Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den mamči mám otázečku
máte zkušenosti s lehátky sedátky vibrační pro mimi.Rozhoduji se zda si takové nějaké pro mého 3týdeního pištu pořídit ale bojím se zda ho vůbec využijem.Proto se ptám na názor Vás . A jaké doporučujete a jaké ne
Vibrační nemám, máme od Chicca Relax and Play a u nás to byla koupě roku. Malej od narození pořád řval a lehátko byla jediná věc, kde chvilku vydržel. U nás je využívané pořád, malého tam odkládám když vařím, když potřebuju na záchod … a teď v něm i krmíme. Takže za mě určitě ano,
ahoj,
mám toto od Chicco a jsme s ním spokojený (já i malej).
Používám cca od jeho 2 týdnů, má vložky pro novoše, vibrování zabíralo, teď spíš už využíváme blikací, houpací a hrací hračky. Má už 5m a je v něm denně. Několikrát během dne ho tam položím, vždy tak na max 1/2h. Střídám to s lehem, polohou na bříšku, kočárkem atd.
Teď ho používáme i na krmení - dá se zvednout do sedu.
Některé zde budou nejspíš namítat, že lehátko je zbytečnost, že děcko nemotivuje k pohybu apod. Našeho malého se to ale netýká, je akční až až, rozhodně ho to nijak nezbrzdilo ve vývoji ![]()
Za mě taky ano, máme nějaké od chicca, přesně nevím jaké a využili jsme zpočátku po kojení, když ublinkával a musel být ve vyvýšené poloze a později na krmení, protože seděl až od nějakých 11 měsíců.
Ale vibrační mi přijde zbytečné, jednak se toho mimča dost bojí a pak jsem někde četla, že to není úplně zdravé.
Za mne taky ano.. a to na krmeni, Viky si sedla az po 10m.. a do te doby jsem krmila v nem ![]()
ZandaU píše:![]()
![]()
![]()
![]()
máte zkušenosti s lehátky sedátky vibrační pro mimi.Rozhoduji se zda si takové nějaké pro mého 3týdeního pištu pořídit ale bojím se zda ho vůbec využijem.Proto se ptám na názor Vás . A jaké doporučujete a jaké ne
přesně tohle mám doma - dárek od kolegů z práce - ale zkušenosti zatím nemám, mimi se schovává ještě v bříšku. Ale co jsem četla recenze, mělo by být jedno z nejlepších ![]()
ZandaU píše:![]()
![]()
![]()
![]()
U nás to u obou holek taky byla jedna z nejpoužívanějších věcí. Samozřejmě tráví čas primárně na zemi, ale když se jim tam nelíbí, lehátko je další volba. Máme letité poděděné a oproti těm na obrázcích vidím jako výhodu tyčku spojující ty boční zaoblené, dá se krásně houpat nohou. Na rozvoj je zem určitě lepší, ale starší i s používáním lehátka lezla v osmi a chodila v jedenácti měsících, takže zpomalená rozhodně nebyla. A na krmení na začátku příkrmů je taky perfektní.
Urcite ho vyuzijes, ja mela tohle :
http://www.amazon.com/…8/ref=sr_1_1?…
a malej byl spokojenej. Je to ale tak max. do pul roku. ![]()
Doktorka nám říkala, ať mimčo do šesti týdnu do něj zbytečně nedáváme, kvůli páteři. Teď už ho využíváme a výborná věc, máme to vibrační a malá se u těch vibrací i pěkně vyprdí ![]()
My mame vibracni lehatko od Fisher Price. Synacek ho dostal v sesti tydnech. Do te doby jsem ho musela mit porad na rukach, protoze kamkoliv jsem ho polozila , tak rval. Od te doby je to parada. Polozim ho do lehatka on si hledi na hracky, ted uz ma dva mesice, tak do nich boucha rukama. Den zaciname tim, ze jej dam do lehatka, pustim hrajici destnik co ma na hrazdicce a muzu se v klidu nasnidat. Ze zacatku v nem vydrzel max. 10-20 min, ted uz je to mnohem dele. Za nas bych ho urcite doporucila, je to paradni pomocnik.
ahojík, no my jsme měli obyč polohovací lehátko a využívali jsme ho od samého začátku šlo totiž polohovat úplně od lehu až do sedu… nejdřív jsem do toho malého jen odkládala a nosila si ho s sebou do koupelny nebo do kuchyně podle toho co jsem dělala,později to měl jak židličku na příkrmy když teda ještě neseděl sám a nemohla jsem ho dát do jídelní židličky tak byl v tom ve zvedlé poloze…no určitě nám do té doby než nebude sám sedět ještě poslouží…kamarádka měla to s tou vibrací a s tím tlukotem srdce a malé se to nelíbilo vždycky začala brečet… ale jiné to zase může uklidnovat to je těžký no…
já měla vibrační chico, bylo naprosto úžasné, je to do půl roku, ale my ho používali tak do 8 měsíců, bez něj ani ránu…bylo prostě skvělé, krásné, s hudbou, vibrační…
Děkuji všem za rady
Tak jsem nakonec vybrala toto snad bude dobré .