Lego duplo vs. Unico

352
24.1.12 14:26

Lego duplo vs. Unico

Ahoj, chci se zeptat - mám doma Lego duplo a chtěla bych „jen tak“ holkám koupit základní kostky - našla jsem Unico za 880 250kostek. Což je když se přepočítá na kostku nejlepší cena.
Jenže mám už to duplo a toto by mělo být doplnění (chceme si stavět a chybí nám dost kostek) - takže otázka - máte někdo obojí doma a sedí to na sebe???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1687
24.1.12 14:28

Ahojky,ano sedí to k sobě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
24.1.12 14:39

Ano, sedí to, ale to Unico prostě tak nedrží. Nicméně pokud nechcete vytvářet nějaké komplikované stavby, asi bych se toho až tak extra nebála, my máme z Unica jednu malou sadu pár kostiček, letadýlko a panáček, a už bych do toho nešla, zvlášť ten panáček je ve srovnání s Duplem chudinka chatrná. Samotné kostičky jsou z toho ještě jakž takž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
24.1.12 14:49

Já bych teda nekupovala, třeba to pasuje ,ale rozhodně kvalita je někde jinde.To se nedá s Legem vůbec srovnávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
24.1.12 15:05

naopak si myslim,ze unico je kvalitou srovnatelné s duplem, máme několik krabiček dárkem, s hellou kitty a rozdíl není vůbec znát. jsou super obojí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.1.12 15:31

Manžel přivezl minulý týden UNICO koupené na Ukrajině a sedí s Legem perfektně. Tak snad u nás koupené by sedělo stejně. Já osobně teda rozdíl nepoznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.1.12 15:34
Lenka-K-85 píše:
Já bych teda nekupovala, třeba to pasuje ,ale rozhodně kvalita je někde jinde.To se nedá s Legem vůbec srovnávat :nevim:

A máš to osobně vyzkoušené? Já teda když vezmu oboje kostky do ruky, tak ten rozdíl fakt nepoznám a sedí skvěle. Ale třeba jsem měla štěstí na dobrou sadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
24.1.12 16:01
lulje píše:
Lenka-K-85 píše:
Já bych teda nekupovala, třeba to pasuje ,ale rozhodně kvalita je někde jinde.To se nedá s Legem vůbec srovnávat :nevim:
A máš to osobně vyzkoušené? Já teda když vezmu oboje kostky do ruky, tak ten rozdíl fakt nepoznám a sedí skvěle. Ale třeba jsem měla štěstí na dobrou sadu

Mám ,máme doma oboje a už bych nekoupila ,ale u mě je to možná i profesionální deformací ,pracuju pro Lego ,takže jsem asi ovlivněná tím ,že vím jak přísně se kontroluje kvalita,co musí kostičky vydržet a jak se dbá na hygienu …takže vím že mám stoprocentně nezávadné hračky. Takže možná je to tím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.1.12 16:06

Tak to joooo :D Hele, pod mikroskopem bych možná ten rozdíl viděla i já. Ale takto pouhým okem ten rozdíl nepoznám a děti taky ne. Jen jsem to teda teď ještě jednou přezkoumávala a trošku ten rozdíl je znát na větších kouscích plastu - třeba tady mám v ruce kus kabiny auta. Kdyby byla od Lega, tak by byla asi o trošku těžší. Jinak teda na malých kostkách fakt rozdíl nevidím. Jinak teda taky fandím Legu a kupuju jen to. To UNICO se mi dostalo do rukou náhodou a když jsem to uviděla, tak se mi to ani nechtělo rozbalovat, a chtěla jsem s tím manžela vyhodit. Ale po rozbalení jsem byl opravdu příjmně překvapená. Nečekala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
24.1.12 16:08
lulje píše:
Tak to joooo :D Hele, pod mikroskopem bych možná ten rozdíl viděla i já. Ale takto pouhým okem ten rozdíl nepoznám a děti taky ne. Jen jsem to teda teď ještě jednou přezkoumávala a trošku ten rozdíl je znát na větších kouscích plastu - třeba tady mám v ruce kus kabiny auta. Kdyby byla od Lega, tak by byla asi o trošku těžší. Jinak teda na malých kostkách fakt rozdíl nevidím. Jinak teda taky fandím Legu a kupuju jen to. To UNICO se mi dostalo do rukou náhodou a když jsem to uviděla, tak se mi to ani nechtělo rozbalovat, a chtěla jsem s tím manžela vyhodit. Ale po rozbalení jsem byl opravdu příjmně překvapená. Nečekala jsem to.

