Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
jdu si za vámi pro radu. Potřebovala bych lehký, funkční kočár do terénu. Uvažovala jsem o britaxu smile, ale zaskočila mne malá korbička. Jelikož budu mít miminko na zimu, potřebuji, aby se do něj vešel i fusak.
Moc děkuji za vaše tipy. ![]()
@monika.hm lehky kocar do terenu (pokud opravdu myslis pole, les) neexistuje. A pokud mas termin v zime, tak to velikost korby resit nemusis, to se ti vejde mimco kamkoli. Problem je s letnimi mimci, kterym na podzim/v zime je 5-6 mesicu a ty uz se s fusakem tedy kamkoli nevejdou
@monika.hm já bych šla asi do TFK sportaku, dá se na něj pořídit korba.
Lehký nevím, jak je.
@Cuddy já si myslím, že určitě nějaký ultra-light se vyrábět bude. Nějakej z karbonových vláken apod. Ale cena bude… ![]()
Jinak lehký taky znamená, že bude na nerovnostech poskakovat jako kamzík.
Do terénu nekoukej na váhu kočárku, ale na kola. Čím větší kola, tím líp se ti s ním bude jezdit. Já mám roan maritu, která je těžká, je to takový tank, ale bezkonkurenčně projede všechno a s lehkostí. Čím lehčí kočár a menší kola, tím hůř zvládá terén. Taky otočný aretační kola jsou do terénu na houby, ideálně čtyři pevný. Ale záleží na tom, co opravdu terénem myslíš. Jestli trávník nebo les a hory. U většiny kočárků máš napsáno, že zvládají lehký terén, ale tím je myšlený anglický trávník
.
@Cuddy píše:
@monika.hm lehky kocar do terenu (pokud opravdu myslis pole, les) neexistuje. A pokud mas termin v zime, tak to velikost korby resit nemusis, to se ti vejde mimco kamkoli. Problem je s letnimi mimci, kterym na podzim/v zime je 5-6 mesicu a ty uz se s fusakem tedy kamkoli nevejdou
Existuje, máme ho doma - Thule Glide
Korba se na něj da dokoupit, ale tu nemám vyzkoušeno, my kupovali už rovnou sportak - malé bylo 8 měsíců a Gesslein 3kolka nám u nového auta zabrala celý kufr. Tenhle se složí na placku a jdou i sundat kola, vč. předního, které je pevné bez aretace. Projede všechno, da se s ním běhat, byli jsme s ním v Alpách, i sníh zvládne bez problémů. Budu ho prodávat, malé budou v září 3 a půjde do školky. Doteď se v něm pohodlně vyspí… Sportovní nástavba u tohohle oddělat asi úplně nejde, ale korba se nacvakne místo madla sportaku. Městsky typ Thule Urban Glide má otočný přední kolo a už jsem to viděla i jako klasický hluboký kočárek, jen s tou korbou. Ten je udělaný trochu jinak, ale do terénu se nam ty kolečka s aretací moc neosvědčily - třeba Jane Slalom Pro nebo i to TFK je má, nejsou to špatný sportaky, ale ten mechanismus předního kola v terénu oddelas.
@Cenarius píše:
@Cuddy já si myslím, že určitě nějaký ultra-light se vyrábět bude. Nějakej z karbonových vláken apod. Ale cena bude…Jinak lehký taky znamená, že bude na nerovnostech poskakovat jako kamzík.
Thule neskáče, má luxusní odpružení a fakt ty kola projedou cokoliv - běhala jsem s ním po stezkách, v parku, jen je to nezvyk jak je lehký, tak se o něj nemůžeš zase jako úplně opírat ![]()
@Jahudka82 jo, kdybych neměla čtyři kocary, magor, tak ho od tebe beru.
Řešíme stejnou otázku.. nicméně asi vyhrává Thule uz jen z titulu stability a nemluvím o velkých kolech které jsou standardem..Britax smile podle mě není do terénu kvůli kolům, co je „údajně“ od Britaxu terénního je Britax Go Big ale ten u nás moc nevyhrál..švagrová má TFK a chválí si ho, ale s korbou měla Inglesinu kterou také chválila.. bydlí dvě ulice od nás a máme tu les, takže kočárek vybírala podobně jak my, s požadavkem do terénu, zimní ale aby zase nezabrala celou uličku v krámě.. nebo aby se dal popřípadě někam odpařovat na dosah oka..
Co řešíme je aby Thule nezabralo celej kufr auta
plus máme ještě psa, takže cestování bude fakt pecka ![]()
Thule Urban Glide máme a už bych do jiného nešla. Kupovali jsme ho už jako sporťák, ale dá se nacvaknout korba. Predtím jsme měli Jane cross walk, do lehkého terénu to šlo, ale v zimě na sněhu peklo.
Thule s náma zdolalo nejednu strmou kořenitou a šutrovitou cestu, na bruslích obstálo a do vysokého autobusu si ho vytáhnu úplně na pohodu bez pomoci. Kdybych to věděla dřív, už bych ho pořídila i dávno na první dceru. Ovládá se oproti jiným kočárům úplně snadno.
@Skaiqy máme Škodu Octavia combi, vleze se do kufru jak kočár Thule, tak cyklo vozík, a i 3 cestovní tašky. ![]()
@LenaMarry Nj, větší auto
u nás je krapet menší..jako..ne že by se nevlezl kompletně ale chce to dobře organizovat
jesteze je to moje silná parketa
skládat všechno tak aby to mělo smysl ![]()