Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky ![]()
Zajímal by mě Váš názor na lehké kočárky? Jaké myslíte, že patří mezi lehké a kvalitní (podle různých diskuzí jde hlavně od podvozek kočárku?).
Včera jsme byli v Malvíku a byl nám doporučen Hartan VIP - nemáte prosím někdo zkušenosti?
Naše požadavky byli aby byl lehký, skladný (při mých 155 cm je každé kilo znat zvlášť při nošení do 4 patra
), výškově nastavielná rukojeť, spíše do města, otočná korbička/přehazovací rukojeť, polohování do lehu u sporťáku.
Doporučena nám byla kombinace Hartan VIP sporotvni + vkládací taška. Nejsem si však jista zda je taška dostatečně prostorná a zda nám z ní malý rychle nevyroste, zároveň jsem slyšela, že právě podvozek u toho typu Hartanu trpí na poškození.
Narodit se nám má na konci května takže přes léto by byl právě v hluboké korbičce/tašce a ráda bych aby měl dost pohodlí a zároven nám v tašce vydržel než se začně posazovat.
Případně nemáte tip na jinou kombinaci které by byla lehká a kvalitní?
Děkuji za jakékoliv rady. ![]()
Máte zkušenost s Hartan VIP?
Přidejte zkušenost s Hartan VIP@Barbraaa Mám Hartan, ale lehký rozhodně není
, má 15 kilo a to je fakt hodně. Sice je kvalitní a perfektně se s ním jezdí-a při jízdě ty kila až tak znát nejsou, ale při dávání do auta se zapotím. Záleží jak často bys ho tahala. Mám klasickou korbičku a sporťák. Nám naopak doporučovali, abychom tašku nekupovali-finančně to výjde stejně a v korbičce je více místa, navíc na zimu by měl ještě malý kežet+fusak…nevím, jak by se ti vlezl. Mám ho 2 roky a s podvozkem ani s ničím jiným problémy nemám, kamarádka ho má taky a taky bez poruchy-ale výběr je na tobě-taky jsem z toho měla hlavu jak balon-je toho moc ![]()
@Barbraaa měla jsem stejné požadavky - nosím kočár do patra. Máme camarelo malaga. Podle recenzí nic moc, ale já jsem maximálně spokojená. Mám ho hlavně do města, ale byl s námi už i na horách. Malá má 8 kilo a stále jí nosím v korbičce a hlavně se do ní pořád pohodlně vejde.
Tak je to Hartan, i modely, co trpí na poškození, jsou prakticky bezporuchové, když to porovnáš s většinou jiných značek. Do/ze schodů s kočárkem hopsám jako s rudlíkem, takže ta váha není zase tak směrodatná. Spíš velikost zadních kol a bytelnost. Ale osobně si myslím, že hned jak se zbavíte potřeby hluboké korby/tašky, budeš hledat něco víc lehčího a golfkoidního. Možná by bylo lepší se podívat hned od začátku na něco, co je ve sportovní verzi
pod deset kilo a dá se na to dát korbička.
@Barbraaa Měla jsem sporťák hartana, nikoli VIP, ale racer GT. Vůbec si nedovedu představit to tahat do pater, ale to žádný kočárek. Dnes bych šla do něčeho opravdu lehkého a třeba i malého a méně finančně náročného (jestli něco takového je) a raději vyšetřila peníze na golfky a malého dala co nejdříve do kvalitních golfek.
My rozmysleli pri vyberu mezi hartanem vip a topline s chteli jsme prehazivaci rukojet, pani v kocarky.cz kde maji hartanu nekolik nam doporucila topline s prave ze si nekteri na vip stezovali kvuli kloubu ci cemu. Takze jsme poridili topline s, porisili jsme korbu ne tasku, me se korba vic libila, prijde mi celkem velka, ale termin mame na konci dubna a je mi jasne ze na zimu uz tam mimco nedam, jsme oba s manzelem hodne vysoci takze si nedelma iluze ze bych v deviti mesicich dala fusak i s mimcem do korby. Ale proto jsme i resili aby sel sportak dat na lezato do vodorovne polohy( ne kazdy sportak to umi). Jinak hartan lehky neni, ale je to jeden z nejkvalitnejsich kocaru co fakt vydrzi, maji ho nasi znami naprosta spokojenost ted budou mit druhe a kocar vypada furt jak novy. Jinak nevim jak vip ten topline s se da trosku houpat, coz mi prislo take jako vyhoda
@LadyLada píše:
@Barbraaa Měla jsem sporťák hartana, nikoli VIP, ale racer GT. Vůbec si nedovedu představit to tahat do pater, ale to žádný kočárek. Dnes bych šla do něčeho opravdu lehkého a třeba i malého a méně finančně náročného (jestli něco takového je) a raději vyšetřila peníze na golfky a malého dala co nejdříve do kvalitních golfek.
