Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, začala jsem zkoušet dávat našeho malýho (19 měsíců)na den jednou týdně do jeslí, byl tam teda zatím dvakrát a mám z toho docela špatnej pocit. Chvíli jsme se tam na něj dívali přes sklo a vypadal chudák takovej osamocenej, nebrečel, ale byl prostě takovej ztracenej. Za pár měsíců chci nastoupit na plný úvazek do práce, tak jsem plánovala, že tam potom začne chodit už normálně, ale je mi ho teď líto
máte s tím někdo taky zkušenosti?
ahoj,
mam kluka v jeslích od srpna (to mu byl presne rok) na 2 dny v tydnu a je velmi spokojeny, dokonce ho obcas musim premlouvat aby sel domu
, ale samozrejme prvni dny byly tezke, nez se seznami s prostredim s tetama a tak, ale neboj, zvykne si hned a bude se tesit
dekuju, trochu si me uklidnila, taky jsem si myslela, ze tam urcite bude rad, je spolecenskej a neni na me nijak zavislej, tak snad jsem to jen ja, komu to vadi, on jeste nemluvi, tak mi nic nerekne ![]()
Allee píše:
dekuju, trochu si me uklidnila, taky jsem si myslela, ze tam urcite bude rad, je spolecenskej a neni na me nijak zavislej, tak snad jsem to jen ja, komu to vadi, on jeste nemluvi, tak mi nic nerekne
Tak když je společenský a není to závisláček, tak to bude dobrý, Agi chodí taky jednou týdně a miluje to tam, opouští mě s směvem a ještě s větším úsměvem mě vítá. Ale taky tam tuhle stála takvoá opuštěná, protože tam byla jenom jedna holčička a ta zrovna snídala, takže si neměla s kým hrát, resp.koho otravovat ![]()
Ja dala Violku do jesli na den v tydnu v roce a ctvrt. Poprve sla na hodinu, pak na dve, takze na dopoledne sla za mesic a na cely den za dva
Kdyz tam byla zezacatku jen na chvili, mela ji celou dobu na starosti jedna teta, ktera si s ni hrala a nehnula se od ni ani na krok, postupne si zacala hrat sama… Mame opravdu dobre jesle, takze jsem nemela strach a Violka se zaclenila uplne bez problemu… sice stale chodi jen tak dvakrat tydne(babicka neplanovane hlida dalsi dva dny v tydnu, kdyz pracuju, takze ji tam vickrat davat nepotrebuju), ale chodi tam rada a tesi se tam…Ted zacne asi chodit trochu casteji, zvysuju si v praci uvazek…Dokonce rano obcas hlasi, ze jde taky do skolky(starsi chodi do skoly, do prvni tridy), protoze uz je velka…
Snad ji to vydrzi i do doby, kdy prejde do skolky a fakt bude chodit kazdy den…
mám viktora ve stejných jeslích jako Mroe. je tam od roka, tedy od poloviny října a zatím maximální spokojenost. zvykal si postupně a už tam spinká. Tety se mu fakt věnují a můj prcek už začíná pěkně lumpačit. neboj, fakt si dítko zvykne a bude v pohodě. kor když není závisláček ![]()