit zbytečně dlouho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10157
20.11.14 11:47

@Lejaa nepujdu když nebudu muset, mám doma novoše, a toho nemínim tahat mezi lidi, aby neco chytil… navíc to napřed chci zkusit doma, než aby se mi v tom šťoural nějakej saďour :oops:
zkusím tu cibuli a černou mast a uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast