Lehký kočár do terénu

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
25.8.20 07:39

Lehký kočár do terénu

Dobrý den maminky,
jdu si za vámi pro radu. Potřebovala bych lehký, funkční kočár do terénu. Uvažovala jsem o britaxu smile, ale zaskočila mne malá korbička. Jelikož budu mít miminko na zimu, potřebuji, aby se do něj vešel i fusak.
Moc děkuji za vaše tipy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30921
25.8.20 08:02

@monika.hm lehky kocar do terenu (pokud opravdu myslis pole, les) neexistuje. A pokud mas termin v zime, tak to velikost korby resit nemusis, to se ti vejde mimco kamkoli. Problem je s letnimi mimci, kterym na podzim/v zime je 5-6 mesicu a ty uz se s fusakem tedy kamkoli nevejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.8.20 08:07

@monika.hm já bych šla asi do TFK sportaku, dá se na něj pořídit korba.
Lehký nevím, jak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
25.8.20 08:10

@Cuddy já si myslím, že určitě nějaký ultra-light se vyrábět bude. Nějakej z karbonových vláken apod. Ale cena bude… :mavam:

Jinak lehký taky znamená, že bude na nerovnostech poskakovat jako kamzík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.20 08:23

Do terénu nekoukej na váhu kočárku, ale na kola. Čím větší kola, tím líp se ti s ním bude jezdit. Já mám roan maritu, která je těžká, je to takový tank, ale bezkonkurenčně projede všechno a s lehkostí. Čím lehčí kočár a menší kola, tím hůř zvládá terén. Taky otočný aretační kola jsou do terénu na houby, ideálně čtyři pevný. Ale záleží na tom, co opravdu terénem myslíš. Jestli trávník nebo les a hory. U většiny kočárků máš napsáno, že zvládají lehký terén, ale tím je myšlený anglický trávník ;).

• Citovat
  • Upravit
K92
2030
25.8.20 08:31

Easy Walker :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16943
25.8.20 08:36
@Cuddy píše:
@monika.hm lehky kocar do terenu (pokud opravdu myslis pole, les) neexistuje. A pokud mas termin v zime, tak to velikost korby resit nemusis, to se ti vejde mimco kamkoli. Problem je s letnimi mimci, kterym na podzim/v zime je 5-6 mesicu a ty uz se s fusakem tedy kamkoli nevejdou

Existuje, máme ho doma - Thule Glide :palec: ;) Korba se na něj da dokoupit, ale tu nemám vyzkoušeno, my kupovali už rovnou sportak - malé bylo 8 měsíců a Gesslein 3kolka nám u nového auta zabrala celý kufr. Tenhle se složí na placku a jdou i sundat kola, vč. předního, které je pevné bez aretace. Projede všechno, da se s ním běhat, byli jsme s ním v Alpách, i sníh zvládne bez problémů. Budu ho prodávat, malé budou v září 3 a půjde do školky. Doteď se v něm pohodlně vyspí… Sportovní nástavba u tohohle oddělat asi úplně nejde, ale korba se nacvakne místo madla sportaku. Městsky typ Thule Urban Glide má otočný přední kolo a už jsem to viděla i jako klasický hluboký kočárek, jen s tou korbou. Ten je udělaný trochu jinak, ale do terénu se nam ty kolečka s aretací moc neosvědčily - třeba Jane Slalom Pro nebo i to TFK je má, nejsou to špatný sportaky, ale ten mechanismus předního kola v terénu oddelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16943
25.8.20 08:49
@Cenarius píše:
@Cuddy já si myslím, že určitě nějaký ultra-light se vyrábět bude. Nějakej z karbonových vláken apod. Ale cena bude… :mavam:Jinak lehký taky znamená, že bude na nerovnostech poskakovat jako kamzík.

Thule neskáče, má luxusní odpružení a fakt ty kola projedou cokoliv - běhala jsem s ním po stezkách, v parku, jen je to nezvyk jak je lehký, tak se o něj nemůžeš zase jako úplně opírat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
25.8.20 08:51

Roan, TFK, ale lehký nejsou..

• Citovat
  • Upravit
16943
25.8.20 08:58

Tady malá ukázka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.8.20 09:16

@Jahudka82 jo, kdybych neměla čtyři kocary, magor, tak ho od tebe beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.8.20 09:19

Řešíme stejnou otázku.. nicméně asi vyhrává Thule uz jen z titulu stability a nemluvím o velkých kolech které jsou standardem..Britax smile podle mě není do terénu kvůli kolům, co je „údajně“ od Britaxu terénního je Britax Go Big ale ten u nás moc nevyhrál..švagrová má TFK a chválí si ho, ale s korbou měla Inglesinu kterou také chválila.. bydlí dvě ulice od nás a máme tu les, takže kočárek vybírala podobně jak my, s požadavkem do terénu, zimní ale aby zase nezabrala celou uličku v krámě.. nebo aby se dal popřípadě někam odpařovat na dosah oka..

Co řešíme je aby Thule nezabralo celej kufr auta :mrgreen: plus máme ještě psa, takže cestování bude fakt pecka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
25.8.20 09:36

Thule Urban Glide máme a už bych do jiného nešla. Kupovali jsme ho už jako sporťák, ale dá se nacvaknout korba. Predtím jsme měli Jane cross walk, do lehkého terénu to šlo, ale v zimě na sněhu peklo. :roll: Thule s náma zdolalo nejednu strmou kořenitou a šutrovitou cestu, na bruslích obstálo a do vysokého autobusu si ho vytáhnu úplně na pohodu bez pomoci. Kdybych to věděla dřív, už bych ho pořídila i dávno na první dceru. Ovládá se oproti jiným kočárům úplně snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
25.8.20 09:37

@Skaiqy máme Škodu Octavia combi, vleze se do kufru jak kočár Thule, tak cyklo vozík, a i 3 cestovní tašky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.8.20 09:47

@LenaMarry Nj, větší auto :) u nás je krapet menší..jako..ne že by se nevlezl kompletně ale chce to dobře organizovat :) jesteze je to moje silná parketa :lol: skládat všechno tak aby to mělo smysl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí