Jakou LED TV vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
LED TV
Prosím o radu, chtěla bych domů koupit malou TV malému na pohádky.
Poradíte mi, slyšela jsem že nejlépe co se týče úspory vy házejí LED TV, že bych koupila nejmenší velikost..?
Dá se sehnat i se zabudovaným DVD přehrávačem? A co pohádky pouštěné z USB disku, šlo by? Nebo je to už cenově jinde? Myslela jsem na částku kolem 4000 max, předpokládám, že zabudovaný set top box už mají všechny…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a proč chceš dát dítěti do pokojíčku televizi? Promiň,ale nejsem toho zastánce.Ale každý dělá po svém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lia píše:
Prosím o radu, chtěla bych domů koupit malou TV malému na pohádky.Poradíte mi, slyšela jsem že nejlépe co se týče úspory vy házejí LED TV, že bych koupila nejmenší velikost..?
Dá se sehnat i se zabudovaným DVD přehrávačem? A co pohádky pouštěné z USB disku, šlo by? Nebo je to už cenově jinde? Myslela jsem na částku kolem 4000 max, předpokládám, že zabudovaný set top box už mají všechny…?
Určitě se koupit dá (omlouvám se, nedočítám). jen chci napsat, že je hodně užitečné kouknout, aby měla USB vstup (většina jich určitě má). Stahujeme pohádky do pc a přes flash se dá pustit přímo v TV. Nemusáí se nic vypalovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyber si nějakou kvalitnjší ultra hd led televizi nebo 3D televizi (tu mám já a zážitek je „extraordinary“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji dotaz-nechci zakládat novou diskuzi.I když otázku mám trochu jinou.
Po 2,5 letech nám u televize Samsung odchází zobrazovací panel.Tzn. je čas pomýšlet na novou televizi.Opravit lze jen výměnou nového panelu za 16 tisíc,což jsme se rozhodli nepodstupovat.
Rádi bychom televizi nejspíš stejných rozměrů-138 cm.
A nyní nevím,zda jít do jiné značky-domluva se servisem pro Samsung byla hrozně náročná,těžkopádná,zdlouhavá…Dostala jsem radu jít do LG.Takže první dotaz zní-jak jste kdo spokojený se svou značkou televize?Zda dlouhodobě bez poruchy,či v případě potřeby funguje servis bez problémů.
Další dotaz zní-jaký typ televize?Ultra HD,nebo již OLED?
A jaké další parametry považujete za důležité-Hz,HDR,či cokoli jiného vás napadne.
Budu ráda i za tipy,jakou televizi máte a jste spokojený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 my jsme měli LED LG, první oprava těsně před koncem záruky a další vada bohužel 2 měsíce po jejím skončení. Teď jsme koupili Samsung. Dle několika prodejců Elektra je to téměř jedno, u každé značky můžeš narazit na,, špatný kus". Stejně tak jako s auty a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 ahoj. My máme LG televizi, stará funguje stále bez vad, má asi 6 let a novou jsme si na podzim koupili zase LG (obecně máme doma spoustu věcí této značky a funguje vše) a jsme spokojení. Do OLED jsme nešli kvůli financím, chtěla jsem něco cca do 20tis Kč, takže máme 164cm UHD, typ je tuším 65UK6470, pokud jsem to nespletla. Obraz super, operační systém rychlý a svižný, web prohlížeč taky rychlý, ovládání přes mobilní aplikaci, vše intuitivní, nevytkla bych nic. Servis netuším, naštěstí jsme u žádného spotřebiče nepotřebovali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ultra HD - rozlišení
Oled -technologie zobrazovacího panelu
Záleží k čemu televizi používáte. Pouštíte si filmy v UHD kvalitě? Máte kvalitní kabelový příjem televizního signálu? Nebo máte nějaký levný satelit nebo klasickou anténu a občas kouknete na film z uložta v kdovíjaké kvalitě, případně mrknete na videa z YouTube?
V prvním případě klidně jděte do UHD, ale v případě příjmu pozemního televizního signálu je UHD jen marketingový tah.
Ještě XX let se v ČR bude televizní signál šířit maximálně v HD rozlišení, navíc speciálně pro pozemní vysílání ve velmi bídné kvalitě… Takže i když si koupíte krásnou drahou televizi s utra high rozlišením, tak uvidíte jen dopočítané nic z nekvalitního signálu v HD nebo dokonce jenom standardním rozlišení. Pro představu asi jako když máte obrázek na papíru velikosti A5, roztřiháte ho na 720×576 čtverečků a vyskládali na papír o něco větší než A3, který má 3840×2160 čtverečků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit