Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, setkali jste se s tim, ze jsme si koupili vanicku, ale nevejde se do ni klasické latkove lehatko? Chtěla jsem pro jistotu mit zezacatku moznost mimi polozit a mit volné ruce. V porodnici pry uci koupat na ruce, koupali jste takto i potom bez problemu?
Dekuji za rady, čekám prvni mimimko a ze vseho jsem uz vyplasena, jak se to blíží.
@teriiiy píše:
Ahoj holky, setkali jste se s tim, ze jsme si koupili vanicku, ale nevejde se do ni klasické latkove lehatko? Chtěla jsem pro jistotu mit zezacatku moznost mimi polozit a mit volné ruce. V porodnici pry uci koupat na ruce, koupali jste takto i potom bez problemu?Dekuji za rady, čekám prvni mimimko a ze vseho jsem uz vyplasena, jak se to blíží.
Nemusíš se bát, koupat se dá bez problémů i bez lehátka - jde čistě o Tvoje pohodlí (s ním máš trochu volnější ruce), ale jinak do základní výbavy není potřeba.
Bez lehátka to jde taky úplně v pohodě. Oni ti ukážou, jak mimco chytit, aby nemělo šanci ti vyklouznout. Já nejdřív koupala malou v takovým malým nafukovacím bazénku s takovým nafouklým výstupkem, o který se to mimco opřelo a nemohlo sklouznout. Než jsem sehnala vaničku se špuntem. (Sprchový kout a nechtěla jsem to složitě vylivat.)
Něco takovýho, ale menší.
Jo v porodnici mimino drzej jak králíka. Jak máš velkou vanicku? Já měla na obě holky molitanové lehátko. Používala jsem ho do té doby než nezačaly sedět. A vanicku jsem na druhou dceru ani nepoužívala. K ničemu…
Já koupala bez lehátka jen na ruce obě děti a plánuju i další. Lehátko sme měli u tchýně ve velké vaně a hrozně mi to nevyhovovalo ![]()
Koupala jsem od začátku na ruce. Ani v jedné porodnici nebylo lehátko k dispozici. Ani domů jsem nekupovala.
Koupala jsem na lehátku, je k němu potřeba koupit taková ta klasická stará česká vanička, do jiných nesedí.
Já koupila na doporučení z různých diskuzí vaničku z Ikea. Je levná a prostorná.
Tak dejte lehátko přímo do vany a nepoužívejte vaničku, nebo koupit jiný lehátko/vaničku, aby to co si necháte do sebe pasovalo, zrovna tohle je otázka pár stovek, tak bych se tim nijak extra netrápila ![]()