Samozřejmě za podmínky, že bych musela kočár nosit do pater. Jinak zůstávám u toho, co mám. ![]()
Děkuji všem za cenné rady
on právě typ VIP by měl mít odlehčený podvozek a je pravda, že s tou taškou byl oproti ostatním typům velmi lehký, ale ta taška mi tam nějak nesedí… Bude to chtít ještě hodně ozkoušet.
Máte nějaký jiný typ kočárku který vám vyhovuje a mohli byste doporučit? Nějak se snažím vyznat v množství značek, typů, kombinací a dobře vybrat. Nejsem ten typ, který jde a na první dobrou koupí, ráda zvážím všechny možnosti, na druhou stranu z toho mam ted hlavu jak balon
![]()
@Barbraaa no u nas manzel procetl vsechny recenze meli jsme vybrane asi tri znacky a podle recenzi a hodnoceni i znamych vedl hartan kdyz jsme pak dojeli do te prodejny a odzkouseli si hartan bylo rozhodnuto. Ale ja nemusela resit vahu s kocarem dojedu k vytahu a dojedu az k bytu takze my bohuzel nereseli tuto situaci tahat kocar. Sice ja hodne cestuji takze budu kocar skoadat do auta a tady mi u toplinu vyhovovalo slozeni podvozku za dve vteriny jednim tahem a odklapnnputi korbicky take snadno. Coz pro me bylo rozhodujici, zkousela jsem si slozit teutonii a myslela jsem ze porodim vubec mi to neslo, mozna bych se naucila ale proste to me stvalo a odrazovalo kdyz jsem pak zkusila slozit hartan a zvladla to prakticky behem peti vterin. Ale jak rikam neresili jsme vahu, drzim pesti at dobre vyberete je pravda ze vyznat se ve vsech znackach je fakt na palici
Ahoj, s kočárkem hartan bohužel zkušenosti nemám, ale měli jsme HOCO bigfoot, který je rozměrově hodně podobný. Bydlíme tedy v přízemí, ale taky jsem musela kočárek vynášet do schodů z ulice. A vložná taška se mi výborně osvědčila. Vynesla jsem napřed dítě a tašku, a pak jsem se vrátila pro kočárek, který se bez dítěte dal pohodlně vynést do schodů. 4. patro je tedy trochu rozdíl, takže zvaž, jak se ti bude s kočárkem manipulovat a jak často to budeš muset řešit.
Včera mi doporučila kolegyně ještě kočárek bugaboo cameleon vzhledem k váze, ale ještě jsem neměla příležitost ho vidět, ani zkusit, každopádně se uvádí celková hmotnost do 10kg. Co vy na to? ![]()
@Barbraaa To jde. Hartani mají kolem 14 kg, nevím jak ten VIP.
Jdi se na něj juknout. Do Prahy OK a opravdu je lehoučký. Akorát má sedátko houpačku (polohuje se komplet), někomu to vadí, někomu ne. Ale pokud budete víc jezdit autem, mimčo na tu polohu bude v zásadě zvyklé z auta a přechod do sporťáku nebude žádné drama.
@Barbraaa ahoj, taky jsme byli o víkendu v Malvíku a nejvíc se mi líbil Hartan VIP. Až na to, že jsem chtěla nafukovací kolečka, nevím, jestli se s ním bude dát jezdit i v lese. Bydlíme teda v Praze, ale hodně cestujeme, ráda chodím do lesa, parků, a po různých terénech. Líbilo se nám, jak je skvěle skladný. Ale ta cena… ![]()
Nejsem ještě vůbec 100 pro rozhodnutá, na 100 pro se mi nelíbil zatím žádný kočárek. Ještě jsem koukala na Easy Walker, tam se mi líbily ty kolečka, ale korbička byla menší… ![]()
Chci větší korbičku, dobrý podvozek i do terénu, skladný, místo v nákup. koši, a ne moc drahý a takový kočárek asi neexistuje, jsem zoufalá z toho, co teď vyrábí.
Nejvíc se mi líbí tohle , ale to bychom bohužel do auta nenacpali.
A když jsem vyzkoušela jezdit s těmi klasickými kolečky, tak je to velký rozdíl a posilovna, bohužel. ![]()
Take mam termin na konci kvetna a budeme kupovat camarelo malaga.Je lehky, hlavne velka korba a splnuje vse, co jsem si prala.