Víš co malej si s duplem hraje cca od roka a půl a toto ještě strkal do pusy ,tak jsem nic jiného nechtěla protože u toho mám jistotu že tomu nic není a vím z jakých plastů je vyrobeno. To u ostatní levných nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
24.1.12 18:00

Zkoumala jsem to na veletrhu, jestli jsou ty kostky z pevného plastu jako Duplo, a přišlo mi, že jo. Líbilo se mi na tom, že to jsou zas jiné sady, než je Duplo… jinak kupuju taky Duplo, ale synek si s tím zatím moc nehraje, máme dvě sady kostek. Těším se, až koupím nějakou sadu a budeme si stavět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
24.1.12 18:09
lulje píše:
Lenka-K-85 píše:
A máš to osobně vyzkoušené? Já teda když vezmu oboje kostky do ruky, tak ten rozdíl fakt nepoznám a sedí skvěle. Ale třeba jsem měla štěstí na dobrou sadu

Já ten rozdíl teda poznám. Na kostičkách taky, ale ne nějak výrazně, tam bych to neřešila. Ale panáček je hrůza a to letadýlko je taky takové „vachrlaté“ :nevim: . Takže já bych případně koupila kostičky, ale jinak bych to nechtěla… Ale možná jsme jen měli smůlu na špatnou sadu, co já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
24.1.12 20:16

Ahoj - díky za názory. Já jsem chtěla vědět jestli to na sebe pasuje, kvalitu a vhodnost pro děti si každý posoudí sám. Mějte se, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.1.12 22:32
Lenka-K-85 píše:
lulje píše:
Tak to joooo :D Hele, pod mikroskopem bych možná ten rozdíl viděla i já. Ale takto pouhým okem ten rozdíl nepoznám a děti taky ne. Jen jsem to teda teď ještě jednou přezkoumávala a trošku ten rozdíl je znát na větších kouscích plastu - třeba tady mám v ruce kus kabiny auta. Kdyby byla od Lega, tak by byla asi o trošku těžší. Jinak teda na malých kostkách fakt rozdíl nevidím. Jinak teda taky fandím Legu a kupuju jen to. To UNICO se mi dostalo do rukou náhodou a když jsem to uviděla, tak se mi to ani nechtělo rozbalovat, a chtěla jsem s tím manžela vyhodit. Ale po rozbalení jsem byl opravdu příjmně překvapená. Nečekala jsem to.
Víš co malej si s duplem hraje cca od roka a půl a toto ještě strkal do pusy ,tak jsem nic jiného nechtěla protože u toho mám jistotu že tomu nic není a vím z jakých plastů je vyrobeno. To u ostatní levných nevím :nevim:

Jé, náš malý má taky rok a půl :) Naštěstí teda nic do pusy nestrká a moc hezky si u Lega se ségrou vyhraje (dneska celé dopoledne!), takže by mě tohle vůbec nenapadlo řešit.
Mhlavinko, a kde budeš nové kousky kupovat? Taky uvažuju o tom, že bych dokoupila. Na nové Lego jako samoživitelka momentálně nemám, tak nasávám inspiraci na levnější variantu v podobě Unica ;) Díky předem za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
25.1.12 22:05

Já budu kupovat na mimibazaru a pojedu si pro to na os.odb., levnější jsem nikde nenašla… tam je to za těch 880…
V obchodě to asi mít nebudou, nebo jo ale z mé zkušenosti radši net :) i s poštou dokážu vždy naštěstí najít levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí